• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 06 August 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Luni , 02 August , 2021
Primarul Cătălin Cherecheș anunță modernizarea Pieței Izvoarele
Recent, primarul de Baia Mare a prezentat cateva imagini cu proiectul care prevede moder­nizarea Pietei agro­ali­mentare Izvoarele, cunoscuta sub denumirea de „Piata mare”. Dupa cum se stie, pietele baimarene au avut mult de suferit dupa 1989, ele devenind locul in care mafia pietelor, exista si o asemenea mafie, a pus stapanire pe preturi, pe produse, pe tot ce se vindea in aceste locuri.
Luni , 26 Iulie , 2021
Proiect de OUG controversat, care distruge exploatațiile de porci ale țăranilor
Pesta porcina africana revine in atentia publica, de parca pandemia din ultimul an nu ar fi fost de-ajuns. Recent, din zona guvernamentala, a aparut in spatiul public o propunere de ordonanta prin care s-ar institui masuri fara precedent, mai ales in exploatatiile noncomerciale. Adica la tarani, in gospodarii.
Luni , 26 Iulie , 2021
Lista medicamentelor esențiale, aprobată. Peste 1000 de medicamente decontate 100%
Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a semnat ordinul prin care aproba lista medicamentelor esentiale pentru pacientii din Romania. Aceasta contine 150 de denumiri comune internationale (substante active), in total aproximativ 1.000 de medicamente care contin aceste substante. Pe lista se regasesc medicamente esentiale din programul national de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum si pentru bolile endocrine,   
Luni , 19 Iulie , 2021
Emil Boc revine. Unificare voluntară în cadrul Zonelor Metropolitane. Un nou pas spre regionalizare
Primarul Clujului, Emil Boc, a agitat din nou apele regionalizarii Romaniei, prin declaratii facute la Adunarea Municipiilor din Romania. De aceasta data, Boc a vorbit despre unificarea municipiilor resedinta de judet cu localitatile aflate in Zona Metropolitana a municipiului respectiv, aceste comasari fiind un prim pas in mult discutata regionalizare.
Luni , 19 Iulie , 2021
La moartea unui erou al rezistenței anticomuniste: Ioan Ilban
Exista oameni deosebiti, carora Dumnezeu le-a harazit sa faca parte din istorie, si altii care au „misiunea” de a fi martori ai unor evenimente importante, pe care, ulterior, le pot promova si povesti. In destinul domnului Ioan Ilban, presedintele AFDPR din Maramuresul istoric, se impletesc ambele misiuni. A facut parte din primul lot de detinuti politici din Maramures - „Lotul Visovan”, iar dupa 1990 a avut o   
Luni , 12 Iulie , 2021
Personalități băimărene înainte și după 1900
In numarul trecut al minunatului nostru saptamanal am prezentat o istorie ilustrata a Baii Mari. Materialul a fost redactat dupa o lucrare a Muzeului de Istorie si Arheologie Baia Mare, iar fotografiile fac parte din patrimoniul muzeului baimarean. Reamintim ca lucrarea, realizata in cadrul unui proiect finantat de Primaria Baia Mare, a fost coordonata de Oana Lesiu. Din echipa care a lucrat textele si fotografiile fac parte   
Luni , 12 Iulie , 2021
Decizie controversată: UMF Cluj a interzis accesul studenților și părinților nevaccinați la festivitatea de absolvire
In 3 iulie a avut loc festivitatea de absolvire a uneia dintre cele mai prestigioase universitati din tara: Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) ,,Iuliu Hatieganu” din Cluj. Insa, conform unei decizii interne, la eveniment au fost primiti doar absolventii si parintii vaccinati, neluandu-se in conside­rare testele Covid sau adeverinta care sa demonstreze ca participantul respectiv a trecut prin boala. Controversata   
Luni , 05 Iulie , 2021
Certificatul digital Covid, controverse, avantaje și temeri
Mult-discutatul si disputatul Certificat digital Covid a devenit realitate. Din 1 iulie, acest document care ar trebui sa faciliteze libera circulatie pe durata pandemiei, poate fi descarcat de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro.
Luni , 28 Iunie , 2021
Cu doar 6000 de lei Cartea de Aur a Băii Mari
Baia Mare, un oras frumos, o capitala de judet importanta, mai ales prin trecutul economic si cultural, are un patrimoniu industrial care este insuficient exploatat, ba chiar putin cunoscut.
Luni , 28 Iunie , 2021
Misterul raportării morților de covid
De cateva saptamani, numarul mortilor de covid depaseste numarul celor infectati. Cum e posibil? Simplu, prin raportari intarziate.
Luni , 28 Iunie , 2021
Legea educației sexuale rămâne în forma actuală!
Senatul a respins cererea presedintelui Iohannis de reexaminare a legii care include, printre altele, reglementarea educatiei sexuale. Dupa un an de ping-pong legislativ, plangeri la CCR, senatorii au votat ca educatia sexuala sa se faca in continuare cu acordul parintilor si sa fie numita „educatie sanitara”.

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioana Lucacel pe 02.08.2021
Jenant mișeilor! Experimentul broaștei fierte
Ai auzit vreodata de experimentul broastei fierte? Este poate cel mai reprezentativ pentru ceea ce romanii traiesc astazi.
Horia Chiş pe 02.08.2021
Fereastra închisorii. Salvare în Alpi
Nu demult am mai scris despre asta, dar cand lucrurile sunt strigatoare la cer trebuie repetate.Pana se intampla ceva.
Gazeta de Maramures pe 02.08.2021
Mondo Cane
Complexul medico-industrial creste in tarile dezvoltate mult mai repede decat puterea economica a tarilor respective. Și aceasta deoarece sistemul se orienteaza nu dupa cerere, ci dupa medici, care joaca un rol dublu.
Nicolae Teremtus pe 02.08.2021
Colțu' meu. Cum au devenit porumbeii antipatici
In Baia Mare sunt foarte multi porumbei. Prea multi. Nu exista loc verde, nu exista cabluri, blocuri, case, teren viran in care sa nu gasesti porumbei.
Teodor Ardelean pe 02.08.2021
Biblioteca de idei. „Drumul spre ceea ce avem mai intim în noi …”
Citatul acesta, reprodus trun­chiat in titlul tabletei de fata apartine lui Ernesto Sabato si a fost asezat in chip votiv pe pa­gina de titlu a cartii „Ampren­tele pelerinului”.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 02.08.2021
Calea, adevărul și viața. Frumusețea și folosul Paraclisului Maicii Domnului
Suntem la doar o zi de inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului (1-15 august), perioada in care, cel putin prin partile Ar­dealului, se savarseste slujba Pa­raclisului Maicii Domnului, fata de care crestinii au o mare evlavie.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania