• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Luni , 15 Aprilie , 2024
PS Iustin, trei decenii de arhierie în slujba Bisericii și a oamenilor
In 17 aprilie se implinesc trei decenii de cand Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a primit cerescul har al arhieriei la Manastirea „Sfanta Ana” Rohia, prin mana IPS Antonie Plamadeala, IPS Bartolomeu al Clujului si PS Justinian al Maramuresului si Satmarului.
Luni , 08 Aprilie , 2024
În atenția guvernanților. Uniunea Europeană deschide dosarul mineralelor rare europene. Maramureșul e acolo
Consiliul UE a adoptat recent Actul privind materiile prime critice (CRMA), regulamentul de stabilire a unui cadru pentru asigurarea unei aprovizionari sigure si durabile cu materii prime critice.
Luni , 01 Aprilie , 2024
Ștefan Dărăbuș și Radu Martin realizează cel mai mare proiect imobiliar premium de după Revoluție
Reporter: Ce mai face Ștefan Darabus? Ștefan Darabus: Combina. Ceea ce face de mai bine de 27 de ani pe partea de munca in societate prin ONG, pe proiectele mele cu sistemul de protectie al copilului, cu ceea ce fac de ani buni pe partea de antreprenoriat, pe partea de dezvoltare imobiliara. Fac bine, as putea sa spun.
Luni , 25 Martie , 2024
Candidat la Primăria Baia Mare. Cristian Anghel, față în față cu băimărenii
Oarecum surprinzator, Cristian Anghel, fost primar al Baii Mari timp de 17 ani, a decis sa intre in competitia electorala pentru Primaria Baia Mare la alegerile din acest an. Ne-am intalnit intr-o zi de primavara insorita, pe la orele pranzului. Nu il mai vazusem de ceva timp. Imbracat cu o scurta de frig, Anghel a vorbit de candidatura sa simplu, la obiect, fara formalisme. Parca era primarul ce a dus municipiul de pe Sasar   
Luni , 25 Martie , 2024
Elev sancționat cu scăderea notei la purtare pentru că făcea „propagandă pentru România Mare”!
Daca Spiru Haret avea dreptate cand spunea: „cum arata astazi scoala, asa va arata maine tara”, atunci Romania de maine va fi tara oamenilor fara convingeri si idealuri nationale, fara identitate, prea slabi sau total nemotivati sa si le cultive si sa si le asume.
Luni , 18 Martie , 2024
Specialistul maramureșean în minerit, Nicolae Bud, a realizat cel mai complex studiu despre cazul Roșia Montana
Cazul Rosia Montana a ajuns la un punct final. „Sentinta” data de Tribunalul de Arbitraj din SUA este favorabila Romaniei, in sensul ca nu trebuie sa platim nimic companiei care a vrut sa exploateze in Rosia Montana. Rezultatul este unul surprinzator, marea majoritate a specialistilor se asteptau ca Romania sa plateasca pana la sase miliarde de dolari daune. Dar, in mediul politic, se pare ca aceasta veste buna nu a fost   
Luni , 11 Martie , 2024
Roșia Montana, acum Rovina și poate Maramureș. Mineritul neferos în atenția autorităților române
Campania electorala a inceput, mai in forta, mai usor. Liderii politici vin in fata oamenilor cu propuneri, cu idei, cu posibile realizari intr-un orizont de timp neprecizat. Cu toate acestea, exista si subiecte, mai ales economice, care sunt interesante, importante si foarte importante.
Luni , 04 Martie , 2024
Bugetul Maramureșului a fost votat aproape în unanimitate
In ultima zi a lunii februarie, cea mai calduroasa din istorie, au avut loc mai multe sedinte de Consiliu Judetean si Consiliu Local pentru aprobarea bugetelor pentru anul 2024. Alesii locali si judeteni au fost chemati sa aprobe sau nu bugetele stabilite in sedintele pregatitoare.
Luni , 26 Februarie , 2024
Mărțișorul - un simbol arhetipal precreștin, de sorginte daco-romană
Identitatea culturala a unui neam este data de tezaurul sau unic, pastrat in mituri si legende. Fiecare popor incearca sa-si legendeze istoria, iar in cazul nostru, ea, povestea se zbate sa mearga mai departe. Intreg spatiul daco-getic a fost, in anumite perioade istorice, in proportii diferite, puternic impregnat de curentul romanitatii.
Luni , 19 Februarie , 2024
E –factura sau cum cere statul firmelor ce el nu poate să facă
De o luna, Romania, tara in care buletinul premierului e furat de hakeri si sistemele din spitale pica din cauza unui atac cibernetic, punand in pericol tratamentul pacientilor, a digitalizat complet sistemul de facturare * Procedura, prezentata ca fiind impusa de Comisia Europeana, a fost ceruta de fapt de Romania * Statul impune din nou firmelor sa faca ceea ce el nu poate: sa se digitalizeze * Din prima luna, sistemul ANAF   
Luni , 19 Februarie , 2024
Procesul aurului din Apuseni ar putea ajunge și în Maramureș. Urmează Romaltyn?
Zilele trecute, au inceput pe canalele media sa apara stiri despre procesul dintre statul roman si compania miniera canadiana Gabriel Resources.

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 15.04.2024
Motto: „Răul suprem are înfățișarea binelui” (Dostoievski)
Multa lume gandeste ca este o intamplare faptul ca indivizi nebuni pot intra in politica.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 15.04.2024
Calea, Adevărul și Viața / Scara Raiului
Cea de-a Patra Duminica a Sfantului si Marelui Post ne pune inainte praznuirea marelui Parinte si povatuitor duhovnicesc, Sfantul Ioan Scararul.
Nicolae Teremtus pe 15.04.2024
Colțu`meu / Despre capitaliști
Rosul este o culoare deosebita. Un trandafir, un mar, un vin, pantofi, rochii si cate si mai cate lucruri de culoare rosie iti bucura ochii si sufletul.
Teodor Ardelean pe 15.04.2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LXIII)
• 18 februarie 1930. Sub egida Academiei Romane, in ciclul Din viata poporului roman XL, Artur Gorovei publica Descantecele romanilor

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania