• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 Iunie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Luni , 29 Mai , 2023
500 de tineri în Țara Maramureșului. A treia excursie itinerantă
Megaproiectul „Maramures, tara voievozilor, eroilor si sfintilor. Repere cultural-istorice pentru tineri” a ajuns la cea de-a treia excursie itineranta, in Maramuresul Istoric * Dupa Țara Codrului si Țara Chioarului, saptamana trecuta, circa 500 de elevi din Maramuresul Istoric, insotiti de dascalii lor, au pornit pe un traseu al cunoasterii istoriei si al identitatii, din Barsana, au trecut prin Bogdan Voda, Moisei,   
Luni , 22 Mai , 2023
Maramureșul are o rată a mortalității infantile ridicată
Organizatia Salvati Copiii a dotat maternitatile si sectiile de pediatrie din Regiunea Nord-Vest cu echipamente de peste 470.600 euro.
Luni , 22 Mai , 2023
Veselia din educație sau despre relaxarea din învățământul românesc
Declinul scolii si degradarea calitatii in invatamantul romanesc nu sunt de azi, de ieri. Ele sunt mult mai vechi. Le putem sesiza de mult timp, numai ca, intr-un mod oarecum obiectiv, accelerarea galopanta a acestor fenomene s-a petrecut in perioada pandemiei de covid, cand nu am avut parte decat de un simulacru de educatie formala sau de o gluma proasta, dupa cum plastic se pronunta intr-un eseu un elev de-al meu.
Joi , 18 Mai , 2023
Decernarea Titlului de Doctor Honoris Causa
Decernarea Titlului de Doctor Honoris Causa
Luni , 15 Mai , 2023
Primul tur itinerant din proiectul „Maramureș, țara voievozilor, eroilor și sfinților. Repere cultural-istorice pentru tineri”
Circa 500 de elevi si profesori, in Țara Codrului Asociatia Tinerilor Ortodocsi ai Protopopiatului Baia Mare (ATOP-BM), in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului, Inspectoratul Școlar Judetean Maramures si GAZETA de Maramures au demarat un megaproiect care se intinde pe toata durata lunii mai si prin care circa 2000 de elevi vor invata sau reinvata istoria   
Luni , 15 Mai , 2023
O istorie a fabricilor de bere din România
Zilele trecute, oaspeti de seama, veniti din Germania, au fost la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare. Volker Wollmann este specialist in istoria patrimoniului industrial al Romaniei, iar Traian Popescu – medic, specialist in miraculoasa licoare – berea. Medicul romano-german a realizat o lucrare incredibila despre fabricile de bere din Romania. Peste 600 de pagini cu fotografi, cu date si informatii   
Luni , 08 Mai , 2023
Mega-proiect cu 2000 de tineri, sute de profesori și preoți, zeci de primari: ,,Maramureș, țara voievozilor, eroilor și sfinților. Repere cultural-istorice pentru tineri”
Din pacate, in zilele noastre, valorile care reprezentau candva pilonii de baza ai educatiei unui tanar: dragostea de Dumnezeu si dragostea de tara, au devenit desuete. Nestiind cu adevarat cine suntem, nu ne putem asuma identitatea, nu ne putem mandri cu ea si nu o iubim deplin. Insa dragostea de tara, patriotismul si mandria se invata. Tocmai de aceea, Asociatia Tinerilor Ortodocsi ai Protopopiatului Baia Mare (ATOP-BM), in   
Luni , 08 Mai , 2023
Interviu de excepție cu vicepreședintele Academiei Române, cercetătorul Nicolae Zamfir. Un fizician de toată isprava
Am stat de vorba la ceas de seara cu academicianul Nicolae Zamfir venit in Baia Mare, la un simpozion despre cercetarea in fizica, la Colegiul National ,,Vasile Lucaciu”. Au fost zeci de minute de delectare intelectuala cu un cercetator care iubeste Romania, isi iubeste profesia si ii apreciaza pe tinerii care vor sa faca cercetare.
Sambătă , 06 Mai , 2023
Ai grijă de sănătate, fii MAI hidratat!
Luna MAI a acestui an debuteaza cu o noua campanie, marca S.C. Vital S.A., axata pe importanta consumului regulat de apa.
Luni , 01 Mai , 2023
Reorganizarea teritorială a României. Un lung proces pe o sută de ani
Reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei este din nou subiect de dezbatere publica. Camera de Comert si alte institutii, ONG-uri au cerut o reducere a numarului de judete prin comasari. Din 41, ar urma sa ramana doar 15 judete. Ideea nu este noua, poate doar abordarea este diferita. Toate aceste discutii vin in contextul solicitarilor de reducere a cheltuielilor de la buget. Mai mult, sunt politicieni care   
Joi , 27 Aprilie , 2023
Programul S.C. VITAL S.A. de Ziua Internațională a Muncii
Luni, 01.05.2023 a.c., de Ziua Internationala a Muncii, birourile de Relatii cu Publicul, care gestioneaza reclamatiile, contractele si avizele tehnice, precum si casieriile S.C. VITAL S.A. din toate localitatile in care operam: Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Targu Lapus, Tautii Magheraus, Seini, Cavnic, Ulmeni si Șomcuta Mare vor fi inchise, ziua fiind declarata sarbatoare nationala legala.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 06.06.2023
Colțu’ meu. Poluarea cu deșeuri menajere și industriale există. Mai există
Am prezentat, in numarul actual al saptamanalului nostru, un material cu privire la situatia deseurilor menajere si a deseurilor periculoase din Maramures.
Gazeta de Maramures pe 06.06.2023
SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII, semnată de Laurentiu Primo.
,,Poporul roman, «partenerul strategic», ca orice popor vasal mai putin instruit si civilizat, nu intelege anumite chestiuni de geostrategie si politica internationala si si-ar dori sa fie (i)luminat de inalta intelepciune si cunoastere a marelui popor american...”
Ioana Lucacel pe 06.06.2023
Jenant, mișeilor! Jenant, mișeilor!
O vorba celebra spune ca raul triumfa atunci cand oamenii de bine nu fac nimic. Nici stapanirile straine, nici crizele de tot felul, nici inflatia, nici politicienii, nici nimeni nu a facut atat de mult rau Romaniei ca si cele patru cuvinte devenite scuza general valabila si refren national: „Nu e treaba mea”.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 06.06.2023
Calea, adevărul și viața. Ziua cea mare a praznicului
Evanghelia praznicului Pogorarii Duhului Sfant ne aminteste de minunata chemare la adaparea cu apa vietii, rostita de Mantuitorul Hristos, la Sarbatoarea corturilor, in mijlocul unei mari multimi de oameni. El a rostit aceasta chemare „in ziua cea din urma – ziua cea mare a praznicului” (Ioan 7, 37), dar nu s-a suit la   

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania