• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Luni , 06 Februarie , 2023
APP Maramureș continuă lupta cu mafia din țară
Alianta Pentru Patrie continua lupta pentru recuperarea Romaniei din ”mainile” marilor corporatii care fac afaceri necurate in favoarea lor si tarilor din care vin. Aceste corporatii lucreaza cu binecuvantarea social-democratilor si liberalilor, parteneri la guvernare, dar si parteneri la jaful constant si de neoprit asupra bogatiilor tarii.
Luni , 06 Februarie , 2023
Comunicat de presă
Sambata, 4 februarie 2023, prese­dintele Aliantei AUR, dl. deputat George Simion, prese­dintele AUR, impreuna cu dl. Marian Cucsa, presedintele Partidului Republican si dl. Radu Ghidau, presedintele Aliantei National Țaraniste (partide componente ale Aliantei AUR), se vor afla la Baia Mare, unde vor depune o coroana de flori din partea Aliantei AUR, la statuia marelui patriot Iuliu Maniu.
Luni , 06 Februarie , 2023
Reclamă din metal „Debit de băuturi spirtoase”, perioada interbelică
Una dintre cele mai importante activitati economice in zonele, regiunile din Romania, in decursul zecilor de ani, a fost comertul cu alcool. Despre alcool si alcoolismul romanilor s-a tot scris. Și mai este de spus. Recent, la Muzeul de Istorie si Arheologie din Baia Mare, au fost prezentate, in cadrul exponatului saptamanii, reclame la produse de alcool din perioada interbelica. Mai mult decat interesant. Multumim Muzeului,   
Luni , 30 Ianuarie , 2023
Laurențiu Bogatu, renumit geolog, despre mineritul neferos, despre Roșia Montana și mineralele rare din Maramureș
Va prezentam un interviu interesant, in exclusivitate, cu unul dintre specialistii geologi care au fost in zona deciziilor importante pentru mineritul neferos. Chiar daca explicatiile geologului Laurentiu Bogatu par prea tehnice, altfel nu se poate expune corect situatia, ele ne arata fata nevazuta a deciziilor din mineritul neferos, in decursul anilor.
Luni , 30 Ianuarie , 2023
Românii din Ucraina, victime colaterale în războiul altora
Lectia de umanitate si solidaritate pe care Romania o da de aproape un an, sprijinind refugiatii din Ucraina, nu ajuta prea mult comunitatea romaneasca din tara vecina. La finele anului trecut, Rada Suprema a adoptat Legea privind minoritatile nationale din Ucraina, un proiect de lege controversat si antieuropean, promulgat mai apoi de presedintele Zelenski. Replicile de la Bucuresti au fost destul de dure, dar nu au avut   
Luni , 30 Ianuarie , 2023
Deputatul Gabriel Zetea: „Noua lege a educației trebuie să garanteze că elevii NU vor scoate niciun ban din buzunar pentru a putea ajunge la școală!”
„Doua dintre principiile sus­tinute de PSD in privinta edu­catiei se refera la asigurarea ACCESULUI EGAL LA IN­VAȚATURA pentru toti elevii si combaterea abandonului scolar. ”
Luni , 30 Ianuarie , 2023
Efectele benefice ale măsurilor economice și sociale luate de Guvern în ultimul an sunt demonstrate de cifre
„Ministrul muncii, Marius Budai, a anuntat ca Romania are cel mai mare numar de contracte de munca inregistrate in REGES (Registrul General de Evidenta a Salariatilor) din ultimii 10 ani, si anume 6.683.885.”
Luni , 30 Ianuarie , 2023
Guvernul a fost luat, din nou, prin surprindere, de începerea școlilor!
„Gripa nu aparut de azi sau de ieri, ci ne-am confruntat cu ea an de an. Nu este pentru prima data cand Romania se confrunta cu un numar urias de cazuri de gripa sau de viroze. Doar ca, dupa Covid-19, guvernantii nostri si specialistii in sanatate publica nu mai stiu cum trebuie sa reactioneze in cazul unei epidemii de gripa obisnuita.”
Luni , 23 Ianuarie , 2023
”Nu mai abuzați românii din Ucraina” – Liviu Bechiș, vicepreședinte APP
Razboiul din Ucraina scoate la iveala multe nedreptati care li se intampla minoritatilor nationale din Ucraina. Comunitatile romanesti sunt supuse unor presiuni nefiresti. Ucrainenii vor asimilarea populatiei romanesti, nu vor ca pruncii romanilor de acolo sa invete in limba materna, adica romana. Ceea ce este o mare magarie la adresa Romaniei. Noi, cei care am intins o mana refugiatilor ucraineni suntem oripilati de ce se   
Luni , 23 Ianuarie , 2023
Iuliu Maniu - file de istorie
Ziua de 1 Decembrie 1918 a reprezentat un eveniment central al istoriei poporului roman, data la care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Romania, incheind procesul de unire a provinciilor istorice romanesti intr-un singur stat national. Acest eveniment implica un recurs la memorie, la rememorarea faptelor inaintasilor nostri, caci Romania s-a construit pe valori, principii si mai ales credinta.
Luni , 16 Ianuarie , 2023
Recensământul României și criza demografică
Recent, au fost publicate rezultatele provizorii ale recensamantului realizat in cursul anului trecut. Primele informatii arata o populatie rezidenta in scadere si un procent in crestere al populatiei imbatranite. Conform rezultatelor provizorii ale Recensamantului, populatia rezidenta a Romaniei este de 19.053.815 persoane, ceea ce reprezinta o scadere de peste un 1 milion de locuitori fata de recensamantul din 2011.

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioana Lucacel pe 30.01.2023
Jenant mișeilor! Ne mănâncă câinii. Și nepăsarea oamenilor
Cazul femeii ucise de caini in capitala, la doi pasi de casa, a dezvaluit inca o data cat de bolnava este societatea romaneasca actuala. Desi in fata unui asemenea caz, de o cruzime extrema, poti doar sa suspini cu mila si groaza sau sa taci, unii s-au apucat ca de obicei sa dea vina pe biata femeie, ca deh, in Romania „mortul   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 06.02.2023
Calea, adevărul și viața. Sărbătoarea Întâmpinării Domnului
Intampinarea Domnului este praz­nuita la 40 de zile de la Nasterea lui Hristos, pe 2 februarie. Mantuitorul este dus la Templu din Ierusalim de Fecioara Maria si dreptul Iosif, pentru implinirea Legii care prevedea ca orice intai nascut de parte barbateasca sa fie inchinat lui Dumnezeu in a 40- a zi de la nastere, in amintirea   
Teodor Ardelean pe 06.02.2023
Biblioteca de idei. Diarium Academicum Septentrionis (IV)
• 14 ianuarie 1975. Autograf de la Mihai Beniuc, pe pagina de garda a cartii „Patrula de noapte” aparuta la Editura „Eminescu” Bucuresti in 1975: „Tovarasului Octavian Bandula, in semn de pretuire si dragoste deosebita”.
Nicolae Teremtus pe 06.02.2023
Colțu' meu. Viața de zi cu zi
Dupa atatea sarbatori, orasul Baia Mare pare absent din sfera activitatilor publice. Poate si vacanta parlamentarilor are un efect, cert e ca nu prea se intampla nimic. Era un banc, mai demult, cu Baia Mare, orasul in care nu se intampla nimic.
Gazeta de Maramures pe 06.02.2023
Mondo Cane
Procesul global pentru crime impotriva umanitatii intentat si acceptat de Curtea Superioara de Justitie a Canadei a inceput. O echipa de peste 1.000 de avocati si peste 10.000 de experti medicali, condusa de germanul Reiner Fuellmich, unul dintre cei mai puternici avocati din Europa, a initiat cel mai mare proces din istorie   

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania