• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Luni , 15 Iulie , 2024
Excesul de E-uri dăunează grav economiei
Abuzuri, schimbari majore luate peste noapte, birocratizare sub masca digitalizarii. Pe scurt, un haos fiscal impus de luni bune de guvernanti. Saptamana trecuta, contabilii, economistii si antreprenorii au protestat impotriva masurilor de genul e-TVA, e-factura etc, care afecteaza fiecare antreprenor si specialist.
Luni , 08 Iulie , 2024
E-jecmăneală: sub pretextul digitalizării, Statul aruncă firmele în aer și crează un Big Brother cu datele românilor
E-factura, E-Transport, E-tva, E-proprietatea si, mai potrivit ar fi desigur e-indolenta. Sub pretextul digitalizarii si combaterii evaziunii fiscale, guvernul impune in cascada si peste noapte, modificari legislative care arunca in colaps mediul de afaceri. Mai mult, extinderea sistemului e-factura la persoane fizice va crea un imens Big Brother cu datele romanilor. ANAF va sti daca X si-a cumparat crema pentru hemoroizi sau   
Luni , 01 Iulie , 2024
Vicepreședintele Academiei Române, Dumitru Murariu, despre Grigore Antipa, la Fărcașa
Recent, am fost in Farcasa, oraselul maramuresean in care economia se impleteste in mod armonios cu evenimentele culturale la care vin importanti oameni de cultura, de stiinta.
Marţi , 25 Iunie , 2024
Scrisori din război. Românii maramureșeni pe fronturile Primului Război Mondial (1914-1918)
Razboiul a constituit intotdeauna o aspra incercare pentru popoarele aflate in conflict. Situatiile limita, amenintarea continua a mortii si-au pus profund amprenta pe gandirea si atitudinea participantilor la marea conflagratie.
Luni , 17 Iunie , 2024
Rezultatul alegerilor din 9 iunie: cifre, câștigători și concluzii
Ca la nebuni! S-a terminat o campanie electorala plina de peripetii, ambitii personale si orgolii cum rar ne-a fost dat sa vedem. Unii s-au incordat pentru aceste alegeri „la rupere”, iar pe altii i-a luat valul cu trendul politic si au ajuns unde nici nu sperau. Maramuresul a avut parte de multe surprize in urma numararii voturilor. Dar cei care au mereu dreptate sunt cetatenii. Asa ca, sa vedem ce au decis!
Vineri , 07 Iunie , 2024
Doru Ioan Dăncuș, primarul cetățeanului, partenerul cetățeanului
Doru Ioan Dancus promite sa fie un primar apropiat de cetatean. De altfel, candidatura sa pentru Primaria municipiului Baia Mare este construita in jurul unui parteneriat cu cetateanul. Bazandu-se pe experienta pe care a dobandit-o deja la carma orasului, Doru este convins ca va aduce bunastare orasului si baimarenilor.
Vineri , 07 Iunie , 2024
În 9 iunie avem de ales între a bate în continuare pasul pe loc sau a scoate orașul din stagnare și să punem Baia Mare pe primul loc!
Dragi baimareni, Ne aflam inaintea celui mai important moment din ultimii ani pentru Baia Mare: alegerile locale din 9 iunie.
Luni , 03 Iunie , 2024
Ionel Bogdan, favorit pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare
Baia Mare stagneaza, in timp ce toate municipiile din jur, inclusiv Satu Mare, au evoluat. Municipiul Oradea s-a dezvoltat fulminant in ultimii ani, doar in 2023 investind 184 de milioane de euro in dezvoltare.
Luni , 27 Mai , 2024
Maramureșul și Primul Război Mondial
Participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial a avut drept scop unirea cu provinciile istorice aflate in Imperiul Austro-Ungar: Transilvania, Banat, Crisana, Maramures si Bucovina.
Luni , 20 Mai , 2024
În numele Libertății. Maramureșul, între „Marele războiˮ și „Decembrie însângerat”
In acest an, se implinesc 110 ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial si 35 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989, un bun prilej pentru a ne reaminti si a-i cinsti pe cei care au trait si au murit pentru ca noi astazi sa putem fi liberi.
Luni , 13 Mai , 2024
Interviu cu Excelența Sa, Dan Mihalache, ambasadorul României în Cipru: ,,Există viață și după alegeri”
Acesta este locul in care ar fi trebuit sa scriu sapoul in care sa exprim ce mult m-am bucurat sa stau de vorba din nou cu Dan, prietenul meu, cat de important e pentru mine, si sa adaug vorbele la sutele de ore discutate de-a lungul vremii. N-am sa-l scriu. Imi permit doar sa va indemn sa cititi atent ceea ce spune - Dan Parcalab

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 15.07.2024
Mondo cane
Scrisoare dureroasa catre toti romanii scrisa de ILIE ȘERBANESCU analist politic, decedat anul acesta, care ar trebui sa ne puna pe ganduri..........daca n-am facut-o pana acum...........?????????
Ioana Lucacel pe 15.07.2024
Jenant, mișeilor! / România neputinței lor și a nervilor noștri
Cu TAROM in greva si spatiul aerian in haos, fara autostrazi si cu o infrastructura feroviara demna de secolul trecut, parem captivi in Romania, ca intr-o cusca in care neputinta te indeamna sa pleci dar tot ea te opreste.
Teodor Ardelean pe 15.07.2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LXXVI)
• 20 noiembrie 2020. Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” ofera sprijin in editarea si tiparirea revistei „Orasul” (An XV, nr. 50), chestiune mentionata si in articolul de fond semnat de catre intemeietorul acesteia, arh. Ionel Vitoc.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 15.07.2024
Calea, Adevărul șă Viața / Despre mila creștină
Unul dintre termenii cei mai folositi in cuprinsul Sfintei Scripturi si, indeosebi, in paginile Noului Testament, dar si in randuiala Sfintei Liturghii si a tuturor celorlalte slujbe, este acela de „mila”, constituindu-se intr-un refren al tuturor rugaciunilor publice si personale prin sintagma: „Doamne miluieste”.
Nicolae Teremtus pe 15.07.2024
Colțu`meu / Au început negocierile pentru demnitățile locale și județene
PSD si PNL au anuntat ca alegerile prezidentiale si cele parlamentare vor fi intercalate. Primul tur al prezidentialelor va fi in 24 noiembrie. Urmeaza alegerile parlamentare in 1 decembrie si, apoi turul doi al prezidentialelor, in 8 decembrie.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania