• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 20 Mai 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Luni , 16 Mai , 2022
Crimele de război rusești, pe înțelesul tuturor
Septembrie 1944. Un baiat de 14 ani din Albesti Prahova a incercat sa urmareasca o coloana militara sovietica in incercarea de a-si recupera calul furat de catre soldatii rusi. A fost luat la tinta din camion, impuscat si lasat pe marginea drumului.
Luni , 16 Mai , 2022
Politica și asfaltarea din Baia Mare
Primavara a venit cu forte proaspete in orasul Domnitelor, chiar daca, la o aruncatura de bat, mor oameni intr-un razboi fara sens. Dincolo de aceste tragedii, mirosul de iarba proaspata, de copaci infloriti, albinutele care zumzaie, viata in Baia Mare isi urmeaza cursul, iar oamenii asteapta ca mai binele sa vina si pe aici, dupa cei doi ani de pandemie, o alta situatie care a dus la depresii si tragedii majore. Și mai   
Luni , 16 Mai , 2022
Cei care au ridicat Baia Mare
Orasul Baia Mare, capitala Maramuresului, judetul care este un brand de tara, are o suprafata generoasa, mai mare decat orase celebre din Europa. Pare incre­dibil, dar este adevarat. Ceea ce inseamna ca se poate dezvolta de la nord la sud si de la est la vest. In teorie, practic este mai greu. Pentru dezvoltare, este nevoie, in primul rand, de bani, bani, bani. Și, daca se rezolva problema financiara, sunt necesari   
Luni , 16 Mai , 2022
Departe de Ucraina Războiul gunoaielor din Baia Mare
Daca ucrainenii au razboiul sangeros cu rusii, si baimarenii au razboiul lor. Nu sangeros, dar mizerabil, avand in vedere ca vorbim de gunoaie si de Drusal, celebrul operator de salubrizare cu pretentii de firma, care ofera servicii la nivel international. Zilele acestea, se desfasoara o noua „gala” din razboi, la nivelul Consiliului Local Baia Mare. Intra in scena si „Asociatia de dezvoltare intercomunitara pentru   
Luni , 09 Mai , 2022
De la telur, la „Flautul Fermecat” - povestea unei bogății neexploatate
Minunatul nostru saptamanal prezinta o incredibila poveste despre telur, un metal „critic” ce a fost clasat de Comisia Europeana in 2013, adica un metal rar, foarte valoros si greu de obtinut. Telurul este folosit in industria spatiala, auto, IT si in cea de armament.
Luni , 09 Mai , 2022
Campania de sprijin pentru Ucraina continuă în Maramureș
Autoritatile judetene, impreuna cu ONG-urile partenere, societatea civila si mediul de afaceri, continua sa organizeze campanii de sprijin pentru Ucraina, in care s-au implicat si alte tari europene, oferind ajutor considerabil pentru vecinii nostri de peste Tisa.
Luni , 02 Mai , 2022
Nereguli constatate de Curtea de Conturi la instituțiile publice
Recent, Curtea de Conturi a facut public raportul privind „Constatarile misiunilor de audit la autoritatile si institutiile din administratia publica centrala pe anul 2020”. In document sunt cuprinse si institutii publice deconcentrate din judetul Maramures.
Luni , 02 Mai , 2022
„Dragostea pentru munte și natură mi-a înrădăcinat dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre”
Degradarea mediului inconjurator este o consecinta a poluarii si a lipsei de atentie a populatiei asupra naturii. Senatorul Cristian Niculescu Tagarlas a participat la o actiune importanta de Ziua Pamantului, tragand un semnal de alarma cu privire la importanta protectiei mediului inconjurator:
Luni , 02 Mai , 2022
Un cadru legislativ mai clar, stabil și previzibil pentru achizițiile publice
Deputatul Florin Alexe a aratat, recent, ca parlamentarii liberali au initiat un proiect legislativ care armonizeaza sectorul achizitiilor publice din Romania cu directia actuala existenta in acest domeniu la nivelul Uniunii Europene si cu legislatia intracomunitara.
Marţi , 26 Aprilie , 2022
De ce armata rusă este incapabilă și bezmetică. Corupția ucide. Chiar și pe tanchistul rus
Conform unui plan multianual de inzestrare, Fede­ratia Rusa a prevazut un buget de 700 miliarde de dolari, in perioada 2013-2020, pentru modernizarea armatei.
Luni , 18 Aprilie , 2022
Raport al Curții de Conturi: prejudiciu în valoare de 17,5 milioane de lei
Constatarea de abateri de la reglementarile legale care au avut ca efect neurmarirea si neincasarea unor venituri cuvenite bugetului, precum si nevirarea in totalitate si la termenele legale a unor obligatii fiscale catre bugetele publice in valoare de 3,6 milioane de lei; producerea de prejudicii in gestionarea resurselor bugetare in valoare de 17,5 milioane de lei; reflectarea denaturata a unor elemente patrimoniale in   

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioana Lucacel pe 16.05.2022
Jenant mișeilor! Nu victimă, ci complice
La modul ideal, puterea trebuie sa fie a celor care nu si-o doresc, pentru ca aceia nu vor fi corupti de ea.
Nicolae Teremtus pe 16.05.2022
Colțu' meu. Sentințele Colectiv
S-au dat sentintele in cazul Colectiv. Ore in sir, pe televiziuni doar despre asta s-a discutat. Povestea celor 65 de morti in clubul bu­curestean iti ridica tensiunea chiar si acum, dupa mai bine de sase ani.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 16.05.2022
Calea, adevărul și viața. Cu moartea pe moarte călcând…
Dintotdeauna, cea mai tulburatoare dintre spaimele omenesti a fost si este intalnirea cu moartea. Cu moartea altora si cu moartea noastra. Intrebarea de ce murim, de ce trebuie sa murim, ne-o punem de cum incepem a gandi. Și ar fi ramas pentru totdeauna cea mai neinvinsa dintre intrebari, daca nu ar fi venit Hristos sa raspunda   
Horia Chiş pe 16.05.2022
Fereastra închisorii. Relaţiile recuperate
Sunt oameni cu care ne intelegem bine de o viata.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania