• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Marţi , 26 Octombrie , 2021
Auchan România sărbătorește 15 ani de activitate și a pregătit o mulțime de oferte speciale și surprize pentru clienți
Pana pe 26 octombrie, magazinele Auchan din toata tara imbraca haine de sarbatoare, cu ocazia implinirii a 15 ani de la deschiderea primului hipermarket din Romania. Astfel, in aceasta perioada, clientii sunt invitati sa descopere in magazine, in aplicatia Auchan si pe auchan.ro, peste 1000 de oferte, intr-o gama variata de produse, precum si actiuni, surprize tematice, dar si o tombola dedicata membrilor MyCLUB Auchan, prin   
Marţi , 26 Octombrie , 2021
Conferința preoțească de toamnă în Baia Mare
Marti, 19 octombrie 2021, au continuat conferintele preotesti in Episcopia Maramuresului si Satmarului, cu intalnirea de la Baia Mare, care a avut loc in Catedrala Episcopala „Sfanta Treime”, sub presedintia Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, in cadrul careia au luat parte preotii din protopopiatele Baia Mare, Lapus si Chioar.
Luni , 18 Octombrie , 2021
Ștafeta pentru Educație de la Coroieni
Recent, 350 de copii din Coroieni au participat la Ștafeta pentru Educatie. Evenimentul, aflat la prima editie, a fost un concurs de alergare care are scopul de a aduce impreuna copiii din comuna. Pe toti ii uneste acelasi vis: de a avea o copilarie lipsita de griji si o viata mai buna decat a parintilor.
Luni , 18 Octombrie , 2021
Moara de aur
Cu mare emotie, Cititorule, intru in templul din cuvinte al volumului SINGURATATEA POETULUI, scris de GELU DRAGOȘ, aparut la Editura Grinta, 2021, un daruitor de cultura, care prin Moara sa literara hraneste sufletele atat de insetate ale romanilor din intreaga lume.
Luni , 18 Octombrie , 2021
Proiect inedit AIST: Elevii încurajați să aleagă bicicleta în drumul spre școală
American International School of Transylvania, cu sprijinul Universal Alloy Corporation Europe, deruleaza un proiect inedit: SCHOOL BIKE, scopul fiind incurajarea elevilor sa aleaga bicicleta in drumul spre si de la scoala. Patru unitati de invatamant din municipiul Baia Mare s-au alaturat acestui proiect. School Bike este unul dintre proiectele castigatoare in cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati   
Miercuri , 13 Octombrie , 2021
Cultura Suciu de Sus… la ea acasă
In perioada 9 – 10 octombrie 2021, Consiliul Judetean Maramures, prin Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, organizeaza in parteneriat cu Asociatia Suciu de Sus expozitia „Cultura Suciu de Sus ... la ea acasa”, la Școala Gimnaziala „Florea Muresanu”.
Miercuri , 13 Octombrie , 2021
Proiect inedit în Ardeal pe subiectul Avram Iancu
Scriitorul Nicoara Mihali a reeditat prima monografie a lui Avram Iancu, la care a adaugat un studiu despre maramuresenii apropiati eroului, iar cu aceasta carte va face un maraton prin scolile din Ardeal, unde le va vorbi elevilor despre patriotism si despre Avram Iancu. Proiectul va fi demarat din aceasta toamna.
Miercuri , 13 Octombrie , 2021
Gheorghe Pop – 100
La 8 octombrie 2021, ctitorul invatamantului superior maramuresean, profesorul Gheorghe Pop, ar fi implinit o suta de ani. A fost cel care, prin prestatia stiintifica si manageriala, a inscris cu autoritate Maramuresul pe harta academica a Romaniei. Ni-l aducem azi aminte cu dragoste nestirbita si respectul cuvenit unui adevarat ziditor de scoala, fauritor de minti luminate si caractere alese.
Miercuri , 13 Octombrie , 2021
Episcopii Maramureșului și Europei de Nord au sfințit biserica și biblioteca românească din Bergen
Biserica si biblioteca romaneasca din Bergen, Norvegia, au fost sfintite duminica, 3 octombrie, de episcopii Maramuresului si Europei de Nord. Parohia Bergen este pastorita de Parintele Marius Andrei Pop, originar din Maramures, iar biblioteca de 3.000 de volume a fost realizata in parteneriat cu Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare.
Miercuri , 13 Octombrie , 2021
Sfânta Liturghie Arhierească la hramul Mănăstirii Rohiița
Vineri, 1 octombrie 2021, de sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca in Altarul de Vara al Manastirii Rohiita, staret Arhim. Vasile Filip, cu ocazia celui de-al doilea hram al sfantului locas de inchinare, in fruntea unui sobor de peste 20 de preoti si diaconi.
Luni , 04 Octombrie , 2021
Expoziția „Maramureș: tradiții și povești” ajunge la Cantabria, Spania
Consiliul Judetean Maramures, prin Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Liviu Borlan” Maramures, celebreaza 140 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Spania.

Supliment săptămânal

Editoriale

Teodor Ardelean pe 26.10.2021
Biblioteca de idei. Despre „bunăstarea cognologică”!
Conceptul este atat de nou incat, dupa ce l-am folosit de cateva ori in discursuri publice, au inceput sa curga si replici, si reclamatii, si reprosuri.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 26.10.2021
Calea, adevărul și viața. Sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Transilvăneni
La 21 octombrie, Biserica Or­todoxa, si in mod special orto­doc­sii din Transilvania, ii praz­­nuiesc pe Sfintii Marturisitori Transilvaneni Visarion, Sofronie, Oprea si pe Ioan din Gales si Moise Macinic din Sibiel, preoti marturisitori si traitori in veacul al XVIII-lea.
Ioana Lucacel pe 26.10.2021
Jenant mișeilor! Criza de bunătate
Nu degeaba se spune ca vremurile de criza ne dezvaluie cu adevarat personalitatea.
Gazeta de Maramures pe 26.10.2021
Mondo Cane
Amintirea unui reporter strain despre Regele Mihai
Horia Chiş pe 26.10.2021
Fereastra închisorii. Despre vaccin, mama lui de vaccin!
Multa teorie si prostie. Si mai multa moarte. Din aia sinistra, fara cei dragi, care la randul lor nu te mai vad niciodata. Nici macar raposat.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania