• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 26 Septembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Luni , 19 Septembrie , 2022
Premii pentru toți participanții la cursa caritabilă „Aleargă și ajută”
Zeci de sportivi amatori si profesionisti au alergat sambata in Baia Mare, intr-o cursa caritabila pentru achizitionarea unui aparat medical performant, destinat procedurilor de refacere in cazul accidentarilor grave. Organizatorii acestui eveniment au decis sa-i premieze pe toti participantii la crosul de anul acesta.
Luni , 12 Septembrie , 2022
Petre Daea, Ministrul Agriculturii, s-a aflat în mijlocul maramureșenilor
Duminica, 4 septembrie 2022, ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent in mijlocul maramuresenilor. Vizita sa in judetul nostru a inceput la Arinis, acolo unde a participat la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie savarsita de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul   
Luni , 12 Septembrie , 2022
Consiliul Județean Maramureș a participat la Academia de vară ARE 2022, cu tema „Europa pentru generația viitoare”
Adunarea Regiunilor Europei, organizatie pan europeana al carei membru este si judetul Maramures, a organizat, in perioada 29 august – 2 septembrie 202,2 in Donegal, Irlanda, Academia de vara ARE, cu tema „Europa pentru generatia viitoare”. Judetul Maramures, fiind membru in Comitetul de organizare al Academiei de vara ARE, a participat cu un speaker la sesiunea plenara din 30 august 2022 si a organizat, in 31 august   
Luni , 12 Septembrie , 2022
Târgul Cepelor
In primul weekend din septembrie, a avut loc editia a 51-a a Festivalului interjudetean al cantecului si dansului popular din Țara Codrului, cu ocazia traditionalului „Targ al Cepelor”. Aceasta editie a Festivalului „Targul Cepelor” a fost organizata de Consiliul Judetean Maramures, Primaria Asuaju de Sus si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Liviu Borlan” Maramures.
Luni , 12 Septembrie , 2022
Resfințirea Bisericii din Parohia Ortodoxă Ariniș
Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mi­tropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, impreuna cu Preasfin­titul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, s-au aflat in mijlocul credinciosilor din Parohia Ortodoxa Arinis, Protopopiatul Chioar, unde au binecuvantat capela de cimitir, au re­sfintit biserica parohiei, au sa­varsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie,   
Luni , 05 Septembrie , 2022
Mii de oameni la „Hora la Prislop” - cel mai frumos festival interjudețean de folclor
Timp de doua zile, in Pasul Prislop din Muntii Rodnei, mii de oameni s-au intalnit la cea de-a 50-a editie a Festivalului Interjudetean de Folclor „Hora la Prislop”, pentru a simti bucuria de a fi impreuna si de a se conecta la valori, traditii si la folclorul autentic.
Luni , 05 Septembrie , 2022
Show auto de zile mari la Cavnic – Tuning Fest 2022
Tuning Fest 2022 s-a desfasurat in acest an in orasul Cavnic. Iubitorii de masini din Maramures, dar si din alte numeroase judete din tara, si-au dat intalnire in orasul de la poalele Gutaiului. Cel mai amplu eveniment auto din Maramures a fost organizat si in acest an de Andy Puha, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Cavnic.
Luni , 05 Septembrie , 2022
„Întâlnirea tinerilor din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului”
Vineri, 26 august 2022, a debutat la Cluj-Napoca „Intalnirea tinerilor din Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului”. Evenimentul reuneste aproximativ 1500 de tineri din cele cinci judete ale Mitropoliei. Timp de doua zile, tinerii au luat parte la un program complex, cu momente duhovnicesti, culturale, artistice, educative si recreative.
Luni , 29 August , 2022
Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului la Huta Certeze
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, marti, 23 august 2022, pe locul unde se desfasoara Sambra Oilor de la Huta Certeze, a avut loc deschiderea oficiala a reuniunii „Satele Unite ale Maramuresului si Satmarului”, un eveniment fara precedent de suflare si simtire romaneasca.
Luni , 29 August , 2022
Românii din Valea Timocului în Valea Chioarului
In perioada 11 – 18 august, 50 de studenti si elevi din localitatile din Valea Timocului, din jurul orasului Bor - Serbia, au venit sa-si cunoasca fratii de la Nord de Mures. In aceasta tabara au sustinut un spectacol autentic, o adevarata carte de identitate care demonstreaza fara echivoc faptul ca sunt romani.
Luni , 29 August , 2022
Susținere pentru mediul antreprenorial
Deputatul Florin Alexe a anuntat ca: „Am dat start apelului de proiecte pentru Masura 4.1.1, program asteptat de antreprenori.

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 19.09.2022
Fereastra închisorii. Venirea şi plecarea
Dumnezeu a lasat astfel lumea incat nu stim nici cand venim, nici cand plecam.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 19.09.2022
Calea, adevărul și viața. De ce nu ne răspunde Dumnezeu?
Exista in viata noastra momente de cumpana in care avem impresia ca Dumnezeu S-a ferecat intr-o desavarsita tacere si refuza sa mai raspunda la rugaciunile noastre. Strigam catre El, dar raspunsul intarzie sa vina, iar cuvintele se dovedesc neputincioase, de parca s-ar izbi de un zid impenetrabil si rece.
Gazeta de Maramures pe 19.09.2022
Mondo Cane
Dupa ce si-a scrantit piciorul la 65 de ani, Grigore Moisil a afirmat: „Stiam ca la varsta mea te scrantesti la cap, nu la picior”.
Teodor Ardelean pe 19.09.2022
Biblioteca de idei. Neagu Udroiu – un mentor inspirațional!
La ora potrivita de ceasurile cerurilor lasam tot nimicul acumulat intr-o viata si luam in brate relieful vesniciei, unde numai sufletele au acces netar­murit. Nu stiu de ce prietenul Neagu Udroiu s-a grabit sa plece in departarile lipsite de apropieri si comuniuni, dar ma intaresc cu gandul ca memoria si-a pietrificat-o cu   
Ioana Lucacel pe 19.09.2022
Jenant mișeilor! Între ere și lideri
Dincolo de glumele tipic balcanice, moartea reginei Elisabeta a II-a inchide un capitol. Din pacate pentru noi, se inchide nu doar o era, ci Era liderilor cu decenta si constiinta.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania