• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 06 August 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Luni , 02 August , 2021
Gest de suflet făcut de doi polițiști locali băimăreni
Uneori, de la minune la dezastru e doar un pas. Iar diferenta o fac Oamenii. Primarul Catalin Che­reches a relatat, pe pagina sa de socializare, o intamplare emotio­nanta.
Luni , 02 August , 2021
CALCEDONIA DE TRESTIA
Consiliul Judetean Maramures, prin Muzeul Judetean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, va invita vineri, 30 iulie 2021, ora 11:00, la vernisajul expozitiei temporare „Calcedonia de Trestia”, care va avea loc la sediul Muzeului din bd. Traian, nr. 8, Baia Mare.
Luni , 02 August , 2021
Sighetu Marmaţiei 26 Iulie 2021. Comunicat de presă
In data de 27 iulie 2021, ora 12.00, va avea loc in Sala Transist a Primariei Sighetu Marmatiei Conferinta de presa privind lansarea proiectului:„Cercetarea si pastrarea mostenirii culturale evreiesti in zona de frontiera” - Culture ENI Cross-border Cooperation Programme 2014-2020 - HUSKROUA/1901/3.1/0031
Luni , 26 Iulie , 2021
Târnosirea Paraclisului Mănăstirii din Dragomirești
- titlul de „Cetatean de Onoare” pentru Preasfintitul Parinte Episcop Iustin si ridicarea la rangul de Arhimandrit a staretului Sofronie Perta -
Luni , 26 Iulie , 2021
Semn de carte: „Articole și studii duhovnicești” – autor, preot dr. Nicolae Lauruc
Preotul dr. Nicolae Lauruc este un membru important al comunitatii sighetene, o voce puternica a bisericii dar si un cetatean activ, autor a numeroase carti cu adanci reverberatii duhovnicesti.
Luni , 26 Iulie , 2021
CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ. ANUNŢ DE PARTICIPARE
Judetul Maramures, prin Consi­liul Judetean Maramures, invita unitatile de cult din judetul Maramures, care indeplinesc conditiile prevazute de O.G. nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitatile de cult apartinand cultelor religioase recunoscute din Romania, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sa depuna oferta in scopul atribuirii contractelor de acordare a sprijinului   
Luni , 19 Iulie , 2021
Albumul Aniversar IUSTIN – Episcopul Tinerilor
Darul tinerilor din Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului si a tinerilor din tara, participanti la Intalnirile Tinerilor Ortodocsi 2013 -2014.
Luni , 19 Iulie , 2021
Ședința de instruire și analiză trimestrială a activității pe linie de evidență a persoanelor
Zilele trecute, a avut loc sedinta de instruire si analiza trimestriala a activitatii desfasurate de personalul din cadrul serviciilor publice comunitare de evidenta persoanelor. In cadrul sedintei, au fost prezenti Radu Trufan, vicepresedinte CJ Maramures, si Mihali Anisoara, director Directia Judeteana de Evidenta Persoanelor Maramures.
Luni , 19 Iulie , 2021
ATELIERE DE VACANȚĂ ÎN SATUL DE PE DEAL
Consiliul Judetean Maramures, prin Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara, invita copiii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani sa participe la atelierele de vacanta.
Luni , 12 Iulie , 2021
Hramul Mănăstirii Bârsana
Miercuri, 30 iunie 2021, cand Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe cei 12 Apostoli, in ziua praznicala „Soborul celor 12 Apostoli”, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a slujit in sobor de Arhierei, la Manastirea Barsana, de hram, alaturi de Preasfintitul Parinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sus, si Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-Vicar, in fruntea unui mare sobor   
Luni , 12 Iulie , 2021
O veritabilă lecție de viață
Nimic nu este mai potrivit decat sa imbini multumirea sufleteasca depusa la realizarea unui eveniment, cu bucuria celor veniti sa imparta cu tine sentimentul.

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 02.08.2021
Mondo Cane
Complexul medico-industrial creste in tarile dezvoltate mult mai repede decat puterea economica a tarilor respective. Și aceasta deoarece sistemul se orienteaza nu dupa cerere, ci dupa medici, care joaca un rol dublu.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 02.08.2021
Calea, adevărul și viața. Frumusețea și folosul Paraclisului Maicii Domnului
Suntem la doar o zi de inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului (1-15 august), perioada in care, cel putin prin partile Ar­dealului, se savarseste slujba Pa­raclisului Maicii Domnului, fata de care crestinii au o mare evlavie.
Ioana Lucacel pe 02.08.2021
Jenant mișeilor! Experimentul broaștei fierte
Ai auzit vreodata de experimentul broastei fierte? Este poate cel mai reprezentativ pentru ceea ce romanii traiesc astazi.
Horia Chiş pe 02.08.2021
Fereastra închisorii. Salvare în Alpi
Nu demult am mai scris despre asta, dar cand lucrurile sunt strigatoare la cer trebuie repetate.Pana se intampla ceva.
Nicolae Teremtus pe 02.08.2021
Colțu' meu. Cum au devenit porumbeii antipatici
In Baia Mare sunt foarte multi porumbei. Prea multi. Nu exista loc verde, nu exista cabluri, blocuri, case, teren viran in care sa nu gasesti porumbei.
Teodor Ardelean pe 02.08.2021
Biblioteca de idei. „Drumul spre ceea ce avem mai intim în noi …”
Citatul acesta, reprodus trun­chiat in titlul tabletei de fata apartine lui Ernesto Sabato si a fost asezat in chip votiv pe pa­gina de titlu a cartii „Ampren­tele pelerinului”.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania