• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 Iunie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Marţi , 06 Iunie , 2023
Maramureș, țara voievozilor, eroilor și sfinților
Dupa o luna, patru excursii itinerante, la care au participat cate 500 de elevi din Țara Codrului, Chioarului, Lapusului si Maramuresului, sute de kilometri parcursi, zeci de obiective vizitate, zeci de lectii de istorie inedite invatate, cel mai mare proiect de promovare a istoriei si identitatii noastre a ajuns la final. Miercuri, 31 mai, a avut loc inchiderea festiva a proiectului „Maramures, tara voievozilor, eroilor si   
Marţi , 06 Iunie , 2023
Impresiile elevilor participanți la proiectul „Maramureș, țara voievozilor, eroilor și sfinților”
Impresiile elevilor participanti la proiectul „Maramures, tara voievozilor, eroilor si sfintilor”
Marţi , 06 Iunie , 2023
500 de tineri în Țara Lăpușului
Megaproiectul „Maramures, tara voievozilor, eroilor si sfintilor. Repere cultural-istorice pentru tineri” a ajuns la cea de-a patra excursie itineranta, in Țara Lapusului * Dupa Țara Codrului, Țara Chioarului si Maramuresul Istoric, saptamana trecuta, circa 500 de elevi din Țara Lapusului, insotiti de dascalii lor, au pornit pe un traseu al cunoasterii istoriei si identitatii, care a pornit din Copalnic Manastur, a   
Joi , 01 Iunie , 2023
EXPOAPA 2023 – Un eveniment de marcă în domeniul apei
Saptamana trecuta a avut loc un eveniment de marca, in domeniul apei - Forumul regional al Apei „Dunare-Europa de Est” (EXPOAPA), editia a 23-a.
Luni , 29 Mai , 2023
Începe construirea noului terminal al Aeroportului Internațional Maramureș
Recent, a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea si executia noului terminal de pasageri al Aeroportului International Maramures, eveniment la care au participat Ionel Bogdan, presedinte Consiliul Judetean Maramures, ing. Catalin Visan, director executiv Concelex, Dorin Buda, director general AIMM, Ionut Caraba, director dezvoltare AIMM.
Luni , 29 Mai , 2023
„În urmă cu 148 de ani, Ion C. Brătianu, C.A. Rosetti, Mihail Kogălniceanu și alți mari patrioți puneau bazele Partidului Național Liberal”
„Ziua de 24 mai este o zi importanta pentru liberalii romani. In urma cu 148 de ani, Ion C. Bratianu, C.A. Rosetti, Mihail Kogalniceanu si alti mari patrioti puneau bazele Partidului National Liberal, cea mai importanta forta politica din istoria Romaniei. De numele PNL se leaga momente importante precum obtinerea independentei de stat, Marea Unire sau integrarea in UE.
Luni , 29 Mai , 2023
Produsele tradiționale, promovate în cadrul Târgului „Bun de Maramureș”, de Sfinții Constantin și Elena
In weekendul care a trecut, de Sfintii Imparati Constantin si Elena, in curtea Palatului Administrativ din Baia Mare, s-a desfasurat a X-a editie a Targului „Bun de Maramures”.
Luni , 22 Mai , 2023
500 de tineri în Țara Chioarului
A doua excursie itineranta din proiectul „Maramures, tara voievozilor, eroilor si sfintilor. Repere cultural-istorice pentru tineri”. Megaproiectul „Maramures, tara voievozilor, eroilor si sfintilor. Repere cultural-istorice pentru tineri” a ajuns la jumatate * Saptamana trecuta, a avut loc al doilea tur itinerant, din cele patru organizate in cele patru tari istorico-etnografice ale judetului * Dupa Țara Codrului,   
Luni , 22 Mai , 2023
„Ziua Portului Maramureșean – Biblioteca în straie populare”
In ziua de 15 mai 2023, intre orele 11.00 -15.00, in Salonul artelor (si in Cabinetul de medalistica) din incinta Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” din Baia Mare, in prezenta a circa 150 de persoane din tot judetul Maramures (bibliotecari, profesori, primari, cadre universitare, cercetatori stiintifici, artisti, artisti plastici, elevi, studenti, parinti si alte categorii sociale cu vocatii culturale) a fost marcata   
Luni , 22 Mai , 2023
Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”
In cadrul Concursului National Catehetic „Tinerii si varstnicii sa laude numele Domnului”, organizat in Patriarhia Romana in anul 2023 – anul omagial al pastoratiei persoanelor varstnice si anul comemorativ al imnografilor si cantaretilor bisericesti (psalti) - in Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului s-au inscris 24 de proiecte.
Luni , 15 Mai , 2023
Vernisajul expoziției realizate de artistul fotograf Tudorel ILIE
In Salonul Artelor al Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu”, a avut loc vernisajul expozitiei personale de arta fotografica „Romania in straie traditionale”, autor: Tudorel ILIE. Evenimentul a fost dedicat Zilei Nationale a Portului Popular din Romania, iar programul a mai cuprins o sezatoare, cu invitati din zone etnofolclorice din Maramures.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 06.06.2023
Colțu’ meu. Poluarea cu deșeuri menajere și industriale există. Mai există
Am prezentat, in numarul actual al saptamanalului nostru, un material cu privire la situatia deseurilor menajere si a deseurilor periculoase din Maramures.
Gazeta de Maramures pe 06.06.2023
SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII, semnată de Laurentiu Primo.
,,Poporul roman, «partenerul strategic», ca orice popor vasal mai putin instruit si civilizat, nu intelege anumite chestiuni de geostrategie si politica internationala si si-ar dori sa fie (i)luminat de inalta intelepciune si cunoastere a marelui popor american...”
Pr. dr. Cristian Stefan pe 06.06.2023
Calea, adevărul și viața. Ziua cea mare a praznicului
Evanghelia praznicului Pogorarii Duhului Sfant ne aminteste de minunata chemare la adaparea cu apa vietii, rostita de Mantuitorul Hristos, la Sarbatoarea corturilor, in mijlocul unei mari multimi de oameni. El a rostit aceasta chemare „in ziua cea din urma – ziua cea mare a praznicului” (Ioan 7, 37), dar nu s-a suit la   
Ioana Lucacel pe 06.06.2023
Jenant, mișeilor! Jenant, mișeilor!
O vorba celebra spune ca raul triumfa atunci cand oamenii de bine nu fac nimic. Nici stapanirile straine, nici crizele de tot felul, nici inflatia, nici politicienii, nici nimeni nu a facut atat de mult rau Romaniei ca si cele patru cuvinte devenite scuza general valabila si refren national: „Nu e treaba mea”.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania