• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 12 Mai 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Vineri , 07 Mai , 2021
Cum cheltuie partidele politice banii din subvenții
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a publicat datele privind cheltuielile partidelor politice, banii provenind din subventii pentru luna martie. Pornind de la aceste declaratii, EFOR continua sa publice rapoarte de monitorizare care ilustreaza destinatia banilor publici utilizati de cele sapte partide politice care primesc fonduri pentru rezultatele obtinute la locale si parlamentare in 2020.
Vineri , 07 Mai , 2021
Campania de vaccinare: cifre, temeri și avantaje
Pana in prezent, s-au vaccinat circa 17% dintre maramureseni, cifra care claseaza judetul nostru pe locul 16 la nivel national. Din aceasta saptamana, se da „liber la vaccinare”, imunizarea fiind posibila fara programare. Mai mult, a inceput imunizarea de catre medicii de familie cu serul produs de Johnson&Johnson. Totodata, la nivel national, se poarta discutii despre avantajele care vor fi oferite celor imunizati, dar si   
Joi , 29 Aprilie , 2021
Centru de vaccinare la fabrica UAC Europe din Dumbrăvița
In 27 aprilie, s-a deschis un centru de vaccinare in incinta fabricii UAC Europe, din comuna Dumbravita. Proiectul a fost realizat in colaborare cu Directia de Sanatate Publica Maramures si Institutia Prefectului, cu scopul de a creste adresabilitatea la vaccinare.
Joi , 29 Aprilie , 2021
Un nou pas în rezolvarea unor aberații imobiliare în orașele din România
Recent, senatorii au adoptat in sedinta textele nou introduse si adoptate de Camera Deputatilor in legea privind Codul administrativ. Este vorba de cele privind inlesnirea transferului proprietatii de la stat catre autoritatile locale si reoperationalizarea comisiilor de disciplina in cadrul institutiilor publice. In acest fel, autoritatile locale vor putea rezolva multe din problemele existente cu imobilele aflate intr-o   
Joi , 29 Aprilie , 2021
Există școală după școala online?
Dupa Pasti, elevii ar trebui sa revina la cursuri. Insa, cum o vor face, aceasta este intrebarea la care, deocamdata, nu poate raspunde nimeni.
Joi , 29 Aprilie , 2021
Aeroportul Internațional Maramureș operează curse charter spre Hurghada, Egipt
Primul zbor charter spre Hur­ghada, Egipt, a fost operat sapta­mana trecuta de pe Aeroportul International Maramures.
Joi , 29 Aprilie , 2021
Maramureșul, inclus într-o nouă rută cultural - turistică la nivel național
Judetul Maramures a fost inclus de catre Ministerul Economiei, Antrepre­noriatului si Turismului intr-o noua ruta cultural – turistica dezvoltata pe plan national, denumita „Mesteri populari si mestesuguri traditionale din Romania”.
Vineri , 23 Aprilie , 2021
Președintele Camerei Deputaților și Ministrul Agriculturii, în Maramureș
Zilele trecute, Maramuresul a fost vizitat de presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, si de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros. Liderul PNL a fost multumit de investitiile realizate in ultima perioada in nord, iar pentru cateva ore a participat si la plantarea de arbori, intr-o actiune orga­nizata de Consi­liul Judetean Maramures si Directia Silvica din judet. Cei doi lideri liberali s-au   
Vineri , 23 Aprilie , 2021
Reguli speciale pentru Florii și Paști
Anul acesta, credinciosii pot sarbatori Floriile si Sfintele Pasti asa cum se cuvine, mergand la biserica, fara declaratie pe proprie raspundere. Totusi, vor trebuie respectate niste reguli stabilite atat de autoritati, cat si de Cancelaria Sfantului Sinod al BOR.
Miercuri , 21 Aprilie , 2021
Conducerea PSD, în vizită în Maramureș
La finele saptamanii trecute, intreaga echipa de conducere a PSD s-a aflat in Maramures. Programul vizitei a cuprins, pe langa intalnirea regionala a partidului, si o vizita la producatorul de materiale de protectie Taparo Targu Lapus, precum si discutii cu alesii locali si judeteni. Liderii PSD au anuntat o initiativa legislativa pentru reinvierea patriotismului economic local: introducerea „criteriului verde” la   
Miercuri , 21 Aprilie , 2021
Proiectul spitalului modular prinde contur
Pandemia de coronavirus a generat o presiune uriasa asupra sistemului medical din Romania. „Nu mai avem paturi disponibile la ATI” a devenit un avertisment repetat aproape zilnic de autoritati. Una dintre solutii o reprezinta spitalele modulare. Iar judetul Maramures va avea, pana in toamna, o astfel de unitate medicala.

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 07.05.2021
Fereastra închisorii. Libertatea
Una din atributele divine ale fiintei umane.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 07.05.2021
Calea, Adevărul şi Viaţa. Să ne apropiem de Hristos mai mult cu inima
Nu trebuie sa fii un foarte bun cunoscator in cele ale filosofiei ca sa-ti dai seama ca femeia lipseste aproape cu desavarsire din acest domeniu, unde bar­batii sunt atat de prezenti. Nici in teologie lucrurile nu se pre­zinta cu mult diferite.
Ioana Lucacel pe 07.05.2021
Jenant, mişeilor! La umbra marelui urs
Poate ni se trage din comunism sau poate din numeroasele ocu­patii straine. Cert e ca noi, romanii, suntem tara lui „taci, sa nu te auda!”. Asa s-au obis­nuit sa se mustruluiasca intre ei bietii romani in epoca de aur, cand criticau sau glumeau pe seama conducatorilor si apoi isi puneau repede mana la gura, sau, dupa caz,   
Gazeta de Maramures pe 07.05.2021
Mondo Cane
De peste trei decenii, magazinul The Economist publica anual, intr-o editie speciala cu titlul „The World in 2021”, intr-o forma atent co­dificata, obiectivele initiatilor pentru anul respectiv. Editia din acest an o completeaza pe cea din 2020, atentionand ca 2021 va fi anul care ne apropie de jocul final.
Teodor Ardelean pe 07.05.2021
Biblioteca de idei. Mere și cărți
Cei care au definit Biblioteca prin comparatie cu Paradisul (pornind de la Seneca si Jorge Luis Borges) aveau in vedere densitatea de cunoastere si sistemicitatea stocate in volumele de pe rafturile acestor Case ale Știintei Umane.
Nicolae Teremtus pe 07.05.2021
Colţu meu. De la ursul Arthur la mafiotul Dumitru
Povestea ursului Arthur m-a mahnit, ca de fiecare data cand vad, aud povesti triste cu si despre animale. Cel mai mare urs din Europa, s-a tot spus. Și taman asta a fost vanat de un print ce se trage dintr-o familie care aminteste de imperiul austro-ungar. Adica, vii aici in Romania si vanezi ce nu e voie. Ca legi avem, dar nu   

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania