• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 06 August 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Luni , 02 August , 2021
Explozia prețului la materialele de construcții blochează șantierele publice
Criza fara precedent in domeniul constructiilor! I In ultima perioada, pretul materialelor de constructii a explodat, unele majorandu-se chiar si cu 200% I Acest lucru are consecinte nefaste, cu efect de domino, si in sectorul privat si in cel public I Daca Guvernul nu va gasi o solutie legala care sa permita indexarea contractelor cu cresterea pretului la materialele de constructii, zeci de santiere publice risca sa fie   
Luni , 02 August , 2021
Ce măsuri intră în vigoare de la 1 august?
Relaxare, dar tot nu scapam de masca. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat, saptamana aceasta, Hotararea 50 prin care propune mai multe masuri de relaxare incepand cu 1 august.
Luni , 02 August , 2021
Problema spinoasă a urșilor, între norme și realitate
Din emblema nationala, in ultima perioada, ursii au devenit o adevarata problema nationala. Iar judetul nostru nu a fost ferit de incidente in acest sens. Care este solutia corecta si cine are mai mare nevoie de protectie: ursii sau oamenii?
Luni , 02 August , 2021
CASA REGALĂ A ROMÂNIEI AMBASADOR AL CULTURII TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI
Consiliul Judetean Maramures, prin Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, va invita la expozitia temporara itineranta „Casa Regala a Romaniei, pastratoare si promotoare a traditiilor romanesti”, care se va desfasura in perioada 29 iulie – 31 august 2021, in Muzeul Satului Baia Mare.
Luni , 02 August , 2021
SATELIX - SPECTACOL PE CER
Consiliul Judetean Maramures, prin Muzeul de Știinte Astronomice Baia Mare, participa la unul dintre cele mai titrate evenimente la nivel mondial, Festivalul Full-Dome (FFB – Full Dome Festival) din Brno, Cehia, care va avea lansarea internationala pe 28 iulie 2021.
Luni , 02 August , 2021
ÎN ATENȚIA FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI DIN JUDEȚUL MARAMUREȘ
Din cauza varstei venerabile si a problemelor de sanatate, vechea conducere a Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, filiala Maramures, a fost nevoita sa se retraga, fapt ce impune alegerea unei noi conduceri.
Luni , 02 August , 2021
5 organizaţii preocupate de mediu şi educaţie din Baia Mare se vor finanța cu 246.000 lei, prin intermediul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”
Printre initiativele din Baia Mare finantate prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati” de catre Fundatia Comunitara Oradea si Lidl Romania, se numara un proiect pilot care implica activitati specifice de compostare si educatie ecologica, o campanie de constientizare privind decongestionarea traficului matinal in zonele centrale de langa scoli, ateliere de gradinarit si de creatie pentru copiii si   
Luni , 26 Iulie , 2021
Maramureșul istoric, uitat de demnitari. Senatorul Dan Ivan: ”Doresc să schimbăm asta”
Senatorul Dan Ivan anunta faptul ca urmeaza sa deschida un birou parlamentar si la Sighetu Marmatiei, dupa primele doua existente in Baia Mare si Borsa. Ultimul dintre acestea, biroul parlamentar de la Borsa va fi destinat audientelor sustinute in fiecare a doua sau a treia zi de vineri dintr-o luna. Senatorul USR-PLUS declara ca a decis sa aiba mai multe birouri in Maramuresul istoric pentru a veni in sprijinul numerosilor   
Luni , 26 Iulie , 2021
Noi măsuri de relaxare de la 1 august
In conditiile in care Romania are o rata de infectare mica, de circa 100 de cazuri zilnic, iar numarul deceselor cauzate de coronavirus a scazut la 2, programul de relaxare anuntat de Guvern la inceputul verii continua.
Luni , 26 Iulie , 2021
Iubitori de mașini din toată țara s-au întâlnit la Seini, la „Tuning Fest 2021”
Unul dintre cele mai complexe evenimente auto din acest an, din Romania, a avut loc in orasul Seini. „Tuning Fest 2021” a reunit peste 250 de participanti din mai multe judete care au oferit publicului un show de neuitat.
Luni , 19 Iulie , 2021
Caritas a oferit un program cultural inedit vârstnicilor băimăreni
In gradina Centrului de zi pentru varstnici Baia Mare al Organizatiei Caritas a Diecezei Satu Mare a avut loc, recent, un atelier cultural organizat in cadrul proiectului POCU „Impreuna pentru varstnicii nostri!”. A participat un public extraordinar, format din baimareni cu varsta de peste 65 de ani, iubitori de cultura, arta si traditii.

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioana Lucacel pe 02.08.2021
Jenant mișeilor! Experimentul broaștei fierte
Ai auzit vreodata de experimentul broastei fierte? Este poate cel mai reprezentativ pentru ceea ce romanii traiesc astazi.
Teodor Ardelean pe 02.08.2021
Biblioteca de idei. „Drumul spre ceea ce avem mai intim în noi …”
Citatul acesta, reprodus trun­chiat in titlul tabletei de fata apartine lui Ernesto Sabato si a fost asezat in chip votiv pe pa­gina de titlu a cartii „Ampren­tele pelerinului”.
Gazeta de Maramures pe 02.08.2021
Mondo Cane
Complexul medico-industrial creste in tarile dezvoltate mult mai repede decat puterea economica a tarilor respective. Și aceasta deoarece sistemul se orienteaza nu dupa cerere, ci dupa medici, care joaca un rol dublu.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 02.08.2021
Calea, adevărul și viața. Frumusețea și folosul Paraclisului Maicii Domnului
Suntem la doar o zi de inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului (1-15 august), perioada in care, cel putin prin partile Ar­dealului, se savarseste slujba Pa­raclisului Maicii Domnului, fata de care crestinii au o mare evlavie.
Nicolae Teremtus pe 02.08.2021
Colțu' meu. Cum au devenit porumbeii antipatici
In Baia Mare sunt foarte multi porumbei. Prea multi. Nu exista loc verde, nu exista cabluri, blocuri, case, teren viran in care sa nu gasesti porumbei.
Horia Chiş pe 02.08.2021
Fereastra închisorii. Salvare în Alpi
Nu demult am mai scris despre asta, dar cand lucrurile sunt strigatoare la cer trebuie repetate.Pana se intampla ceva.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania