• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Marţi , 26 Octombrie , 2021
Senatorul Sorin Vlașin, interpelare pentru Ministrul Afacerilor Interne
„Este mai periculos virusul in Maramures, decat in Bucuresti sau in Cluj?”
Marţi , 26 Octombrie , 2021
Nicolae Ciucă propus premier. Coboară milităria din pod
Asa cum era de asteptat, guvernul propus de Dacian Ciolos nu a trecut de votul din Parlament. Au fost 88 de voturi „pentru”, iar ca sa fie investit Cabinetul USR avea nevoie de 234 de voturi. Impotriva au votat 184 de parlamentari. Din totalul de 466 de parlamentari, au fost prezenti la vot 343 de deputati si senatori. USR are 80 de deputati si senatori, astfel ca 8 parlamentari din afara partidului au votat pentru   
Marţi , 26 Octombrie , 2021
Mineritul neferos maramureșean pe drum spre paradis
Mineritul neferos romanesc merge mai departe, adica nimic nou pe frontul redeschiderii lui. Este drept ca pandemia a stopat intentiile posibililor investitori. Pe de alta parte, nici companiile miniere ale statului nu au facut mai nimic. Specialistii din domeniul minier asteptau ca venirea liberalilor la guvernare sa fie de bun augur pentru mineritul neferos. Dar nu s-a intamplat nimic in sensul redeschiderii.
Marţi , 26 Octombrie , 2021
Și directorii pică uneori testele
In 15 octombrie, a avut loc proba scrisa a concursului pentru directorii de scoli din tara. Ca la ultimul concurs, multe dintre intrebari au fost discutabile, tematica avand mai degraba legatura cu logica decat cu bibliografia concursului. La nivel national, 65% dintre candidati au obtinut cel putin nota 7 si au promovat aceasta proba.
Marţi , 26 Octombrie , 2021
Consiliul Județean Maramureș prezent la Adunarea Generală a membrilor Euromontana
Adunarea Generala, cel mai important eveniment anual al Asociatiei Zonelor Montane - Euromontana, a avut loc pe 13 octombrie 2021, in sistem online, cu participarea a peste 50 de membri.
Marţi , 26 Octombrie , 2021
Concurs internațional de istorie și geografie despre Europa Centrală
Consiliul Judetean Maramures, in baza relatiilor de infratire cu Voievodatul Podkarpackie din Republica Polona, invita maramuresenii interesati de geografia si istoria tarilor din Europa Centrala, sa participe la Concursul international de cunostinte despre Initiativa celor Trei Mari, organizat de Fundatia Jagiellonska, in format online, in data de 29 octombrie 2021, ora 12.00.
Marţi , 26 Octombrie , 2021
Conferința preoțească de toamnă la Mănăstirea Bârsana
Miercuri, 20 octombrie 2021, au continuat, la Centrul Cultural-Monahal „Gavriil de Barsana” de la manas­tirea cu acelasi nume din Protopopiatul Sighet, conferintele preotesti de toamna din Episcopia Maramure­sului si Satmarului, prezidate de Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului.
Sambătă , 23 Octombrie , 2021
„În lumea celor fără cer” – Accidente și boli
Muzeul Judetean de Mineralogie „Victor Gorduza” urmareste in acest episod sa prezinte, prin intermediul marturiilor celor ce au trudit in subteran, implicatiile funeste asupra integritatii fizice, asupra sanatatii personale date de conditiile foarte grele de munca din mina.
Luni , 18 Octombrie , 2021
Criza politică continuă. România fără guvern
Criza politica din Romania a intrat in prelungiri. Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat ca premier pe liderul USR, Dacian Ciolos. A fost o miscare oarecum surprinzatoare din partea presedintelui. O miscare ce ar putea, teoretic, pune capat incertitudinilor politice. Pe de alta parte, sunt voci care spun ca nominalizarea lui Iohannis respecta un scenariu prin care liberalii vor ramane la butoane, cu sau fara Florin Citu.
Luni , 18 Octombrie , 2021
Maramureșul a fost prezent la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor 2021
In perioada 11-14 octombrie 2021, sub egida comuna a Comitetului European al Regiunilor (CoR) si a Directiei Generale Politice Regionale si Urbane (DG REGIO) a Comisiei Europene, se desfasoara Saptamana europeana a regiunilor si oraselor 2021/The European Week of Regions and Cities (#EURegionsWeek).
Luni , 18 Octombrie , 2021
Oportunități de studiu în India – Burse de studiu oferite de Kendriya Hindi Sansthan, Agra (KHS)
Consiliul Judetean, in baza relatiilor de colaborare cu Ambasada Indiei, promoveaza programul de burse de studiu, oferite de Kendriya Hindi Sansthan, Agra (KHS) cetatenilor romani care doresc sa studieze limba Hindi in prestigioase institutii indiene, in cadrul schemei de propagare a limbii Hindi peste hotare.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 26.10.2021
Calea, adevărul și viața. Sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Transilvăneni
La 21 octombrie, Biserica Or­todoxa, si in mod special orto­doc­sii din Transilvania, ii praz­­nuiesc pe Sfintii Marturisitori Transilvaneni Visarion, Sofronie, Oprea si pe Ioan din Gales si Moise Macinic din Sibiel, preoti marturisitori si traitori in veacul al XVIII-lea.
Ioana Lucacel pe 26.10.2021
Jenant mișeilor! Criza de bunătate
Nu degeaba se spune ca vremurile de criza ne dezvaluie cu adevarat personalitatea.
Teodor Ardelean pe 26.10.2021
Biblioteca de idei. Despre „bunăstarea cognologică”!
Conceptul este atat de nou incat, dupa ce l-am folosit de cateva ori in discursuri publice, au inceput sa curga si replici, si reclamatii, si reprosuri.
Gazeta de Maramures pe 26.10.2021
Mondo Cane
Amintirea unui reporter strain despre Regele Mihai
Horia Chiş pe 26.10.2021
Fereastra închisorii. Despre vaccin, mama lui de vaccin!
Multa teorie si prostie. Si mai multa moarte. Din aia sinistra, fara cei dragi, care la randul lor nu te mai vad niciodata. Nici macar raposat.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania