• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 Iunie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Miercuri , 07 Iunie , 2023
Stația de Tratare a Apei și Stația de Epurare a Apelor Uzate, peste 2.000 de vizitatori de la instituții de învățământ
Trei luni pline de mii de copii curiosi sa descifreze tainele apei; am inceput cu luna dedicata APEI – MARTIE si am incheiat cu luna florilor – MAI. Au fost 3 luni cu portile deschise la obiectivele societatii VITAL SA, unde de la cel mai mic la cel mai mare utilizator al serviciilor noastre a putut observa mai indeaproape drumul apei. Statia de Tratare a Apei si Statia de Epurare a Apelor Uzate din Baia Mare au primit   
Marţi , 06 Iunie , 2023
Situație gravă în Maramureș. Gunoaiele menajere și zgura plumboasă, pete negre în nord
Recent, am primit o informare de la Garda de Mediu Maramures privind stadiul de realizare, la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judet, a masurilor privind gestionarea deseurilor, conform Planului National de Gestiune a Deseurilor si gradul de atingere a obiectivelor de reciclare.
Marţi , 06 Iunie , 2023
Ziua Copilului - sărbătorită în Muzeul Satului din Baia Mare timp de patru zile
Copiii de toate varstele se vor putea bucura de activitatile organizate in Muzeul Satului din Baia Mare, pe parcursul a patru zile, in perioada 1-4 iunie 2023, in cadrul evenimentului „1 IUNIE in Satul Copilariei”.
Marţi , 06 Iunie , 2023
REABILITĂM ȘI LĂRGIM LA PATRU BENZI STRADA EUROPA, ACTUALA ȘOSEA DE CENTURĂ A MUNICIPIULUI BAIA MARE
Alesii judeteni s-au intrunit intr-o sedinta ordinara, in cadrul careia au votat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea judetului Maramures.
Marţi , 06 Iunie , 2023
Greva profesorilor continuă și în Maramureș
Recent, a avut loc o actiune de pichetare a Prefecturii Maramures de catre profesorii si angajatii din invatamantul preuniversitar Maramures. Actiunea a fost organizata de Sindicatul Liber din Invatamant Maramures. Au fost prezente peste 1300 de cadre didactice si nedidactice.
Marţi , 30 Mai , 2023
ANUNȚ PUBLIC - privind decizia etapei de încadrare
Poeinar Florea- reprezentant al comunei Botiza, in calitate de primar, cu sediul in comuna Botiza, satul Botiza, nr. 416,jud. Maramures, titular al proiectului „REABILITARE DRUM COMUNAL DC19 BOTIZA-GROȘII ȚIBLEȘULUI, JUDEȚUL MARAMUREȘ” propus a fi amplasat in comuna Botiza, satul Botiza, fn, jud. Maramures anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului   
Marţi , 30 Mai , 2023
PRELUNGIRE APEL DE SELECȚIE – M7/6B – Dezvoltarea satelor - FEADR
Asociatia GAL Valea Somesului anunta prelungirea primei sesiuni de cereri de proiecte din anul 2023 pentru M7/6B – Dezvoltarea satelor lansata in perioada 20.04.2023 – 31.05.2023 pana la data de 21.06.2023
Luni , 29 Mai , 2023
Războiul, recesiunea și reluarea activității miniere neferoase
In prezent se discuta aprins despre criza energetica, pentru ca este cea care ne atinge rapid pe toti. In spatele acesteia, urmeaza cea alimentara (mult discutata), insa cea a metalelor este pregnanta, dar mai putin dezbatuta. Necesarul de metale este in crestere, fiind proportional cu nivelul de dezvoltare si mai ales cu gradul de urbanizare.
Luni , 29 Mai , 2023
Dispariția copiilor, o problemă a adulților
Numarul sesizarilor privind disparitia de la domiciliu a copiilor a crescut exponential in ultimii doi ani: astfel, analiza perioadei cuprinse intre 30 aprilie 2022 si 22 aprilie 2023 semnaleaza faptul ca au fost inregistrate 8.722 de sesizari referitoare la disparitia minorilor de la domiciliu, cu 1.145 mai mult decat in anul anterior.
Luni , 29 Mai , 2023
Consiliul Județean Maramureș demarează proiectul „Integrarea Socio-Economică a Refugiaților și Migranților
Consiliul Judetean Maramures a demarat, in calitate de partener, proiectul SIRM - „Integrarea Socio-Economica a Refugiatilor si Migrantilor”, finantat in cadrul programului INTERREG EUROPE 2021-2027, apelul 1. Liderul de proiect este Agentia de Dezvoltare Regionala Rzeszow din subordinea Voievodatul Podkarpackie (infratit cu judetul Maramures) alaturi de regiuni si institutii din Irlanda, Țarile de Jos, Letonia, Slovacia,   
Luni , 29 Mai , 2023
Manifestarea „De la Înviere, la Înălțare” 2023
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare, in prezenta preacuviosului parinte arhimandrit Casian Filip, vicar eparhial, delegat al ierarhului, a domnului inspector scolar general din Ministerul Educatiei, conf. univ. dr. Vasile Timis, a cadrelor didactice, joi 25 mai 2023, s-a desfasurat editia a XX-a a   

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 06.06.2023
SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII, semnată de Laurentiu Primo.
,,Poporul roman, «partenerul strategic», ca orice popor vasal mai putin instruit si civilizat, nu intelege anumite chestiuni de geostrategie si politica internationala si si-ar dori sa fie (i)luminat de inalta intelepciune si cunoastere a marelui popor american...”
Pr. dr. Cristian Stefan pe 06.06.2023
Calea, adevărul și viața. Ziua cea mare a praznicului
Evanghelia praznicului Pogorarii Duhului Sfant ne aminteste de minunata chemare la adaparea cu apa vietii, rostita de Mantuitorul Hristos, la Sarbatoarea corturilor, in mijlocul unei mari multimi de oameni. El a rostit aceasta chemare „in ziua cea din urma – ziua cea mare a praznicului” (Ioan 7, 37), dar nu s-a suit la   
Nicolae Teremtus pe 06.06.2023
Colțu’ meu. Poluarea cu deșeuri menajere și industriale există. Mai există
Am prezentat, in numarul actual al saptamanalului nostru, un material cu privire la situatia deseurilor menajere si a deseurilor periculoase din Maramures.
Ioana Lucacel pe 06.06.2023
Jenant, mișeilor! Jenant, mișeilor!
O vorba celebra spune ca raul triumfa atunci cand oamenii de bine nu fac nimic. Nici stapanirile straine, nici crizele de tot felul, nici inflatia, nici politicienii, nici nimeni nu a facut atat de mult rau Romaniei ca si cele patru cuvinte devenite scuza general valabila si refren national: „Nu e treaba mea”.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania