• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 26 Septembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Marţi , 20 Septembrie , 2022
APP denunță supraimpozitarea și suprataxarea românilor
APP Maramures continua, alaturi de conducerea centrala a partidului, lupta pentru mai binele romanilor. Liviu Bechis, presedintele filialei APP Maramures afirma ca romanii sunt suprataxati si supraimpozitati, mai ales in ceea ce priveste suprataxarea locuintelor personale, atat din mediul urban cat si cel rural.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a vizitat mai multe obiective importante din Maramureș
Lucian Romascanu, ministrul Culturii, s-a aflat in Maramures luni, 12 septembrie, agenda vizitei de lucru fiind una extrem de incarcata. Acesta a fost insotit, pe tot parcursul vizitei, de catre deputatul PSD Maramures, Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures si vicepre­sedinte al formatiunii la nivel national, dar si de parlamentarii de Maramures Sorin Vlasin si Gheorghe Șimon.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Iazurile de steril din Maramureș, cianura și Cațavencii
In mineritul maramuresean nu se intampla nimic. A trecut si pandemia, iar razboiul din Ucraina a ajuns la peste 100 de zile. Majoritatea tarilor europene si-au dat seama ca inchiderea mineritului, respectiv accesul la resurse a fost una dintre cele mai proaste decizii din cadrul UE.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Criza din energie elimină medicamentele ieftine din piață?
Medicamentele romanesti ar putea disparea de pe piata, din cauza costurilor ridicate de productie. Motivul? Explozia pretului la energie. Tocmai de aceea, Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) solicita autoritatilor ca operatorii economici din industria farmaceutica sa fie pastrati in schema de plafonare a pretului la energie electrica.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Festival și eveniment de închidere proiect „Cultura în oglindă” - restaurarea Casei Bay din Seini, 2022
In 12 septembrie a avut loc Festivalul si Evenimentul de Inchidere a proiectului „CULTURA IN OGLINDA” – Restaurarea Casei Bay din Seini. Proiectul s-a derulat in parteneriat cu orasul infratit Kalush (Ucraina), avand ca obiective promovarea turismului si cooperarii transfrontaliere, prin grija comuna pentru conservarea patrimoniului istoric si cultural.
Miercuri , 14 Septembrie , 2022
Alianța Pentru Patrie continuă lupta pentru restabilirea ordinii de drept în România
Alianta Pentru Patrie (APP) va sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei pentru declansarea controlului de constitutionalitate pe Legile justitiei, inainte de promulgare, potrivit art. 146 lit. a teza intai din Constitutie.
Luni , 12 Septembrie , 2022
Problemele românilor în atenția APP Maramureș
Alianta Pentru Patrie, filiala Maramures a inceput in forta reorganizarea dupa ce presedinte al organizatiei maramuresene a fost numit Liviu Bechis. Conducerea partidului isi doreste ca filialele APP din tara sa fie pregatite pentru viitoarele alegeri, dar si sa transmita in teritoriu mesajele puternice ale liderilor.
Luni , 12 Septembrie , 2022
Baia Mare, la un nou început de școală
Inceperea scolii a fost un eveniment pentru toti copiii si parintii lor, in toata tara. Cu toate controversele noilor modificari, copiii s-au bucurat ca si-au intalnit colegii. Dincolo de festivismul primului clopotel, raman multe probleme pe care parintii, dascalii, cei care conduc unitatile scolare, cei din administratiile locale le vor rezolva in perioada urmatoare sau nu.
Luni , 12 Septembrie , 2022
Înființarea unei noi linii de gardă și dotarea secției de neonatologie
- „cu aparatura de specialitate sunt proiecte prin care dezvoltam infrastructura de Sanatate a judetului Maramures” - Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures
Luni , 12 Septembrie , 2022
Reprezentanți ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului
– intalnire la Consiliul Judetean Maramures cu reprezentanti ai turismului, operatori economici si reprezentanti ai administratiilor publice locale si judetene din Maramures si Satu Mare
Luni , 12 Septembrie , 2022
Cercetări arheologice la Borșa – Pasul Prislop
In perioada 22-29 august 2022, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures (Baia Mare), institutie publica de cultura care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Maramures, in colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Parvan” al Academiei Romane (Bucuresti) a desfasurat ultima campanie de cercetari arheologice din cadrul proiectului „O arheologie a muntilor din Maramures”.

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 19.09.2022
Mondo Cane
Dupa ce si-a scrantit piciorul la 65 de ani, Grigore Moisil a afirmat: „Stiam ca la varsta mea te scrantesti la cap, nu la picior”.
Ioana Lucacel pe 19.09.2022
Jenant mișeilor! Între ere și lideri
Dincolo de glumele tipic balcanice, moartea reginei Elisabeta a II-a inchide un capitol. Din pacate pentru noi, se inchide nu doar o era, ci Era liderilor cu decenta si constiinta.
Teodor Ardelean pe 19.09.2022
Biblioteca de idei. Neagu Udroiu – un mentor inspirațional!
La ora potrivita de ceasurile cerurilor lasam tot nimicul acumulat intr-o viata si luam in brate relieful vesniciei, unde numai sufletele au acces netar­murit. Nu stiu de ce prietenul Neagu Udroiu s-a grabit sa plece in departarile lipsite de apropieri si comuniuni, dar ma intaresc cu gandul ca memoria si-a pietrificat-o cu   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 19.09.2022
Calea, adevărul și viața. De ce nu ne răspunde Dumnezeu?
Exista in viata noastra momente de cumpana in care avem impresia ca Dumnezeu S-a ferecat intr-o desavarsita tacere si refuza sa mai raspunda la rugaciunile noastre. Strigam catre El, dar raspunsul intarzie sa vina, iar cuvintele se dovedesc neputincioase, de parca s-ar izbi de un zid impenetrabil si rece.
Horia Chiş pe 19.09.2022
Fereastra închisorii. Venirea şi plecarea
Dumnezeu a lasat astfel lumea incat nu stim nici cand venim, nici cand plecam.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania