• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 09 Iunie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Luni , 24 Aprilie , 2023
Ionel Bogdan: „ÎNFIINȚĂM TREI CENTRE DE ZI PENTRU PERSOANELE CU NEVOI SPECIALE”
Trei proiecte, in valoare de 4 milioane lei, din care 1,2 milioane lei sunt asigurate prin Programul de Interes National (PIN), lansat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati (ANPDPD), iar restul de 2,8 milioane lei sunt alocate din bugetul Consiliului Judetean Maramures, sunt in implementare pentru realizarea a trei centre de zi pentru persoanele cu nevoi speciale.
Luni , 24 Aprilie , 2023
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a premiat elevii și profesorii care au participat la concursul județean interdisciplinar „Comuniada”
Saptamana aceasta, in Muzeul Satului din Baia Mare, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, a premiat elevii si profesorii care au participat la concursul judetean interdisciplinar „Comuniada”.
Miercuri , 19 Aprilie , 2023
Ionel Bogdan: Avem patru oferte depuse pentru proiectarea și execuția Pasajului suprateran de la Italsofa
In urma anuntului publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, in 5 martie 2023, au fost depuse patru oferte pentru proiectarea si executia Pasajului suprateran de la Italsofa, data limita de depunere a ofertelor fiind 10 aprilie 2023. Comisia de evaluare a inceput verificarea documentatiilor, astfel incat, in cel mai scurt timp, firma castigatoare sa fie desemnata.
Luni , 10 Aprilie , 2023
Comunicat de presă PNRR: Fonduri pentru România modernă si reformată!
UAT Oras Seini deruleaza proiectul cu titlul „Reabilitare sediu primarie - Corpurile A si B', finantat din fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei si din fonduri nationale.
Luni , 10 Aprilie , 2023
Comunicat de presă PNRR: Fonduri pentru România modernă si reformată!
UAT Oras Seini deruleaza proiectul cu titlul: „Cresterea eficientei energetice a Liceului Tehnologic Agricol ,, Alexiu Berinde', in Orasul Seini, judetul Maramures', finantat din fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei si din fonduri nationale.
Luni , 10 Aprilie , 2023
Anunțul privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului
Unitatea Administrativ Teritoriala BOTIZA judetul Maramures, anunta publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul cadastral nr. 22.
Luni , 03 Aprilie , 2023
Noi activități în cadrul proiectului MOBI, implementat de Consiliul Județean Maramureș
Noi activitati au avut loc in aceasta perioada in cadrul proiectului „MOBI – Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region - Infrastructura de granita moderna pentru o regiune Carpatica de succes”, finantat in cadrul programului HUSKROUA ENI CBC 2014-2020.
Luni , 03 Aprilie , 2023
Ionel Bogdan: „Am achiziționat echipamente noi pentru echipa SMURD Maramureș”
Achizitionarea a 30 de echipamente noi pentru Terapie Intensiva mobila UPU SMURD Mara­mures, in valoare de 240.000 lei, a fost sustinuta de Consiliul Judetean Maramures.
Luni , 06 Februarie , 2023
Ionel Bogdan: Finanțare de 400 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare în județul Maramureș
In prezenta ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, joi, 2 februarie, a fost semnat contractul de finantare pentru realizarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Maramu­res”, intre Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, ADI Maramures si Societatea Vital SA.
Luni , 06 Februarie , 2023
Ionel Bogdan: Am dat startul digitalizării în regiunea de Nord-Vest a României
In prezenta ministrului Marcel Bolos, joi, la sediul Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, presedintele administratiei judetene, a semnat „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”. Și-au mai pus semnatura pe acest document alti patru presedinti de Consilii Judetene - Ilie Bolojan (CJ Bihor), Emil-Radu Moldovan (CJ Bistrita-Nasaud), Pataki Csaba (CJ Satu Mare), Dinu Iancu Salajanu   
Luni , 16 Ianuarie , 2023
Ionel Bogdan: „Cofinanțăm cel mai mare proiect al județului, de extindere a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș, în valoare de 400 milioane de euro”
Alesii judeteni s-au intrunit, la sfarsitul lunii decembrie, in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Maramures, pentru a vota o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea judetului.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 06.06.2023
Colțu’ meu. Poluarea cu deșeuri menajere și industriale există. Mai există
Am prezentat, in numarul actual al saptamanalului nostru, un material cu privire la situatia deseurilor menajere si a deseurilor periculoase din Maramures.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 06.06.2023
Calea, adevărul și viața. Ziua cea mare a praznicului
Evanghelia praznicului Pogorarii Duhului Sfant ne aminteste de minunata chemare la adaparea cu apa vietii, rostita de Mantuitorul Hristos, la Sarbatoarea corturilor, in mijlocul unei mari multimi de oameni. El a rostit aceasta chemare „in ziua cea din urma – ziua cea mare a praznicului” (Ioan 7, 37), dar nu s-a suit la   
Ioana Lucacel pe 06.06.2023
Jenant, mișeilor! Jenant, mișeilor!
O vorba celebra spune ca raul triumfa atunci cand oamenii de bine nu fac nimic. Nici stapanirile straine, nici crizele de tot felul, nici inflatia, nici politicienii, nici nimeni nu a facut atat de mult rau Romaniei ca si cele patru cuvinte devenite scuza general valabila si refren national: „Nu e treaba mea”.
Gazeta de Maramures pe 06.06.2023
SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII, semnată de Laurentiu Primo.
,,Poporul roman, «partenerul strategic», ca orice popor vasal mai putin instruit si civilizat, nu intelege anumite chestiuni de geostrategie si politica internationala si si-ar dori sa fie (i)luminat de inalta intelepciune si cunoastere a marelui popor american...”

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania