• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Luni , 01 Iulie , 2024
Ionel Bogdan și echipa sa bifează o nouă realizare pentru Maramureș: reabilitarea Castelului Teleki a primit undă verde de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest
Consiliul Judetean Maramures anunta semnarea contractului de finantare cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest pentru reabilitarea Castelului Teleki din localitatea Pribilesti.
Vineri , 07 Iunie , 2024
Comuna Fărcașa a fost gazda Simpozionului Internațional „Lucian Blaga”, prin care a marcat cei 600 de ani de atestare documentară
In perioada 30 mai – 2 iunie 2024, la Farcasa s-a desfasurat Simpozionul International „Lucian Blaga” cu tema „Satul romanesc – izvor de spiritualitate si civilizatie”, organizat pentru a marca cei 600 de ani de atestare documentara a comunei Farcasa, in 1424.
Luni , 03 Iunie , 2024
Fărcașa - Poarta cu patru intrări a Țării Codrului
Se spune ca „stramosii sunt prima jumatate a neamului” (acad. Mihai Pop), iar aceasta, desigur, daca vom avea urmasi mereu si mereu. Pe axa timpului, diacronic deci, memoria vie a unei comunitati este o fereastra deschisa catre trecut, de unde asteptam sa se reverse peste noi divinul, magicul, care sa ne lumineze prezentul, sa ne asigure combustia pentru „ceea ce va sa vina”.
Luni , 20 Mai , 2024
Noi proiecte demarate de primarul Ioan Stegeran, pentru dezvoltarea comunei Fărcașa, prind contur
In data de 8, respectiv 13 mai 2024, au fost demarate licitatiile publice pentru achizitia lucrarilor de executie a proiectelor care prevad construirea unei crese pentru copii in satul Buzesti si modernizarea infrastructurii scolare prin realizarea unui corp nou, sistematizare curte, construire teren de sport si modernizarea corpului existent la Școala Profesionala din Sarbi.
Marţi , 07 Mai , 2024
Echipa liberală a depus candidaturile pentru Primăria/ Consiliul Local Baia Mare și pentru Consiliul Judeţean Maramureș
Echipa liberala a depus candidaturile pentru Primaria/ Consiliul Local Baia Mare si pentru Consiliul Judetean Maramures
Luni , 29 Aprilie , 2024
11 autobuze electrice noi intră intră în flota Urbis
Primarul interimar Ioan Doru Dancus a semnat contractul pentru modernizarea transportului public in comun din Baia Mare
Luni , 29 Aprilie , 2024
Piața mare a Băii Mari, în atenția consilierilor băimăreni
Povestea Pietei Izvoarele din Baia Mare merge mai departe. Zilele trecute, a avut loc o sedinta a Consiliului Local din municipiul de pe Sasar in care s-a dezbatut problema Pietei baimarene.
Luni , 22 Aprilie , 2024
PERFORMANȚĂ ÎN ADMINISTRAȚIE – ALTE TREI OBIECTIVE DE INVESTIȚII AU FOST FINALIZATE ÎN FĂRCAȘA - UNA DIN CELE MAI MODERNE COMUNE DIN ȚARĂ
Prin implicarea constanta si realizarea de proiecte care au adus dezvoltare si bunastare in comunitate, primarul Ioan Stegeran a demonstrat ca este un lider dedicat si eficient, preocupat de nevoile reale ale locuitorilor din comuna Farcasa.
Luni , 22 Aprilie , 2024
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 182B Baia Mare - Coaș
In prezenta reprezentantilor autoritatilor nationale, Alexandru Soare, directorul Directiei Generale de Dezvoltare Regionala ...
Luni , 08 Aprilie , 2024
Spitalul de Psihiatrie Cavnic intră în reabilitare. Echipa liberală pune sănătatea maramureșenilor pe primul loc
Administratia liberala inseamna performanta, implicare si proiecte concrete pentru comunitate.
Luni , 01 Aprilie , 2024
Participare record la al doilea eveniment privind oportunitățile de finanțare în cele șapte parcuri industriale pe care Consiliul Județean le dezvoltă în Maramureș
Peste 150 de antreprenori din Maramures, Satu Mare si Salaj au onorat invitatia Consiliului Judetean Maramures la cel de-al doilea eveniment de informare despre oportunitatile de finantare oferite prin ADR Nord-Vest.

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 15.07.2024
Mondo cane
Scrisoare dureroasa catre toti romanii scrisa de ILIE ȘERBANESCU analist politic, decedat anul acesta, care ar trebui sa ne puna pe ganduri..........daca n-am facut-o pana acum...........?????????
Ioana Lucacel pe 15.07.2024
Jenant, mișeilor! / România neputinței lor și a nervilor noștri
Cu TAROM in greva si spatiul aerian in haos, fara autostrazi si cu o infrastructura feroviara demna de secolul trecut, parem captivi in Romania, ca intr-o cusca in care neputinta te indeamna sa pleci dar tot ea te opreste.
Nicolae Teremtus pe 15.07.2024
Colțu`meu / Au început negocierile pentru demnitățile locale și județene
PSD si PNL au anuntat ca alegerile prezidentiale si cele parlamentare vor fi intercalate. Primul tur al prezidentialelor va fi in 24 noiembrie. Urmeaza alegerile parlamentare in 1 decembrie si, apoi turul doi al prezidentialelor, in 8 decembrie.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 15.07.2024
Calea, Adevărul șă Viața / Despre mila creștină
Unul dintre termenii cei mai folositi in cuprinsul Sfintei Scripturi si, indeosebi, in paginile Noului Testament, dar si in randuiala Sfintei Liturghii si a tuturor celorlalte slujbe, este acela de „mila”, constituindu-se intr-un refren al tuturor rugaciunilor publice si personale prin sintagma: „Doamne miluieste”.
Teodor Ardelean pe 15.07.2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LXXVI)
• 20 noiembrie 2020. Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” ofera sprijin in editarea si tiparirea revistei „Orasul” (An XV, nr. 50), chestiune mentionata si in articolul de fond semnat de catre intemeietorul acesteia, arh. Ionel Vitoc.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania