• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Luni , 06 Februarie , 2023
Ionel Bogdan: Finanțare de 400 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare în județul Maramureș
In prezenta ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, joi, 2 februarie, a fost semnat contractul de finantare pentru realizarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Maramu­res”, intre Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, ADI Maramures si Societatea Vital SA.
Luni , 06 Februarie , 2023
Ionel Bogdan: Am dat startul digitalizării în regiunea de Nord-Vest a României
In prezenta ministrului Marcel Bolos, joi, la sediul Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, presedintele administratiei judetene, a semnat „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”. Și-au mai pus semnatura pe acest document alti patru presedinti de Consilii Judetene - Ilie Bolojan (CJ Bihor), Emil-Radu Moldovan (CJ Bistrita-Nasaud), Pataki Csaba (CJ Satu Mare), Dinu Iancu Salajanu   
Luni , 16 Ianuarie , 2023
Ionel Bogdan: „Cofinanțăm cel mai mare proiect al județului, de extindere a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș, în valoare de 400 milioane de euro”
Alesii judeteni s-au intrunit, la sfarsitul lunii decembrie, in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Maramures, pentru a vota o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea judetului.
Luni , 16 Ianuarie , 2023
Ionel Bogdan: „Consiliul Județean Maramureș este prima administrație județeană din țară care va produce energie verde”
In ultima sedinta din anul trecut a Consiliului Judetean Maramures, alesii judeteni au votat trei proiecte importante pentru dezvoltarea judetului: depunerea spre finantare prin fonduri europene a proiectului privind realizarea de parcuri fotovoltaice, indicatorii tehnico-economici si studiile de fezabilitate pentru dezvoltarea parcurilor industriale de la Farcasa si Șomcuta Mare.
Luni , 12 Decembrie , 2022
Maramureșul, prezență excepțională de Ziua Națională a României la Bruxelles
Consiliul Judetean Maramures, impreuna cu Muzeul de Etnografie si Arta Populara si Ansamblul Folcloric National „Transilvania”, cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei a organizat pe 29 noiembrie, la sediul Consulatului Romaniei din Bruxelles, vernisajul expozitiei „De-acasa din Maramures! 1 Decembrie, sarbatoarea romanilor de pretutindeni”.
Luni , 12 Decembrie , 2022
Din Maramureș, în orașul lui Gaudi și în restul lumii
S-a incheiat si Targul de Turism de la Barcelona. La IBTM World, cel mai mare targ din lume pe sectorul MICE - turismul de eveniment - organizat in format Business to Business (B2B), Judetul Maramures a participat ca expozant in standul Romaniei, pus la dispozitie de Ministerul Antreprenoriatului si al Turismului.
Luni , 05 Decembrie , 2022
Consorțiile administrative au primit undă verde
Senatul a adoptat luni, in calitate de camera decizionala, un proiect de lege initiat in septembrie de Guvern pentru modificarea si completarea OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, care permite constituirea consortiilor administrative, transmite Agerpres. Legea prevede si alocari bugetare speciale pentru localitatile care se asociaza. Legea, care mai trebuie promulgata de presedintele Iohannis, face primul pas spre   
Luni , 05 Decembrie , 2022
Finanțarea Pasajului suprateran de la Italsofa va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență
Consiliul Judetean Maramures are in derulare mai mult proiecte privind modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport existenta in judetul Maramures. Proiectul Mara-Nord cuprinde reabilitarea unor drumuri si sectoare de drumuri judetene din Maramures, in lungime totala de peste 75 de kilometri.
Luni , 05 Decembrie , 2022
Se lucrează la realizarea drumului de acces și a utilităților la Parcul industrial Baia Sprie, primul din Maramureș
Consiliul Judetean Maramures, prin Societatea Drumuri si Poduri Maramures SA, a inceput, de saptamana trecuta, lucrarile pentru realizarea drumului de acces la Parcul industrial din Baia Sprie.
Vineri , 02 Decembrie , 2022
Contractele de finanțare pentru investițiile la Aeroportul Internațional Maramureș au fost semnate de ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu!
Miercuri, 23 noiembrie 2022, la Ministerul Transporturilor din Bucuresti, ministrul PSD Sorin Grindeanu a semnat, alaturi de directorul Aeroportului International ”Maramures”, Dorin Buda, cele doua contracte de finantare pentru Aeroport. Este vorba despre construirea noului terminal care va asigura un flux de 450 de pasageri pe ora si care este in suma de 134 de milioane de lei, precum si un contract de 74 de milioane de   
Luni , 21 Noiembrie , 2022
De la Barajul Runcu, la Aeroport, punctul de trecere a frontierei, calea ferată cu ecartament larg și Memorialul Durerii Nicolae Ciucă, două zile în Maramureș
La sfarsitul saptamanii trecute, primul-ministru al Romaniei, Nicolae Ciuca, a venit intr-o vizita de lucru in Maramures. A fost insotit de ministrul de Interne Lucian Bode, secretari de stat si alte oficialitati. O aeronava militara a adus delegatia guvernamentala. Avionul a aterizat fara probleme deosebite, desi vremea a fost potrivnica zborurilor.

Supliment săptămânal

Editoriale

Teodor Ardelean pe 06.02.2023
Biblioteca de idei. Diarium Academicum Septentrionis (IV)
• 14 ianuarie 1975. Autograf de la Mihai Beniuc, pe pagina de garda a cartii „Patrula de noapte” aparuta la Editura „Eminescu” Bucuresti in 1975: „Tovarasului Octavian Bandula, in semn de pretuire si dragoste deosebita”.
Nicolae Teremtus pe 06.02.2023
Colțu' meu. Viața de zi cu zi
Dupa atatea sarbatori, orasul Baia Mare pare absent din sfera activitatilor publice. Poate si vacanta parlamentarilor are un efect, cert e ca nu prea se intampla nimic. Era un banc, mai demult, cu Baia Mare, orasul in care nu se intampla nimic.
Ioana Lucacel pe 30.01.2023
Jenant mișeilor! Ne mănâncă câinii. Și nepăsarea oamenilor
Cazul femeii ucise de caini in capitala, la doi pasi de casa, a dezvaluit inca o data cat de bolnava este societatea romaneasca actuala. Desi in fata unui asemenea caz, de o cruzime extrema, poti doar sa suspini cu mila si groaza sau sa taci, unii s-au apucat ca de obicei sa dea vina pe biata femeie, ca deh, in Romania „mortul   
Gazeta de Maramures pe 06.02.2023
Mondo Cane
Procesul global pentru crime impotriva umanitatii intentat si acceptat de Curtea Superioara de Justitie a Canadei a inceput. O echipa de peste 1.000 de avocati si peste 10.000 de experti medicali, condusa de germanul Reiner Fuellmich, unul dintre cei mai puternici avocati din Europa, a initiat cel mai mare proces din istorie   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 06.02.2023
Calea, adevărul și viața. Sărbătoarea Întâmpinării Domnului
Intampinarea Domnului este praz­nuita la 40 de zile de la Nasterea lui Hristos, pe 2 februarie. Mantuitorul este dus la Templu din Ierusalim de Fecioara Maria si dreptul Iosif, pentru implinirea Legii care prevedea ca orice intai nascut de parte barbateasca sa fie inchinat lui Dumnezeu in a 40- a zi de la nastere, in amintirea   

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania