• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 07 Decembrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Luni , 07 August , 2023
Ionel Bogdan: Realizarea primului AquaPark din județul Maramureș intră în linie dreaptă
In sedinta Consiliului Judetean, alesii judeteni au aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul privind realizarea primului AquaPark din judetul Maramures, in zona Baia Sprie. In paralel, se pregatesc cererile de finantare, iar in luna august va avea loc depunerea proiectului, in valoare totala de peste 39 de milioane de euro, spre finantare prin Programul Operational Regional – POR.
Luni , 17 Iulie , 2023
Proiectul PNL de eliminare a dosarului cu șină a intrat în vigoare
Dosarul cu sina a fost interzis, iar institutiile publice nu vor mai avea voie sa ceara copii ale avizelor sau documentelor care au fost emise de catre alte institutii publice. Prevederile sunt parte dintr-o lege initiata de parlamentarii PNL, promulgata in ianuarie 2023 si care a intrat in vigoare pe 4 iulie 2023.
Luni , 24 Aprilie , 2023
Ionel Bogdan: „ÎNFIINȚĂM TREI CENTRE DE ZI PENTRU PERSOANELE CU NEVOI SPECIALE”
Trei proiecte, in valoare de 4 milioane lei, din care 1,2 milioane lei sunt asigurate prin Programul de Interes National (PIN), lansat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati (ANPDPD), iar restul de 2,8 milioane lei sunt alocate din bugetul Consiliului Judetean Maramures, sunt in implementare pentru realizarea a trei centre de zi pentru persoanele cu nevoi speciale.
Luni , 24 Aprilie , 2023
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a premiat elevii și profesorii care au participat la concursul județean interdisciplinar „Comuniada”
Saptamana aceasta, in Muzeul Satului din Baia Mare, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, a premiat elevii si profesorii care au participat la concursul judetean interdisciplinar „Comuniada”.
Miercuri , 19 Aprilie , 2023
Ionel Bogdan: Avem patru oferte depuse pentru proiectarea și execuția Pasajului suprateran de la Italsofa
In urma anuntului publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, in 5 martie 2023, au fost depuse patru oferte pentru proiectarea si executia Pasajului suprateran de la Italsofa, data limita de depunere a ofertelor fiind 10 aprilie 2023. Comisia de evaluare a inceput verificarea documentatiilor, astfel incat, in cel mai scurt timp, firma castigatoare sa fie desemnata.
Luni , 10 Aprilie , 2023
Comunicat de presă PNRR: Fonduri pentru România modernă si reformată!
UAT Oras Seini deruleaza proiectul cu titlul „Reabilitare sediu primarie - Corpurile A si B', finantat din fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei si din fonduri nationale.
Luni , 10 Aprilie , 2023
Comunicat de presă PNRR: Fonduri pentru România modernă si reformată!
UAT Oras Seini deruleaza proiectul cu titlul: „Cresterea eficientei energetice a Liceului Tehnologic Agricol ,, Alexiu Berinde', in Orasul Seini, judetul Maramures', finantat din fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei si din fonduri nationale.
Luni , 10 Aprilie , 2023
Anunțul privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului
Unitatea Administrativ Teritoriala BOTIZA judetul Maramures, anunta publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul cadastral nr. 22.
Luni , 03 Aprilie , 2023
Noi activități în cadrul proiectului MOBI, implementat de Consiliul Județean Maramureș
Noi activitati au avut loc in aceasta perioada in cadrul proiectului „MOBI – Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region - Infrastructura de granita moderna pentru o regiune Carpatica de succes”, finantat in cadrul programului HUSKROUA ENI CBC 2014-2020.
Luni , 03 Aprilie , 2023
Ionel Bogdan: „Am achiziționat echipamente noi pentru echipa SMURD Maramureș”
Achizitionarea a 30 de echipamente noi pentru Terapie Intensiva mobila UPU SMURD Mara­mures, in valoare de 240.000 lei, a fost sustinuta de Consiliul Judetean Maramures.
Luni , 06 Februarie , 2023
Ionel Bogdan: Finanțare de 400 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare în județul Maramureș
In prezenta ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, joi, 2 februarie, a fost semnat contractul de finantare pentru realizarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Maramu­res”, intre Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, ADI Maramures si Societatea Vital SA.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 04.12.2023
Calea, Adevărul și Viața / Sfântul Andrei - Apostolul și ocrotitorul românilor
Sfantul Apostol Andrei este sarbatorit pe 30 noiembrie. S-a nascut in Betsaida Galileea, localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret, in nordul Țarii Sfinte.
Ioana Lucacel pe 04.12.2023
Jenant, mișeilor! / Sacrificarea executanților
Epopeea dosarului lui Catu &Co demonstreaza inca o data ca, in istorie, „toate-s vechi si noua toate”.
Stefan Gonczi pe 04.12.2023
Dialoguri virtuale / Uniunea Europeană o piatră grea (a doua parte)
Intrebare: Acest principiu, numit „principiul avantajului comparativ”, a fost enuntat inca de economistul englez David Ricardo (1772-1823) si constituie unul din elementele fundamentale ale teoriei schimbului international.
Nicolae Teremtus pe 04.12.2023
Colțu’ meu / Corectitudine, cinste, dragoste....ufff
Citind ici-colo am dat peste mai multe chestii interesante despre un ilustru personaj al unor vremuri trecute.
Teodor Ardelean pe 04.12.2023
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (XLVII)
21 august 2019. CecarBusinessMagazin.ro informeaza ca Romania „este prezenta cu peste 600 de titluri la Targul International de Carte de la Beijing”, unde anul acesta tara noastra are statutul de „invitat de onoare”.
Gazeta de Maramures pe 04.12.2023
Mondo cane
Pe 28 noiembrie se serbeaza planeta Marte, planeta care a captivat observatorii umani timp de secole, ochiul uman fiind capabil sa detecteze nuanta rosiatica a celei de-a patra planete a sistemului solar, sclipind pe cerul noptii.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania