• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 20 Mai 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Luni , 16 Mai , 2022
1,2 miliarde de lei alocați județului Maramureș pentru dezvoltare
Zilele trecute, Guvernul, condus de premierul liberal Nicolae Ciuca, a facut alocarile pe judete, iar Maramuresul primeste 1.253.058.471 lei, aproximativ 253 milioane de euro, pe Programul National de Investitii. Este un program ambitios, prin care localitatile maramuresene vor putea demara lucrari la proiectele propuse cetatenilor.
Luni , 02 Mai , 2022
Reprezentanți francezi din Departamentul Aude - întâlnire cu executivul Consiliului Județean Maramureș și vizită la Centrul Blue Dot din vama Sighet
Recent, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, a primit vizita reprezentantilor francezi din Departamentul Aude, Franta, care au trimis in ultima perioada mai multe transporturi cu donatii destinate refugiatilor din Ucraina. Intalnirea s-a desfasurat in format hibrid, din partea Biroului UNCJR de la Bruxelles participand on-line si Madalina Trandafir, consilier comunicare.
Luni , 02 Mai , 2022
Atrium se întoarce în Consiliul Local Baia Mare. Deocamdată degeaba
Zilele trecute, a avut loc sedinta ordinara a Consiliul Local Baia Mare, unde s-au dezbatut peste 40 de proiecte de hotarare. Ședinta a fost statutara, fiind prezenti 17 consilieri locali, din cei 23 ai CL Baia Mare. Primarul Catalin Chereches a supus la vot ordinea de zi obisnuita si cea supli­men­tara, votate de consilieri fara probleme. Dupa aceste momente, primarul de Baia Mare a facut cateva consi­de­ratii din zona   
Marţi , 26 Aprilie , 2022
Ionel Bogdan: Am semnat contractul de execuție pentru lucrările destinate finalizării SMID
Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, impreuna cu antreprenorul, a semnat Contractul „Construirea depozitului ecologic de la Sarbi – Actualizare documentatie tehnica si executie rest de executat, inclusiv masuri de stabilizare amplasament”.
Marţi , 26 Aprilie , 2022
Consilierii județeni au aprobat depunerea spre finanțare prin PNRR a proiectului de modernizare și schimbare a destinației pentru fostul Centru de Planificare Familială din Baia Mare
Dezvoltarea si modernizarea cladirilor publice, precum si eficientizarea aces­tora din punct de vedere energetic reprezinta obiective importante pentru echipa Consiliului Judetean Maramures.
Luni , 18 Aprilie , 2022
Regionalizarea lui Boc, din nou pe tapet
Recent, a avut loc, la Bucuresti, sedinta de lucru a Comitetului Director al Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), la care au fost invitati reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice. Evenimentul a constat in patru sesiuni de discutii, timp in care membrii Comitetului   
Luni , 11 Aprilie , 2022
Aleșii județeni au votat trei proiecte importante
Alesii judeteni au votat trei proiecte importante, care vizeaza reabilitarea si modernizarea Centrului scolar pentru educatie incluziva Sighetu Marmatiei, a Școlii Gimnaziale speciale Baia Mare si a Centrului de recuperare si reabilitare al persoanelor cu handicap din Sighetu Marmatiei.
Luni , 11 Aprilie , 2022
Ionel Bogdan: Modernizăm infrastructura de sănătate
Modernizarea infrastructurii de sanatate din judetul Maramures reprezinta un obiectiv prioritar pentru echipa Consiliului Judetean.
Luni , 28 Martie , 2022
Memorandum de cooperare între Consiliul Județean și OMV Petrom pe tema producerii de energie din surse regenerabile în Maramureș
Alesii judeteni s-au intrunit in sedinta extraordinara pentru a vota o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea judetului Maramures. Unul dintre proiectele adoptate vizeaza valorificarea surselor de energie regenerabila existente in Maramures.
Luni , 28 Martie , 2022
Reabilitarea malurilor râului Săsar, un proiect așteptat
Zilele trecute, a fost semnat contractul de reamenajare a malurilor raului Sasar, proiect finantat din fonduri europene, in valoare de 4 milioane de euro. Un proiect asteptat si dorit de baimareni.
Luni , 21 Martie , 2022
Germania este un partener strategic pentru Maramureș, pentru România, iar împreună suntem alături de Ucraina
Ministrul Germaniei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, Svenja Schulze, a venit in Maramures pentru discutii cu autoritatile judetene si nationale si pentru o vizita pe teren la Sighet, la centrul Blue Dot si la tabara pregatita pentru refugiati.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 16.05.2022
Colțu' meu. Sentințele Colectiv
S-au dat sentintele in cazul Colectiv. Ore in sir, pe televiziuni doar despre asta s-a discutat. Povestea celor 65 de morti in clubul bu­curestean iti ridica tensiunea chiar si acum, dupa mai bine de sase ani.
Horia Chiş pe 16.05.2022
Fereastra închisorii. Relaţiile recuperate
Sunt oameni cu care ne intelegem bine de o viata.
Ioana Lucacel pe 16.05.2022
Jenant mișeilor! Nu victimă, ci complice
La modul ideal, puterea trebuie sa fie a celor care nu si-o doresc, pentru ca aceia nu vor fi corupti de ea.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 16.05.2022
Calea, adevărul și viața. Cu moartea pe moarte călcând…
Dintotdeauna, cea mai tulburatoare dintre spaimele omenesti a fost si este intalnirea cu moartea. Cu moartea altora si cu moartea noastra. Intrebarea de ce murim, de ce trebuie sa murim, ne-o punem de cum incepem a gandi. Și ar fi ramas pentru totdeauna cea mai neinvinsa dintre intrebari, daca nu ar fi venit Hristos sa raspunda   

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania