• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

SPIRITUALITATE

Luni , 15 Iulie , 2024
Slujire arhierească la Mănăstirea Lăpușul Românesc
In duminica a doua dupa Rusalii, 7 iulie 2024 – a Sfintilor Romani, Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului a slujit la Manastirea „Nasterea Maicii Domnului” Lapusul Romanesc – Ruoaia, Protopopiatul Lapus, judetul Maramures, cu ocazia hramului paraclisului asezamantului monahal de maicute.
Luni , 08 Iulie , 2024
Hramul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad
Sambata, 29 iunie 2024, de sarbatoarea inchinata Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului a slujt impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar, la Manastirea „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” Bixad, Protopopiatul Oas, judetul Satu Mare, cu ocazia hramului asezamantului monahal.
Luni , 08 Iulie , 2024
Hramul Mănăstirii Bârsana din Maramureșul Voievodal
Duminica, 30 iunie 2024 – I-a dupa Rusalii, a Tuturor Sfintilor, Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului a slujit la Manastirea „Soborul Sfintilor 12 Apostoli” Barsana, Protopopiatul Sighet, judetul Maramures, cu ocazia hramului asezamantului monahal.
Luni , 01 Iulie , 2024
Praznicul Rusaliilor la Catedrala „Sfânta Treimeˮ din Baia Mare
Duminica, 23 iunie 2024, de praznicul Pogorarii Sfantului Duh, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a slujit impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare.
Luni , 01 Iulie , 2024
Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii” – ediția a 9-a, 2024
In ziua de Rusalii, cu incepere de la ora 15.00, credinciosii baimareni si din imprejurimile municipiului au venit la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” pentru a lua parte la traditionala procesiune „Purtati de Duhul Sfant pe calea Bisericii”, editia a 9-a.
Marţi , 25 Iunie , 2024
MICUL BICICLIST CREȘTIN
Aproape 100 de copilasi au participat, zilele trecute, la cea de-a XI-a editie a concursului MICUL BICICLIST CREȘTIN, organizat de catre tinerii ATOCEM-isti.
Marţi , 25 Iunie , 2024
Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii” – ediția a 9-a, 2024
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Iustin, duminica, 23 iunie 2024, cu incepere de la ora 15.00, Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, in parteneriat cu Primaria Municipiului Baia Mare, organizeaza Procesiunea de Rusalii „Purtati de Duhul Sfant pe calea Bisericii” – editia a 9-a, 2024.
Vineri , 07 Iunie , 2024
1 Iunie - Sfântul Iustin Martirul și Filosoful
Sambata, 1 iunie 2024, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, in fruntea unui mare sobor de preoti si diaconi, a rostit cuvant de invatatura si a hirotonit intru diacon un tanar teolog pe seama Sfintei Catedrale, iar apoi s-a intalnit cu sute de copii pe esplanada lacasului de inchinare.
Luni , 03 Iunie , 2024
Conferința preoțească de primăvară
Marti, 28 mai 2024, de la ora 10.00, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului a prezidat conferinta preoteasca de primavara cu preotii din protopopiatele Baia Mare, Lapus si Chioar, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare.
Luni , 03 Iunie , 2024
Eveniment memorabil la Heidelberg: 151 de ani de la decesul domnitorului Unirii
Pe 15 mai 2024, s-au implinit 151 de ani de la „trecerea la cele vesniceˮ a domnitorului Unirii, Alexandru Ioan Cuza.
Luni , 27 Mai , 2024
Sfințirea Bisericii Mănăstirii Budești din Maramureș
Marti, 21 mai 2024, de sarbatoarea inchinata Sfintilor Imparati si intocmai cu Apostolii, Constantin si mama sa, Elena, trei Ierarhi ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, avandu-i invitati ca oaspeti de seama pe Inaltpreasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale si pe Preasfintitul Parinte Nectarie de Bretania,   

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 15.07.2024
Colțu`meu / Au început negocierile pentru demnitățile locale și județene
PSD si PNL au anuntat ca alegerile prezidentiale si cele parlamentare vor fi intercalate. Primul tur al prezidentialelor va fi in 24 noiembrie. Urmeaza alegerile parlamentare in 1 decembrie si, apoi turul doi al prezidentialelor, in 8 decembrie.
Ioana Lucacel pe 15.07.2024
Jenant, mișeilor! / România neputinței lor și a nervilor noștri
Cu TAROM in greva si spatiul aerian in haos, fara autostrazi si cu o infrastructura feroviara demna de secolul trecut, parem captivi in Romania, ca intr-o cusca in care neputinta te indeamna sa pleci dar tot ea te opreste.
Gazeta de Maramures pe 15.07.2024
Mondo cane
Scrisoare dureroasa catre toti romanii scrisa de ILIE ȘERBANESCU analist politic, decedat anul acesta, care ar trebui sa ne puna pe ganduri..........daca n-am facut-o pana acum...........?????????
Pr. dr. Cristian Stefan pe 15.07.2024
Calea, Adevărul șă Viața / Despre mila creștină
Unul dintre termenii cei mai folositi in cuprinsul Sfintei Scripturi si, indeosebi, in paginile Noului Testament, dar si in randuiala Sfintei Liturghii si a tuturor celorlalte slujbe, este acela de „mila”, constituindu-se intr-un refren al tuturor rugaciunilor publice si personale prin sintagma: „Doamne miluieste”.
Teodor Ardelean pe 15.07.2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LXXVI)
• 20 noiembrie 2020. Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” ofera sprijin in editarea si tiparirea revistei „Orasul” (An XV, nr. 50), chestiune mentionata si in articolul de fond semnat de catre intemeietorul acesteia, arh. Ionel Vitoc.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania