• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Octombrie , 2022

Spitalul Județean de Urgență „Dr.Constantin Opriș” Baia Mare - în elita Centrelor de Chirurgie Cardiovasculară din România

Spitalul Județean de Urgență  ,,Dr. Constantin Oprișˮ Baia Mare va avea, începând de luna viitoare, un Compartiment de Chirurgie Cardiovasculară, ce va situa spitalul în elita Centrelor de Chirurgie Cardiovasculară din țară.

Conform datelor oficiale, România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populației, din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în țara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel național. Plecând de la aceste realități, conducerea spitalului a depus eforturi pentru înființarea acestui compartiment. Au fost angajați medici specia­liști și a fost aprobată decontarea serviciilor de chirurgie cardiovasculară de către Casa Națio­nală de Asigurări de Sănătate.

Începând de luna viitoare, pa­cienții vor putea beneficia atât de tratamentul bolilor cardiovasculare, cât și de tratamentul ur­gențelor cardiovasculare, la un nivel înalt, evitând listele de aș­teptare din centrele universitare. Înființarea Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare va duce la scăderea ratei de morbiditate și mortalitate cauzată de afecțiunile cardiovasculare și la creșterea calității vieții pacienților din nord-vestul țării.
„Înființarea Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Spitalului Județean de Ur­gență Baia Mare este rezultatul unor eforturi și demersuri pe care le-am făcut cu gândul la creșterea calității actului medical în spitalul nostru. Mulțumesc colegilor mei care s-au implicat și au muncit pentru realizarea acestui obiectiv, medicilor și tuturor celor care au sprijinit demersurile noastre de a oferi servicii medicale de înaltă calitate. Sănătatea maramureșenilor și a tuturor pacienților care apelează la serviciile medicale oferite de Spitalul Județean de Urgență Baia Mare reprezintă o prioritate și facem toate demersurile necesare pentru a putea oferi cele mai bune condiții și servicii medicale la cele mai înalte standarde”,  a declarat Alexandru George Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.