• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 26 Septembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Marţi , 20 Septembrie , 2022
APP denunță supraimpozitarea și suprataxarea românilor
APP Maramures continua, alaturi de conducerea centrala a partidului, lupta pentru mai binele romanilor. Liviu Bechis, presedintele filialei APP Maramures afirma ca romanii sunt suprataxati si supraimpozitati, mai ales in ceea ce priveste suprataxarea locuintelor personale, atat din mediul urban cat si cel rural.
Luni , 19 Septembrie , 2022
GAZETA de Maramureș (989)
GAZETA de Maramures (989)
Luni , 19 Septembrie , 2022
Maramureșul, pe drumul devenirii. Strategie de înfruntat durata
Ca orice sistem teritorial, atat Țara Maramuresului, cat si judetul omonim (ce reuneste si ,,tarile” Lapu­sului si Chioarului, cat si un fragment al ,,tinutului” Codrului) evolueaza, adaugand structurii lor noi elemente. Nu intotdeauna favorabile, nu intotdeauna cu caracter sustenabil, durabil. Totul in functie de actiunea catalizatoare sau, dimpotriva, inhibitoare, a factorilor politici, economici si sociali ce-si pun   
Luni , 19 Septembrie , 2022
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a vizitat mai multe obiective importante din Maramureș
Lucian Romascanu, ministrul Culturii, s-a aflat in Maramures luni, 12 septembrie, agenda vizitei de lucru fiind una extrem de incarcata. Acesta a fost insotit, pe tot parcursul vizitei, de catre deputatul PSD Maramures, Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures si vicepre­sedinte al formatiunii la nivel national, dar si de parlamentarii de Maramures Sorin Vlasin si Gheorghe Șimon.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Iazurile de steril din Maramureș, cianura și Cațavencii
In mineritul maramuresean nu se intampla nimic. A trecut si pandemia, iar razboiul din Ucraina a ajuns la peste 100 de zile. Majoritatea tarilor europene si-au dat seama ca inchiderea mineritului, respectiv accesul la resurse a fost una dintre cele mai proaste decizii din cadrul UE.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Problemele românilor, în atenția APP Maramureș
Alianta Pentru Patrie, filiala Maramures, a inceput in forta reorganizarea, dupa ce presedinte al organizatiei maramuresene a fost numit Liviu Bechis. Conducerea partidului isi doreste ca filialele APP din tara sa fie pregatite pentru viitoarele alegeri, dar si sa transmita in teritoriu mesajele puternice ale liderilor.
Luni , 19 Septembrie , 2022
O extraordinară, la CL Baia Mare
La sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc o sedinta extraordinara a Consiliului Local Baia Mare, unde alesii baimarenilor au trebuit sa dezbata 10 proiecte de hotarare. Cele mai multe s-au referit la lucrari pentru cresterea eficientei energe­tice la blocuri din municipiul de pe Sasar.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, votată în plenul Camerei Deputaților
Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte a fost votata in plenul Camerei Deputatilor.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Criza din energie elimină medicamentele ieftine din piață?
Medicamentele romanesti ar putea disparea de pe piata, din cauza costurilor ridicate de productie. Motivul? Explozia pretului la energie. Tocmai de aceea, Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) solicita autoritatilor ca operatorii economici din industria farmaceutica sa fie pastrati in schema de plafonare a pretului la energie electrica.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Jenant mișeilor! Între ere și lideri
Dincolo de glumele tipic balcanice, moartea reginei Elisabeta a II-a inchide un capitol. Din pacate pentru noi, se inchide nu doar o era, ci Era liderilor cu decenta si constiinta.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Biblioteca de idei. Neagu Udroiu – un mentor inspirațional!
La ora potrivita de ceasurile cerurilor lasam tot nimicul acumulat intr-o viata si luam in brate relieful vesniciei, unde numai sufletele au acces netar­murit. Nu stiu de ce prietenul Neagu Udroiu s-a grabit sa plece in departarile lipsite de apropieri si comuniuni, dar ma intaresc cu gandul ca memoria si-a pietrificat-o cu multe si mari faptuiri.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Mircea Rusu, un sculptor din elita artei
Comunitatea artistilor plastici din Baia Mare este impresionanta. Pictori, sculptori, ceramisti, graficieni isi realizeaza lucrarile in acest spatiu binecuvantat de Dumnezeu. Majoritatea sunt membri UAP, dar sunt si artisti care nu sunt membri, artisti deosebiti, artisti exceptionali. Pictorul Nicolae Apostol si sculptorul Mircea Rusu. Acesta din urma a fost o revelatie pentru minunatul nostru saptamanal. Trebuie sa   
Luni , 19 Septembrie , 2022
Mondo Cane
Dupa ce si-a scrantit piciorul la 65 de ani, Grigore Moisil a afirmat: „Stiam ca la varsta mea te scrantesti la cap, nu la picior”.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Festival și eveniment de închidere proiect „Cultura în oglindă” - restaurarea Casei Bay din Seini, 2022
In 12 septembrie a avut loc Festivalul si Evenimentul de Inchidere a proiectului „CULTURA IN OGLINDA” – Restaurarea Casei Bay din Seini. Proiectul s-a derulat in parteneriat cu orasul infratit Kalush (Ucraina), avand ca obiective promovarea turismului si cooperarii transfrontaliere, prin grija comuna pentru conservarea patrimoniului istoric si cultural.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Premii pentru toți participanții la cursa caritabilă „Aleargă și ajută”
Zeci de sportivi amatori si profesionisti au alergat sambata in Baia Mare, intr-o cursa caritabila pentru achizitionarea unui aparat medical performant, destinat procedurilor de refacere in cazul accidentarilor grave. Organizatorii acestui eveniment au decis sa-i premieze pe toti participantii la crosul de anul acesta.