• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 22 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Septembrie , 2023

„Se impune convocarea CSU pentru a cere Consiliului Județean achiziționarea de DrugTestere în cele 12 orașe ale Maramureșului”

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a transmis către Instituția Prefectului Județul Maramureș, în cursul zilei de miercuri, o adresă înregistrată sub numărul 8366/13.09.2023. Prin aceasta îi cere prefectului Rudolf Stauder convocarea unui Comitet pentru Situații de Urgență care să solicite CJ Maramureș achiziționarea a 12 Analizoare Drager DrugTest 5000 în cele 12 orașe ale Maramureșului. În adresa transmisă, parlamentarul de Maramureș susține faptul că flagelul drogurilor a luat o amploare fără precedent, iar reprezentanții Maramureșului în Parlament și reprezentanții Guvernului României au datoria de a lupta pentru înăsprirea legilor care să descurajeze traficul și consumul de droguri.

„Doar prin colaborare și cooperare între autoritățile centrale și cele locale/ județene vom putea să intervenim și să stopăm această problemă care a ajuns subiect de siguranță națională, urmând să fie dezbătută în primul CSAT. PSD Maramureș, prin Grupul consilierilor județeni PSD, a depus deja la Consiliul Județean o adresă prin care solicită executivului admi­nistrației județene achiziția a 12 Analizoare Drager DrugTest cu câte un minimum de 300 de kituri pentru fiecare aparat în toate cele 12 orașe ale județului Maramureș. În solicitare se face precizarea că este imperios necesar ca anul viitor să fie achiziționate astfel de aparate și în toate celelalte 64 de comune ale județului. Tocmai pentru că nu dorim să se piardă și alte vieți nevinovate și să fim cu toții vinovați, îi cer prefectului Rudolf Stauder să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Maramureș și să ceară Consiliului Județean Maramureș să achiziționeze cât mai curând aceste analizoare Drager DrugTest 5000”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
Parlamentarul de Maramureș a subliniat faptul că accidentul tragic care a avut loc în municipiul Sighetu Mar­mației, marți, 12 septembrie, atunci când o șoferiță a accidentat grav trei pietoni pe o trecere de pietoni reprezintă încă un motiv pentru înăsprirea sanc­țiunilor în trafic. Totodată, a făcut precizarea că Inspectoratul de Poliție al Municipiului Sighetu Marmației nu deține un Analizor Drager DrugTest5000, fapt pentru care șoferița vinovată a fost testată doar pentru consumul de alcool, așa cum sunt testați și alți șoferi vinovați de producerea de accidente.
 

„Ce s-a întâmplat în Sighet poate să se întâmple în fiecare colț al Maramureșului, fapt pentru care achiziția a minimum 12 aparate antidrog de care să beneficieze, în prima fază, și comunele limitrofe din județ este imperios necesară. În acest sens, îi cer prefectului Rudolf Stauder să dovedească faptul că este cu adevărat reprezentantul Guvernului în teritoriu și să convoace în cel mai scurt timp Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Maramureș, pentru rezolvarea cu celeritate a acestei solicitări”.
Gabriel Zetea, deputat PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.