• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2020

„Noi și nevoia de cultură”

Pentru elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, Ziua Națională a Culturii a reprezentat nu doar celebrarea poetului Mihai Eminescu, ci a fost și un moment de reflecție asupra culturii românești în ansamblul ei.

 

 

„Noi și nevoia de cultură” a fost titlul proiectului transdisciplinar coordonat de prof. Giurgiulescu Ra­luca, în cadrul căruia s-au derulat manifestări organizate sub forma unor ateliere de documentare, informare și dezbatere.
Diversitatea culturală a stat la baza discuțiilor interactive purtate între profesori și elevi, în atelierele de cinemato­grafie, muzică și teatru coordonate de profesorii de limba și literatura română Draghiș Adriana, Breban Mihaela și Cauni Tatiana. Astfel, elevii claselor a IX-a au putut urmări scurtmetrajul regizorului Sabin Dorohoi, „Sărbătoritul”, în timp ce elevii claselor a X-a au călătorit prin universul muzical al compozitorilor George Enescu, Ci­prian Porumbescu și Dinu Lipatti. Clasele a XI-a au discutat despre dramaturgia românească, despre Festivalul de Teatru „Atelier”, pornit chiar din orașul nostru, și au vizionat momente puse în scenă de trupa de teatru „Masca” din cadrul liceului.
Clasele a XII-a, grupate sub sloganul „Hot jobs, hot universities”, au avut invitați din mediul academic – conf. univ. dr. ing. Mihai Bănică, conf. univ. dr. Jelea Marian, conf. univ. dr. ing. Giurgiulescu Liviu –, dar și din cel privat, în persoana domnului inginer Bogdan Măricuța, manager al academiei de training a Universal Alloy Corporation Europe.
La activitate a participat și doam­na inspector școlar general, prof. dr. Costin-Hendea Anca-Mi­no­dora, ab­solventă a Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, și care, îm­preună cu directorul instituției, prof. Pop Mariana, și directorul adjunct, prof. Mic Valeria, a fost alături de elevi și profesori, apreciind inițiativa de deschidere a școlii spre valori culturale și viziunea transdicipli­nară a cadrelor didactice.
 

 

Reușita activității a fost deplină și datorită strânsei colaborări cu profesorii celorlalte catedre: Florian Adriana, Couți Maria, Petrean Carmen, Soreanu Alina, Onțiu Corina, Robaș Mirela, Podina Camelia, Hurezan Raluca, Marincaș Luminița, Mure­șan Iosif, Rusu Elena, Baciu Lore­dana, Tarța Georgeta, Cons­tan­tinescu Rodica, Mândru Voichița, Călin Nechita, Richardo Supuran, Tiță Anca, Tiță Gabriel și Muntean Rareș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.