• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Mai , 2021

Cum am arătat în numărul trecut, The Economist publică anual, într-o ediție specială cu titlul „The World in”, într-o formă atent codificata, obiectivele inițiaților pentru anul respectiv. În coloana a doua a „The World in 2021”: o pictogramă a unei bombe atomice care se poate referi la acorduri restrictive nucleare ce urmează a fi încheiate, dar și la un „accident” nuclear sau, de exemplu, la o lovitură nucleară împotriva Iranului. Acest lucru va fi dezvăluit în curând. Pictograma feței lui Bi­den nu poate fi extrasă din copleșitoarea politică ultralibe­rală pe care o reprezintă și din consecințele scontate ale acesteia. Putem spune deja că minoritățile etnice și deviante vor fi câștigă­torii acestei politici, iar cei mai mari pierzători vor fi clasa de mij­loc albă și conservatorul creștin. Împărțirea Americii în două (sau chiar mai multe părți) nu este exclusă, după cum indică icoana steagului american rupt.

Coloana a treia: semnul de întrebare aici se referă, cel mai probabil, la factorul imprevizibil, în special în raport cu dolarul, energia și China. Dolarul a fost la un pas de colaps de mult timp, care ar putea fi înlocuit în curând cu o altă monedă, cu toate implicațiile sale. Când și cum se întâmplă acest lucru este discutabil chiar și pentru ei. Pictograma unui parc eolian poate afecta mai multe lucruri, cum ar fi protecția mediului, introducerea de surse al­­ter­na­­tive de energie și problema uti­lizării energiilor naturale.

Notă: În statul Texas, zeci de oameni au înghețat până la moarte în această iarnă, deoarece fermele eoliene s-au congelat în frigul extrem. În cele din urmă, steagul chinez, care, în context, poate indica pași imprevizibili ai marii puteri o creștere a rolului său economic și politic?

Coloana a patra: în partea de sus, este un grafic cu săgeata curbată ascendent. Odată cu recesiunea economiilor, acest lucru poate indica doar creșterea inflației și împrumuturi suplimentare și, astfel, creșterea gradului de îndatorare. La rândul lor, profiturile companiilor multis și tehnologice sunt în creștere. O icoană a unui copac în flăcări, care se referă, cu siguranță, la menținerea crizei climatice pe agenda constantă. Având în vedere acest lucru, se așteaptă alte restricții neașteptate, dar, în același timp, ar putea servi drept referință pentru creșterea migrației globale și introducerea de convenții obligatorii. Pictograma de videoconferință este, fără îndoială, menită să arate că cea mai mare parte a vieții va avea loc în spațiul cibernetic.
Oamenii lucrează de la casele lor, lucrează online, cumpără online, economia și comunicarea prin intermediul rețelelor sociale pot înlocui și elimina din ce în ce mai mult comunitățile sociale, relațiile și prieteniile reale din carne și oase.
„În unele forme, distanța comu­nității persistă după o epidemie și companiile se bazează pe ea pentru a accelera și mai mult automatizarea. Șomajul datorat pro­­gre­selor tehnologice va continua, pe mă­sură ce companiile își reorgani­zează locurile de muncă pentru a menține un minim de contact uman pentru a se menține la dis­tanță de comunitate ” - Klaus Schwab. Acest lucru nu numai că va reduce contactul social direct, dar va crește și alienarea și neîncrederea și va face activitățile umane mult mai controlate și mai controlabile. Au nevoie de acest lucru, deoarece automatizarea so­cietății exclude rezistența orga­ni­zată. Ultima pe rând este pic­tograma coronavirus din nou, făcându-l alfa și omega reor­ga­nizării mari.
Tema anului este, prin urmare, gestionarea evenimentelor mondiale similare mizelor jocurilor de noroc, bazate pe principiul „cine îndrăznește să câștige”. Înțelegeți că oricare ar intenționa să realizeze elita puterii de fond, pașii, probabil, precauți și consi­derați până acum vor fi înlocuiți în 2021 cu pași mai îndrăzneți și mai deschiși, chiar dacă lucrurile pot fi rezolvate în multe moduri diferite pentru părțile interesate. Oricum ar fi, se pare că inten­ționează să facă pași mai îndrăzneți, așa cum va fi cazul, deoarece, în acest moment, ei percep că sunt din ce în ce mai mult în linia de sosire. Suntem invitați cordial la acest joc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.