• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Mai , 2021

Controlul minții nu este ceva fantastic. Este o realitate concretă care își face loc din ce în ce mai mult în revistele de știință, în documente declasificate și chiar în ziarele mainstream. „Ce se află în mintea ta? La fel ca în filmul lui Nolan „Inception”, tehnologia minții îți poate robi mintea; „neurodrepturile te pot apăra”.
Acest titlu senzaționalist nu aparține vreunei publicații online independente, ci  agenției France- Presse (via The Economic Times). Se pare că AFP  vrea să adu­că la cunoștință că, în curând, va fi posibil ca mintea omului să poată fi citită. În fapt, tehnologia viitorului va fi capabilă să știe ce vei gândi „înainte chiar ca tu să fii conștient de ceea ce gândești”. Așadar, de ce aduce media fosi­li­zată acest subiect în discuție? C[ tot ceea ce ei scriu este o formă de a îndrepta discuția des­pre amenințarea controlului minții într-o anumită direcție. Însă, un lucru este sigur: după ce s-au luptat ani de-a rândul să țină discuția despre controlul minții la marginea acceptabilității, inginerii sociali încearcă acum să o normalizeze.
O cheie pentru a înțelege toate acestea v-o oferă articolul din AFP. Acolo sunt discutate diverse inovații din domeniul neuro­tehnologiei, inclusiv ins­tru­mente care le vor permite unor perso­naje malefice să „înscrie emoții în creierul tău” și să implanteze în memoria ta „povești de viață care nu-ți aparțin”. Articolul îl citează mai departe pe Rafael Yuste – „un expert pe subiect” de la Universitatea Columbia – care observă că această tehnologie nu este doar teoretică, ci este deja utilizată în experimente. După cum se exprimă AFP prin vocea lui Rafael Yuste, ideea controlului minții și a manipulării neurologice nu este în mod inerent rea. Este rea doar pentru că aceia care vor avea implantat un cip în creier vor fi cu mult mai avansați decât frații și surorile lor neimplantați. În felul acesta, la fel ca în cazul minorităților, al săracilor și al altor ținte pentru eugeniști, prioritizate în programul de vaccinare, totul în numele „dreptății sociale”, la fel și aici, guvernele se vor asigura că toată lumea va avea acces la cipul pentru creier.
În acest moment, sunt dezvoltate o multitudine de instrumente pentru controlul minții la nivel neurologic. Mai important, campania de propagandă pentru acceptarea acestor orori hi-tech se desfă­șoară deja. În fapt, în următorii cinci ani, vom asista la introdu­cerea unor tehnologii invazive „audibile” și „purtabile”, ca o cale de a face publicul să accepte cipul pentru creier.
„Pentru a evita situația în care unii oameni vor fi mai avansați, iar alții nu, noi credem că aceste neurotehnologii trebuie să fie reglementate conform principiilor universale de dreptate, recunoscute în spiritul Declarației Universale a Drepturilor Omului”, a afimart Yuste. Declarația Uni­ver­sală a Drepturilor Omului, acel nobil document ONU, schițat de cunoscutul eugenist H.G. Wells, care își propunea să respecte toate drepturile și libertățile atât de dragi nouă, cu excepția cazului când „sunt folosite spre scopuri și principii contrare Națiunilor Unite”.
Se pare c[ Bill Gates salivează la gândul că își poate încărca sistemul de operare în creierele oame­nilor, iar Elon „Neuralink Musk” simte ceva asemănător la gândul că va deveni primul tri­lio­nar (recunoscut în mod public).

„Clovnul” de la Forumul Economic Mondial, Herr Schwab,  îi spune unui ziarist francez, în anul 2016, că, în anul 2026, vom avea cu toții implantat un cip în creier. El chiar explică felul în care aceste cipuri vor fi introduse treptat, pentru a obișnui publicul cu ideea că vor avea un tovarăș electronic (controlul minții) constant. Mai întâi, tehnologia va fi aplicată în haine, apoi în creier sau sub piele, „iar într-un final va exista o comunicare directă între creierul nostru și lumea digitală”, ceea ce va conduce la „un gen de fuziune între lumea fizică, digitală și biologică”. Amuzant este că, înainte de a-i arăta unui prieten conformist un clip pe această temă, te vor numi un conspiraționist turbat și vor res­pinge însăși ideea de cip, însă, după ce le vei arăta clipul, îți vor da 15 motive diferite pentru care cipurile sunt o evoluție tehno­logică evidentă și lăudabilă. După care te vor asigura că nu este nimic în neregulă dacă îți vor fi împlântate direct în cortexul cerebral și este absolut rezonabil ca domnul Klaus Schawab să vor­bească despre transformarea speciei umane într-o armată de cyborgi cipați. Într-un final, vor declara solemn că ei vor fi primii care se vor upgrada transhuma­nist, imediat ce ele vor deveni disponibile, iar tu ești un extre­mist de dreapta dacă nu profiți de ocazia de a fi cipat de Klaus și clica lui. Vă mai aduceți aminte de disputa din România, când s-a pus problema introducerii documentelor cipate „666” ?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.