• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 31 August , 2020

Întâlnire publică de informare și conștientizare

Luni, 24 august, la Primăria Vima Mică, a avut loc penultima întâlnire publică de informare și conștientizare, din cele șapte organizate în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, implementat de Asociația Profesională GeoMMed.

  

După Răzoare, Coaș, Prelu­ca Veche, Buteasa și Ber­chezoaia, a venit rândul localnicilor din Vima Mică să se întâlnească cu reprezentanții Aso­ciației profesionale GeoMMed, custodele Ariei Naturale Cheile Lăpușului. Evenimentul a avut loc luni, 24 august, la Primăria Vima Mică, și a adunat 20 de partici­panți: primarul comunei Vima Mică, Liviu Balint; angajați ai primăriei, reprezentanți ANANP, reprezentanți ai altor  instituții publice, localnici, proprietari de pădure și mass media. Printre par­ticipanți s-au numărat Călin Ștefan Crișan și Sorin Călugăru, repre­zentanți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), structura Maramureș, instituție care a preluat custodia ariei protejate, conform legii și care și-a arătat întreaga disponibilitate pentru a colabora cu echipa de proiect.
Aceasta a fost cea de-a șasea întâlnire organizată în cadrul proiectului „Planificarea manage­mentului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpușului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Opera­țional Infrastructură Mare 2014-2020.

Managerul de proiect, Maria Pop, și Călin Ardelean, expert biodiversitate au prezentat scopul proiectului și etapele de implementare. Întâlnirea a stârnit un real interes, cu atât mai mult cu cât planul de management al ariei protejate a fost lansat în dezbatere publică și depus la APM Maramureș, în ve­de­rea obținerii avizului de mediu. Repre­zen­tanții Geommed au descris pe larg principalele măsuri din cadrul acestui document strategic.
Toți participanți au primit un pachet cu materiale de informare și promovare: broșură, calendar, memory stick USB, pix și tricou cu însemnele proiectului. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de discuții libere, în care localnicii au adresat întrebări, în special legate de regimul de protecție a tere­nurilor aflate în aria protejată.
Ultima întâlnire publică de informare și conștientizare a proiectului „Pla­nificarea managementului con­servării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, va avea loc în Boiu Mare, în luna octombrie.

 

 

   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.