• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Martie , 2020

Concursul Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, etapa județeană, 7 martie 2020

Etapa judeţeană a Concursului Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România” a avut loc sâmbătă, 7 martie 2020. Şcoala Profesională Dumbrăviţa a fost Centru de Examen pentru școlile din zona Baia Mare şi Centru de Evaluare pentru școlile din întreg judeţul. Acest concurs este destinat elevilor din clasele a IV-a şi celor din clasele gimnaziale care provin din mediul rural, şi care au obţinut la etapa locală a Olimpiadei de matematică cel puţin 14 puncte.

 

Activităţile s-au desfă­şurat sub îndrumarea doamnelor: președinte prof. drd. Bogdan Camelia - inspector școlar general adjunct, președinte de onoare prof. Maiorescu Gheorghe, președinte executiv prof. Simona Cosma - ins­pector şcolar pentru matematică, şi președinte executiv prof. Adriana Cînţa - inspector şcolar pentru învăţământ primar, cu implicarea cadrelor didactice din şcoala noas­tră, conduse de doamna director prof. Magdalena Tomşa.
În calitate de gazdă, alături de noi, s-a aflat şi domnul Felician Ciceu, primar al Comunei Dumbrăviţa, căruia îi mulţumim pentru implicarea continuă în bunul mers al şcolii. Pentru buna organizare și desfășurare a concursului am avut onoarea de a avea alături de noi, invitați profesori de matematică și învățători din întreg județul.
Prima parte a activităţii a fost dedicată susţinerii probei scrise la care au participat 24 de elevi din ciclul gimnazial de la şcoli precum: Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa, Şcoala Gimna­zială Băița de sub Codru, Şcoala Profesională Dumbrăvița, Şcoala Gimnazială Lăpuș, Şcoala Gimna­zială „Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur, Şcoala Gimnazială Răzoare, Şcoala Gimnazială Ro­goz, Şcoala Gimnazială „Ben Corlaciu” Groșii Ţibleșului, Şcoala Gimnazială Vima Mică, Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Şișești, structura Şurdești, Şcoala Gimnazială Satulung.
A doua parte a activității a constat în corectarea lucrărilor aduse de la centrele de examen Școala Gimna­zială „Vasile Lucaciu” Șișești, Școala Gimnazială Vadu Izei și Şcoala Gimnazială Giulești, unde au susținut proba scrisă elevii din județ care au participat la etapa locală a Olimpiadei de Matematică și au obținut cel puțin 14 puncte.

 

ŞCOALA PROFESIONALĂ DUMBRĂVIŢA
FARCAȘ IULIA (cls. a V-a) - PROF. FARCAȘ CRISTINA
MARIAN ANDREEA    (cls. a V-a) - PROF. FARCAȘ CRISTINA
POP DARIUS (cls. a VI-a) - PROF. FLUCZAR ROXANA
CĂPÎLNA ALEJANDRA (cls. a VI-a) - PROF. FARCAȘ CRISTINA
COSTIN LARISA (cls. a IV-a)
- PROF. ÎNV. PRIMAR BÂRDA MARIA
CETĂŢEAN OANA MĂDĂLINA (cls. a IV-a)
- PROF. ÎNV. PRIMAR DĂNILĂ MIHAELA
CĂRĂBAN ANDREEA (cls. a IV-a)
- PROF. ÎNV. PRIMAR BÂRDA MARIA
DRĂDIAN BIANCA ANAMARIA (cls. a IV-a)
- PROF. ÎNV. PRIMAR DĂNILĂ MIHAELA
CÂMPEAN VASILE (cls. a IV-a)
- PROF. ÎNV. PRIMAR BÂRDA MARIA
PITIRITEAN LUCIA (cls. a IV-a)
- PROF. ÎNV. PRIMAR SĂLĂJAN DANIELA

ŞCOALA PROFESIONALĂ DUMBRĂVIŢA,
STRUCTURA ŞINDREŞTI
CIOCOTIŞAN PATRICIA (cls. a IV-a)
- PROF. ÎNV. PRIMAR SĂLĂJAN DANIELA

Elevii care au susţinut proba de exa­men la şcoala noastră au primit la finalul activităţii o diplomă de participare şi un cadou din partea partenerilor şi sponsorilor noştri, UAC Europe şi GAZETA de Dumbrăviţa, cărora le mulţumim pentru faptul că, de fiecare dată când în unitatea noastră se desfăşoară astfel de activităţi, ne susţin şi se implică activ. De ase-menea, mulțumim asociației de părinți „Moștenitorii Dumbrăviței” a Școlii Profesionale Dumbrăvița, reprezentată de domnul Dobrican Cosmin, care s-a implicat în buna desfășurare a concursului.
Etapa județeană a Concursului de Matematică „Olimpiada Satelor din România” din 7 martie 2020 cons­tituie singurul criteriu de formare a lotului județului Maramu­reș pentru etapa națională a Con­cursului Na­țional de Matematică „Olimpiada Satelor din România” (cuprins în Calendarul Concursurilor Națio­na­le Școlare finanțate de către MEC), care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 22-24 mai 2020.
De asemenea, etapa județeană a Concursului de Matematică „Olim­­piada Satelor din România” din 7 martie 2020 constituie singurul criteriu de formare a lotului județului Maramureș pentru etapa regională a Concursului de Mate­matică „Olimpiada Satelor din Transilvania” (cuprins în Ca­lendarul Concursurilor Interjude­țene/Regionale fără finanțare MEC), care va avea loc la Sibiu în perioada 8-10 mai 2020. Criteriile de departajare aplicate pentru Concursul Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România” (cuprins în Calendarul Concursu­rilor Naționale Școlare finanțate de către MEC) se aplică și Concursului de Matematică „Olimpiada Satelor din Transilvania” (cuprins în Calendarul Concursurilor Inter­județene/Regionale fără finanțare MEC).
Pentru etapa națională, fiecare județ primește 5 locuri, astfel încât fiecare clasă IV-VIII, să aibă câte un reprezentant dintre cei participanți la Etapa județeană a Concursului de Matematică „Olimpiada Satelor din România” din 7 martie 2020.

Școala Profesională Dumbrăvița a avut un număr mare de copii ca­lificați la această etapă a concursului. Felicităm atât copiii pentru frumoasele rezultate, cât și profesoarele care i-au pregătit. Mult succes la etapele următoare!

Director, prof. Magdalena Tomşa

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.