• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 15 Iunie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 7 Iunie , 2021
„Vom iniția parteneriate de colaborare în domeniul managementului deșeurilor cu oficiali spanioli care au experiență în domeniu”
Interviu cu Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures
Luni , 7 Iunie , 2021
Gazeta de Maramureş (925)
Gazeta de Maramures (925)
Luni , 7 Iunie , 2021
Secolul unui Ierarh. ÎPS Justinian
„Secolul unui Ierarh. Un Ierarh pentru un secol” I Asa a numit PS Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, „praznicul imparatesc” prin care a fost marcata implinirea a 100 de ani de la nasterea IPS Arhiepiscop Justinian I Timp de patru zile, in Maramures au avut loc o serie de manifestari complexe, care vor ramane cu siguranta in istorie I Cele mai importante evenimente au avut loc in Plopis, satul natal al IPS   
Luni , 7 Iunie , 2021
Regionalizarea lui Boc și izolarea Maramureșului
Reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei este un subiect de actualitate, dar si unul de discutii interminabile. Sunt voci pro si contra. Pana acum, nimeni nu a avut curajul abordarii oficiale a problemei. Ar fi deschisa „cutia Pandorei”! Dar se pare ca primarul Clujului, Emil Boc, a decis sa readuca acest subiect in actualitate. El a vorbit despre regionalizare. Reactiile au fost numeroase, dar nu la nivel   
Luni , 7 Iunie , 2021
Colţu meu. Avem un PNRR, ce facem cu el?
In sfarsit, mult asteptatul plan natio­nal de redresare si rezilienta a aparut in varianta oficiala si la liber.
Luni , 7 Iunie , 2021
Jenant, mişeilor! Aplauze și sfințenie
IPS Justinian spunea ca si eroii si sfintii se inalta deasupra celor­lalti oameni. Primii pe orizontala, pe scara sociala si etica, ceilalti, pe verticala, spre Dumnezeu.
Luni , 7 Iunie , 2021
Avocatul Ioan Blăjan a plecat dintre noi
Doliu in Baroul avocatilor maramureseni. Cunoscutul avocat Ioan Blajan a trecut in nefiinta la varsta de 61 de ani. S-a remarcat ca unul dintre cei mai buni avocati penalisti, poate cel mai bun. A fost un om deosebit, drept, ferm, corect, dedicat profesiei, multi ani decanul Baroului maramuresean, iar in ultima vreme, prodecan. A plecat dintre noi in urma unei grele sufe­rinte. Colegii de la Tribunalul Mara­mures au dat un   
Luni , 7 Iunie , 2021
Liderii maramureșeni susțin candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL
Știrea momentului din politica romaneasca este candidatura premierului Florin Citu la sefia PNL. Liberalii vor avea de ales, la Congresul din septembrie, intre a continua cu Ludovic Orban la sefia formatiunii sau a incerca un „suflu nou” promis de Florin Citu. Ambii concurenti le-au cerut sustinatorilor sa se abtina de la atacuri publice, pentru ca formatiunea sa nu-si strice imaginea in cele patru luni de campanie   
Luni , 7 Iunie , 2021
Biblioteca de idei. Istoria, tot mai aproape de noi!
Minunate momente, de mare inaltare sufleteasca, s-au savar­sit sambata 29 mai 2021 la Plopis (comuna Șisesti), satul natal al vrednicului de po­menire Arhiepiscop Justinian, de la a carui venire in aceasta lume dornica de mantuire se im­plinesc 100 de ani.
Luni , 7 Iunie , 2021
De ziua onomastică Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a întâlnit cu copii din Maramureşul Voievodal şi Râmnicu Vâlcea
Cunoscut in Eparhia Maramuresului si Sat­marului ca „Episcopul Tinerilor”, Preasfintitul Parinte Iustin acorda o mare atentie copiilor si elevilor, pe care stie sa-i adune in jurul bisericii, sa-i antreneze in activitati sui-generis, iar in duminici si sarbatori sa fie nelipsiti de la Sfintele Liturghii.
Luni , 7 Iunie , 2021
Promovăm Maramureșul peste hotare, la aniversarea a 140 de ani de relații diplomatice româno-spaniole
Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures, si Gabriel Ștetco, consilier judetean, au oferit Institutului Cultural Roman din Madrid o expozitie fotografica, „Maramures: traditii si povesti”, realizata de Centrul Creatiei Populare, in care sunt prezentate bisericile de lemn din Maramures, aflate in patrimoniul UNESCO, cu ocazia celebrarii a 140 de ani de relatii diplomatice romano-spaniole.
Luni , 7 Iunie , 2021
Mondo Cane
Cine a fost Grant, cel care da numele Podului Grant? Effingham Grant (n. 1820, – d. 1892, Bucuresti) s-a nascut in Scotia, pe insula Guernsey, fiind primul copil si singurul fiu al locotenentului Edward Effingham Grant (n. 1795) si Marie Grant (n. Marie Le Lacheur, in 1789)
Luni , 7 Iunie , 2021
Dreptul la Demnitate
O anecdota relatata mie de un amic si o repovestesc, convins de rolul ei de generat concluzii, in ciuda aerului explicit pestilential. Intr-o frizerie sa­teasca, mai multi localnici isi asteptau randul la tuns.
Luni , 7 Iunie , 2021
Calea, Adevărul şi Viaţa. Unitate și dezbinare
Dezbinarile din lumea crestina pun in fata noastra o situatie dezolanta, rusinoasa. Cum a fost posibil? Cum este posibil ca in numele aceluiasi Hristos, in numele aceleiasi invataturi, in numele aceleiasi Evanghelii, a aceleiasi Scripturi a Noului Testament, totusi, sa nu fie o Biserica una, ci sa fie atatea?