• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Martie , 2020

Ziua Internațională a Femeii sărbătorită la Centrul Cultural Sighetu Marmației

La Centrul Cultural Sighetu Marmației au avut loc trei spectacole dedicate Zilei Internaționale a femeii!

Elevii și profesorii Școlii de arte „Gheorghe Chivu” au prezentat un program artistic aplaudat de sighetenii care au umplut sala de spectacole.
Elevii secției de canto (folk și muzică ușoară, prof. Gheorghe Ștețca) au abordat un repertoriu dedicat mamei, clasele de canto popular au prezentat în premieră un obicei legat de ritualul botezului (prof. Anuța Zubașcu), soliști și un grup coral (prof. Marius Iusco, Laura Bumbar), clasele de instrumente (vioară, prof. Ioan Dunca, saxofon prof. Viorel Bledea) au adus în scenă soliști instrumentiști și au acompaniat soliștii și grupul coral. În spectacol a fost invitată formația de dansuri populare a Liceului particular „George Pop de Băsești” Sighetu Marmaţiei.
Spectacolul de gală (prezentat după-masa), intitulat „O floare, un zâmbet, un cântec”, a adus în scenă Ansamblul Folcloric „Mara” într-o evoluție artistică de excepție. Cei prezenți au putut urmări și aplauda un grup de tinere talente care au dat culoare și prospețime, alcătuit din solistele: Alexandra Şofron, Iasmina Lăzăroi, Oana Pop, Alina Botârlă, Izabela Chiş, Denisa Bledea, Maria Paşca, Daiana Chira, acompaniate de orchestra condusă de violonistul Mihai Chiș. O prezență scenică plină de prospețime a avut-o Grupul vocal „Mara”, pregătit de Ileana Matus.
 Vedetele spectacolului, Ileana Matus, Ioan Godja și Mihai Chiș, au cucerit inimile spectatorilor cu un repertoriu reprezentativ.
„Cireașa de pe tort”, sau momentul artistic de excepție l-a constituit evoluția dansatorilor Ansamblului Folcloric „Mara” (dans de pe Someș, dans de Moldova și dans de Maramureș, în coregrafia lui Gheorghe Rednic), o demonstrație că tânăra generație are valoare, că poate duce mai departe faima celebrului ansamblu!
În ziua de 8 Martie, la orele prân-zului, pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural a avut loc un program artistic realizat de Ileana Matus, instrumentiștii Ansamblului „Mara”, grupurile „Pui de moroșan” și „Moroșanca”.
Centrul Cultural Sighetu Marmației a oferit celor câteva sute de doamne și domnișoare, prezente la cele trei spectacole, momente artistice de valoare, un dar muzical-coregrafic, dar mai ales a făcut dovada că în municipiul nostru avem interpreți și formații artistice de valoare, care pot evolua pe orice scenă din țară și din străinătate.
 

 

Ioan Dorel TODEA

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.