• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Aprilie , 2024

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului marcată prin fapte în Maramureș, la Althera, unicul centru de terapii alternative din România

Subtitlu: „Nu sunteți invizibili. Vă ascult. Vă înțeleg și, mai ales, VĂ SUSȚIN!"ˮ -Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Oprișˮ și Asociația Autism Baia Mare au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului printr-un eveniment dedicat copiilor, la Centrul de terapii alternative Althera, un spațiu unic în România, consacrat copiilor cu nevoi speciale.

Nu sunteți invizibili. Vă ascult. Vă înțeleg și, mai ales, VĂ SUSȚIN! Acesta este mesajul pe care l-am transmis astăzi copiilor, părinților și terapeuților prezenți la evenimentul pe care l-am organizat la Althera. Cel mai mult putem fi alături de categoriile speciale din comunitate prin fapte, prin sprijin concret, inițiative și acțiuni care să fie cu folos. Unii poartă albastru azi, alții iluminează clădiri. Eu prefer să susțin prin proiecte și investiții certe, cum este Althera, copiii și tinerii cu nevoi speciale”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

80 de copii, beneficiari ai terapiilor oferite la Althera, respectiv ai Asociației Autism Baia Mare, dar și elevi de clasa întâi de la Școala Gimnazială din Lăpușel, s-au bucurat împreună de activități distractive și recreative. Clovnul Fratelino, cu jocuri și activități amuzante, un castel gonflabil, gustări și mascote au făcut ziua mai frumoasă pentru toți copiii prezenți la eveniment.

 

Atracția principală au fost caii, Rita și Pinto. Unul achiziționat pentru a fi partenerul copiilor care fac terapie aici, altul primit prin donație. Atunci când oamenii buni văd ce facem noi pentru comunitate, vin alături de noi și ne susțin și mai mult. Mulțumesc pentru asta! 13 copii fac zilnic terapie la Althera, iar astăzi și alții au putut să vadă efectiv ce înseamnă această abordare” - Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

La eveniment au participat și Gabriel Bogdan Ștețco, administratorul public al județului,  dr. Bogdan Lucian, directorul medical al Spitalului Județean, Andreea Iațu, vicepreședintele Asociației Autism Baia Mare, dr. Gabriela Florian, medicul-șef al secției pediatrie a Spitalului județean, și Eniko Szilagyi, medic primar, unicul medic psihiatru pediatru din Maramureș, care coordonează Centrul de sănătate mintală pentru copii.

 

Biroul de presă

 

PNL Maramureș

 

    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.