• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Iulie , 2015

Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia 20-29 iulie 2015

Arhim. Macarie Motogna, secretarul Fundaţiei N. Steinhardt

 

Anul acesta, în perioada 20 – 29 iulie se desfăşoară a şaptesprezecea ediţie a zilelor culturale N. Steinhardt (Monahul Nicolae Delarohia), după următorul program:

În perioada 20 – 29 iulie, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia are loc Şcoala de pictură „Monahul Nicolae Delarohia”, la care participă Grupul „Sfântul Ioan Damaschin”, coordonat de către Pictorul Sorin Albu, asistent la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca. În paralel, la Mănăstirea Rohiţa se desfăşoară Tabăra de pictură la care participă pictori din Transilvania, coordonată de către pictorul Sergiu Andruşcă.

 

Marţi, 28 iulie, de la orele 14.00 se va întruni Colectivul redacţional al Integralei N. Steinhardt cu directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a lucra şi analiza care sunt volumele ce vor apărea de acum înainte în cadrul Integralei N. Steinhardt, la Editura Polirom, în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia.

De la ora 17.00 se vă săvârşi Parastasul de pomenire pentru Părintele Nicolae în cimitirul mănăstirii Rohia. În aceeaşi zi, de la ora 19.00 la Mănăstirea Rohiţa va avea loc Masa rotundă cu tema: „Valori creştine în opera Monahului Nicolae Delarohia”.

 

Miercuri, 29 iulie, de la ora 11.00 la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în Sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane realizate în cadrul Şcolii şi taberei de pictură.

De la ora 11,30 va avea loc lansarea cărţii „N. Steinhardt convorbiri cu Nicolae Băciuţ şi Zaharia Sângeorzan”. Volumul apărut este al 17-lea din cadrul Operei N. Steinhardt şi este îngrijit de către Conf. Dr. Florian Roatiş.

Despre cel mai recent volum apărut, vor vorbi: Preasfinţitul Părinte Episcop Justin Sigheteanul, Preşedintele Fundaţiei N. Steinhardt, Adrian Şerban, director editorial al Editurii Polirom, domnul Florian Roatiş, domnul Nicolae Baciuţ precum şi alţi invitaţi.

 

Sunt invitaţi şi aşteptaţi la acest eveniment, Membrii Fundaţiei N. Steinhardt, oameni de cultură, preoţi şi monahi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.