• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Mai , 2021

Voluntarii participă activ la refacerea și îmbunătățirea suprafețelor destinate hranei faunei sălbatice din Maramureș

WWF România – filiala Maramureș - continuă proiectul pilot de refacere și îmbunătățire a suprafețelor destinate hranei faunei sălbatice din zona coridoarelor ecologice din Maramureș. Aceste demersuri fac parte din proiectul „Granițe deschise pentru fauna sălbatică din Carpați”, care își propune identificarea și securizarea rețelei de coridoare ecolo­gice transfrontaliere din
Ungaria – Slovacia – România - Ucraina.

 

Sâmbătă, 24 aprilie, a avut loc o acțiune de voluntariat în una din zonele destinate hranei faunei sălbatice  din coridorul ecologic Cavnic, de pe raza comunei Băiuț. Evenimentul, organizat cu sprijinul Direcției Silvice Maramureș, a venit în completarea acțiunilor începute în anul 2020 și au ca scop îmbunătățirea conectivității ecologice.

Acțiunea de plantare a reunit și voluntari din comunitate, din zona comunei Băiuț, dar și din Baia Mare, oameni im­plicați direct în acțiunile WWF-România. Voluntarii au participat activ la plan­tarea unor specii de arbori și arbuști fructiferi ce sunt adaptați condițiilor de mediu locale (păr și măr pădureț, cireș sălbatic, corcoduș, păducel, mă­ceș, porumbar, etc) și au putut observa urme ale speciilor din faună sălbatică venite în zonă pentru hrană.
Aceste măsuri contribuie la îmbu­nătățirea funcționalității coridoarelor ecologice, având rolul de a optimiza mozaicul de habitate ce servesc ca adăpost şi oferă condiții de hrană naturală di­versificată pentru specii din fauna sălbatică, în special pentru carnivorele mari, ca specii umbrelă şi contribuie la reducerea conflictului animale sălbatice-om.

„Granițe deschise pentru fauna sălbatică din Carpați” a început pe 1 octombrie 2019 și este finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Slovacia - România – Ucraina ENI 2014-2020, pe o perioadă de 30 de luni. WWF România – filiala Maramureș, împreună cu par­te­nerii de proiect din Ucraina (Organizația RakhivEcoTur), Ungaria (Parcul Național Aggtelek) și Slovacia (SOS BirdLife) vor contribui la protecția biodiver­si­tății din Ecoregiunea Carpatică, prin îmbunătățirea conectivității între habitate, dar și menținerea funcțiilor și serviciilor furnizate de ecosisteme, suport al unei dezvoltări durabile.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.