• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Noiembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Noiembrie , 2019

Vizită sindicală internațională la Consiliul Județean Maramureș

Vineri, 25 octombrie 2019, în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Mara­mureş, Gabriel Zetea, a avut loc întâlnirea cu o delegaţie sindicală internațională prezentă în județul nostru pentru a participa la Seminarul internațional cu tema „Rolul sindicatelor în reprezentarea transfrontalieră a membrilor lor”, manifestare organizată în ziua de 26 octombrie 2019, la Ocna Șugatag.

 

 

Grupul de oaspeți condus de Mircea Ciocan, Președinte al CNSLR „Frăția” filiala Mara­mureș şi vicepreședinte național al Federației Sanitas, a cuprins o delegație a Confederației Gene­rale Italiene a Muncii (CGIL) condusă de Michele Carrus și delegația sindicală din Republica Moldova condusă de dr. Aurel Popovici, la întâlnire mai fiind prezenți Leonard Bărăscu - pre­ședintele Confederației Naționale CNSLR „Frăția”, și Cristina Tan­co, angajată a CGIL, în cadrul biroului pentru străini din Regiu­nea Sardinia.
Din partea Consiliului Județean au fost prezenți Somogyi Attila – consilier personal al Președintelui CJMM - și Dumitru Dumuța – administrator public al județului Maramureș.
În timpul întâlnirii au fost abordate diverse teme privind viața și activitatea românilor din Italia, în special a celor din Regiunea Sardinia, problematica cu care se confruntă aceștia în raport cu angajatorii și autoritățile locale. Cei prezenți au agreat privind nevoia luării de măsuri concrete vizând identificarea și punerea în practică a unor parteneriate între sindicatele din România și Confe­de­rația Generală Italiană a Muncii, de natură a asigura asistența și reprezentarea intereselor româ­nilor din peninsulă, precum și a cetățenilor italieni care lucrează în România.

O problematică similară a fost identificată și în ceea ce privește nevoia de reprezentare a intereselor moldovenilor care lucrează în Italia, în condițiile în care ei nu au statut de cetățeni comunitari, motiv în plus pentru a se avansa ideea unei înțelegeri între toate părțile prezente la întâlnire.
După discuții deschise și productive, părțile au identificat priori­tățile viitoarelor posibile cola­bo­rări, pe termen scurt şi me­diu, repre­zentanții CNSLR „Frăţia” urmând să avanseze părților implicate o agendă de acțiune pentru perioada 2019-2020.

La finalul întreve­derii, Michele Carrus, reprezentantul Confede­rației Generale Italiene a Muncii, a lansat și ideea realizării unei colaborări directe între autoritățile locale din Sardinia și Maramureș, în domeniile economic, social și cultural, men­ționând în acest sens interesul liderilor din provincia Nuoro pentru realizarea unor înfrăţiri între comunități locale din Regiunea Sardinia şi Județul Maramureș.

 

 

În timpul întâlnirii au fost abordate diverse teme privind viața și activitatea românilor din Italia, în special a celor din Regiunea Sardinia, problematica cu care se confruntă aceștia în raport cu angajatorii și autoritățile locale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.