• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Noiembrie , 2021

Vizita președintelui și vicepreședintelui Consiliului Raional Hîncești în Maramureș

Executivul Consiliului Județean a primit, zilele trecute, vizita președintelui și vicepreședintelui Consiliului Raional Hîncești, Iurie Levinschi și Lilia Tănase. În cadrul întâlnirii, au fost discutate proiectele comune care vor contribui la consolidarea relației de colaborare între Consiliul Județean Maramureș și Raionul Hîncești și, totodată, vor avea un impact benefic asupra dezvoltării ambelor regiuni.


Un proiect important pentru comunitatea de peste Prut este dotarea Spitalului Raional Hîncești cu aparatură medicală de specialitate. Consiliul Județean susține acest proiect și va oferi și sprijin financiar Raionului Hîncești pentru realizarea acestui obiectiv vital pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite cetățenilor din Hîncești.
Un alt proiect pentru dezvoltarea sistemului medical este organizarea de schimburi de experiență între medicii din Republica Moldova și Maramureș. Astfel, cadre medicale de la Spitalul din Hîn­cești vor veni într-un stagiu de instruire la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, Baia Mare.
În acest sens, reprezentanții Consiliului Raional Hîncești au efectuat o vizită și la Spitalul de Urgență din Baia Mare, zonele exterioare și fără pacienți, unde au discutat cu Alexandru Oros, managerul spitalului, cu Mirela Șandor, directorul de îngrijiri al spitalului, și cu Vasile Pop, director medical, despre bunele practici care pot fi preluate și la Spitalul din Hîncești pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților.
În plan educațional, se dorește organizarea de tabere pentru elevii olimpici și șefii de promoție din Maramureș și Raionul Hîncești, tabere în care elevii vor putea vizita obiective istorice specifice fiecărei zone și vor face schimb de experiență.
„Îmi doresc să avem o colaborare cât mai eficientă și benefică cu Raionul Hîncești și îi asigur pe prietenii noștri de peste Prut de toată susținerea mea și a Consiliului Județean Maramureș în toate proiectele benefice pentru dezvoltarea atât a Maramureșului, cât și a Raionului Hîncești”.


Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.