• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Septembrie , 2016

Vizită frăţească în Parohia ortodoxă Rus

Pr. Bogdan Ciocotişan

 

Duminică,11 septembrie 2016, credincioşii din Parohia Dumbrăviţa, în frunte cu preotul lor paroh Bogdan Ciocotişan au participat la Sfânta Liturghie oficiată în demisolul bisericii Rus, cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

 

Vizita frăţească a fost prilejuită de oficierea în mod solemn a primei Sfinte Liturghii în spaţiul de la demisolul noii biserici, aflate în construcţie. Acest lăcaş de cult a fost binecuvântat de PS Justin Hodea Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, la 20 august 2016 şi va servi ca loc de rugăciune pentru credincioşi până la terminarea bisericii mari. Invitaţia a fost făcută de părintele Tarţa Vasile împreună cu credincioşii care şi-au dorit ca prima Liturghie oficiată în noul lăcaş să fie una în duhul frăţietăţii ortodoxe.

 

Credincioşii din Dumbrăviţa au primit cu multă bucurie invitaţia, şi astfel, duminică dimineaţa, începând cu ora 10.30 s-au deplasat cu maşini personale şi autocarul la Rus. Rusenii i-au aşteptat cu multă bucurie duhovnicească, invitându-i să se roage împreună la Sfânta Liturghie oficiată de cei doi preoţi, din cele două sate. La finalul Sfintei Liturghii, părintele Ciocotişan Bogdan a rostit un cuvânt de învăţătură legat de tema Duminicii de dinainte de Înălţarea Sfintei Cruci, iar la sfârşitul cuvântului de învăţătură, părintele Bogdan a subliniat importanţa zilei şi a evenimentului prilejuit de vizita frăţească. 

Totodată, i-a încurajat pe credincioşi să ducă la bun sfârşit lucrarea de zidire a noii biserici, spunând că: „Această biserică, la finalizarea ei, va deveni o biserică simbol a zonei Fisculaşului şi a comunei Dumbrăviţa”.

 

La rugămintea domnului director Daniel Vărzaru, părintele Bogdan a transmis un mesaj din partea celor de la UAC Europe care sprijină, în mod concret, activitatea de zidire a noii biserici din Rus. Tot UAC Europe a asigurat şi transportul gratuit al credincioşilor de la Dumbrăviţa la Rus şi retur. Părintele Tarţa Vasile a mulţumit tuturor credincioşilor şi, în mod special, celor din Dumbrăviţa pentru vizita făcută, manifestându-şi prietenia şi afecţiunea faţă de aceştia şi faţă de toţi închinătorii şi binefăcătorii bisericii. O mulţumire specială i-a adus domnului primar, Felician Ciceu, care, alături de Consiliul Local, sprijină nu doar biserica aflată în construcţie din Rus, ci toate bisericile din comună.

Ziua s-a încheiat cu o masă frăţească, oferită cu multă generozitate de credincioşii din Rus, tuturor invitaţilor. Fie ca evenimente de acest fel să se înmulţească între fraţi de aceeaşi credinţă şi acelaşi neam, pentru că numai unul lângă altul şi toţi împreună vom putea răzbate prin valurile vremurilor pline de egoism şi răutate pe care le trăim. Sub semnul Crucii să ne unim în Duh, ca într-un gând să mărturisim credinţa cea dreaptă până la sfârşitul veacului. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.