• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Septembrie , 2021

Valul 4: cifre, prognoze și rate de infectare

Județul Maramureș a intrat în scenariul galben, cu o rată de infectare de 1,67. Deja, la finele săptămânii trecute, șase localități din județul nostru se aflau în scenariul roșu. Potrivit calculelor doctorului Octavian Jurma, la sfârșitul acestei luni, întregul județ ar urma să intre în scenariul roșu.


După o vară liniștită în care rata de infectare în județul nostru a fost aproape de zero, cifrele încep să se schimbe. Maramureșul a intrat în scenariul galben, cu o rată de infectare de 1,67, care se află în continuă creștere. Cea mai mare rată de infectare în prezent este în Vișeu de Jos - aproape 5 la mia de locuitori. Topul localităților cu cea mai mare rată continuă cu: Asuaju de Sus – 4.89, Vișeu de Sus 3,78, Ieud – 3.45, Giulești, 3,16 și Bârsana  3,03%, toate aflându-se în scena­riul roșu.
A crescut și numărul localităților aflate în scenariul galben, la 20 de comune și orașe, printre care și municipiul Baia Mare, unde rata de infectare a depășit 2 la mia de locuitori. În prezent, numărul localităților din județ care au rata de infectare zero pot fi numărate pe degete: Ariniș, Băsești, Băița de sub Codru, Bicaz, Bistra, Boiu Mare, Coaș, Cupșeni, Lăpuș, Oarța de Jos, Valea Chioarului.

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că valul patru va aduce foarte multe ca­zuri noi de infectare cu versiunea Delta a coronavirusului. El arată, într-o simulare bazată pe creș­terea procentuală din ultimele săptămâni, că județul Maramureș va intra, din 5 octombrie, în scenariul roșu și, de la mijlocul lunii octombrie, ar ajunge la o rată de infectare de peste 5 la mia de locuitori. Rămâne de văzut dacă aceste calcule se vor adeveri.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.