• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 20 Mai , 2024
Gazeta de Maramureș nr. 1070 / 18 mai - 24 mai 2024
Gazeta de Maramures nr.1070
Luni , 20 Mai , 2024
În numele Libertății. Maramureșul, între „Marele războiˮ și „Decembrie însângerat”
In acest an, se implinesc 110 ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial si 35 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989, un bun prilej pentru a ne reaminti si a-i cinsti pe cei care au trait si au murit pentru ca noi astazi sa putem fi liberi.
Luni , 20 Mai , 2024
Gabriel Valer Zetea candidează pentru un nou mandat de președinte al CJ Maramureș: „Cu încredere în Maramureș și în maramureșeni, vom continua dezvoltarea Maramureșului”
Candidati pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean. Aceasta decizie vine la pachet cu o probabila renuntare – la un al doilea mandat de parlamentar... Este dificila o astfel de decizie?
Luni , 20 Mai , 2024
Echipa liberală pune Maramureșul pe primul loc! Gabriel Ștețco este susținut de maramureșeni pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș
Candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Bogdan Ștetco, este el care va duce mai departe portofoliul de proiecte lansat de Ionel Ovidiu Bogdan.
Luni , 20 Mai , 2024
„E nevoie de mai puține ideologii și de mai multă înțelegere pragmatică în ce privește schimbările în lume. Adevărul e că ne situăm într-o nouă realitate”
Publicam continuarea interviului aparut in numarul trecut cu Excelenta Sa, ambasadorul Romaniei in Cipru, Dan Mihalache. El are o celebra deja capacitate de a starni dezbateri si provoca la analize. Dar, mai mult, judecand dupa reactiile excelente pe care le-am primit (alea personale cu „ce faci, mai traiesti, mai scrii?” nu se pun), se misca linii de gandire in Maramures… (Dan Parcalab)
Luni , 20 Mai , 2024
În Baia Mare, Ludovic Orban și Forța Dreptei susțin învingătorii. Echipa câștigătoare este de la Forța Dreptei: Cristian Anghel și Cristian Opriș
Recent, la Baia Mare, la sediul Forta Dreptei filiala Maramures, a venit presedintele partidului, Ludovic Orban, alaturi de alti lideri ai partidului, special pentru a sustine candidatura lui Cristian Anghel, vechi coleg, de care-l leaga o colegialitate trainica de mult timp.
Luni , 20 Mai , 2024
12 Priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României
Romania a facut progrese foarte mari de la aderarea la Uniunea Europeana, dar astazi ritmul de modernizare incetineste sau chiar involueaza pe alocuri, asa ca este nevoie de o conjugare a eforturilor europarlamentarilor cu membrii guvernului national pentru a reporni motorul european de dezvoltare a Romaniei.
Luni , 20 Mai , 2024
Mondo cane / DE CE A IEȘIT MAREA BRITANIE DIN UE?
Inca se ascunde adevarul privind motivele pentru care Marea Britanie a decis prin referendum sa paraseasca, dupa 47 de ani, Uniunea Europeana.
Luni , 20 Mai , 2024
Calea, Adevărul și Viața / Femeile mironosițe - cele dintâi vestitoare ale Învierii Domnului
Ziua Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos – sarbatoarea vietii si a nemuririi – a venit din nou sa bucure inimile noastre si sa dea incredintare mintilor noastre ca toate in lume isi au rostul lor, atat viata, cu bucuriile si tristetile ei, cat si moartea, cu plecarea ei fara intoarcere in sanul cel rece al pamantului.
Luni , 20 Mai , 2024
„Gheorghe Asachi – un spirit novator al vremurilor sale, fondator de școală și instituții de artă și cultură”
Cartea-album „GHEORGHE ASACHI UN SPIRIT ENCICLOPEDIC”, editor prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi constituie un omagiu adus marii personalitati enciclopedice care a fost carturarul Gheorghe Asachi, la implinirea a 210 ani de la infiintarea „clasului de inginerie si hotarnicie” , ca forma a invatamantului tehnic, la Iasi.
Luni , 20 Mai , 2024
15 mai: Moartea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
In 15 mai 1873, la Heidelberg in Germania, se stingea din viata, la varsta de 53 de ani, Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Principatelor Unite, cel care a pus bazele Romaniei moderne.
Luni , 20 Mai , 2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LXVIII)
• 9 iunie 2005. Autograf pentru Teodor Ardelean de la Emil Vasilescu, pe pagina de garda a cartii sale Contraforturi I. Opera si personalitate.
Luni , 20 Mai , 2024
Abuzul sexual asupra copiilor în mediul online, o problemă a anului 2024
Proliferarea in mediul online a imaginilor ce infatiseaza abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezinta continut daunator s-a accentuat in primul trimestru al anului 2024.
Luni , 20 Mai , 2024
Dialoguri virtuale / Revoluția Industrială - à rebours (a cincea parte)
Intrebare: Care au fost scopurile majore a injectarilor masive de subventii guvernamentale?
Luni , 20 Mai , 2024
Noi proiecte demarate de primarul Ioan Stegeran, pentru dezvoltarea comunei Fărcașa, prind contur
In data de 8, respectiv 13 mai 2024, au fost demarate licitatiile publice pentru achizitia lucrarilor de executie a proiectelor care prevad construirea unei crese pentru copii in satul Buzesti si modernizarea infrastructurii scolare prin realizarea unui corp nou, sistematizare curte, construire teren de sport si modernizarea corpului existent la Școala Profesionala din Sarbi.