• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 16 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Aprilie , 2024

USR intră în cursa electorală pentru Primăria Baia Mare cu o echipă puternică, bine pregătită

 

Pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, USR vine în fața băimărenilor cu o echipă puternică de consilieri locali, oameni bine pregătiți, experți în varii domenii, mulți dintre ei cu experiență solidă în zona administrativă. Deputatul Brian CRISTIAN este candidatul USR pentru Primăria municipiului Baia Mare.

 

 

                   Brian CRISTIAN, cel mai activ parlamentar de Maramureș de după 1990

 

Vicepreședinte al Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, Brian Cristian este cel mai activ parlamentar de Maramureș de după 1990 dacă ne raportăm la legi trecute sau inițiate, prezența la vot sau timpul vorbit de la tribuna Parlamentului. Absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, apoi al Facultății de istorie și filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Brian Cristian este specializat și în Comunicare politică la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul aceleiași universități. Înainte de cariera politică, a fost implicat în sectorul non-profit, în mai multe ONG-uri din Cluj-Napoca și Baia Mare. În Parlament, a inițiat o serie de proiecte de lege privind dezvoltarea sportului românesc, digitalizarea, educația, protecția mediului, transparența și debirocratizarea administrației publice. Totodată, a avut o contribuție semnificativă și la noua Lege a Tineretului.

 

  

 

         Radu Trufan și Sorin Ilieș aduc experiența de la Consiliul Județean la Primărie; Robert Cotos își continuă angajamentul pentru Baia Mare

 

Pe lista USR pentru Consiliul Local Baia Mare îl regăsim pe Radu TRUFAN, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. Economist de profesie, Trufan a activat în sistemul bancar timp de 18 ani. În 2020, a candidat pentru prima dată pe listele USR.  Din poziția de vicepreședinte al CJ Maramureș, și-a pus amprenta pe dezvoltarea județului, implementând proiecte în domeniul social, turistic etc.

Sorin ILIEȘ, consilier județean, continuă lista de profesioniști ai USR pentru Primăria Baia Mare. De profesie psiholog, specializat în Statele Unite ale Americii (unde a și muncit vreme de 13 ani), deține și administrează un portofoliu de investiții în domeniul financiar și imobiliar. Din postura de consilier județean, acesta a contribuit la elaborarea de proiecte cu finanțare din fonduri europene, în domeniul social și al producției de energie din resurse regenerabile, în valoare de peste 10.000.000 lei.

Lista USR este completată de consilierul local Robert COTOS,  absolvent al Facultății de Științe Politice Cluj-Napoca. În plan profesional, și-a făcut un nume într-una dintre cele mai dinamice ramuri ale comerțului - eCommerce, deținând o companie recunoscută în domeniu încă din 2015. Însă nu s-a oprit aici; Cotos este și președintele unui ONG.

 

  

 

                   Mandița Baias și Margareta Petruț, două profesioniste pe lista USR

 

USR promovează egalitatea de gen în procesul decizional politic, recunoscând rolul important al femeilor în viața publică. Mandița BAIAS, profesor și director la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Baia Mare, a absolvit Facultatea de Fizică-Chimie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași și este specializată postuniversitar în „Informatică aplicată și programare”. CV-ul său cuprinde și un curs de robotică urmat în Belgia, organizat de Agenția Europeană Spațială. De asemenea, deține gradul didactic I și este profesor metodist în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Margareta PETRUȚ, antreprenor, se alătură echipei USR propuse pentru Primăria Baia Mare. Își dorește ca autoritățile locale să vină în sprijinul mediului de afaceri băimărean, prin mai puțină birocrație și mai multe facilitați fiscale, dar și prin atragerea investitorilor.

 

  

 

         Beatrice Weisenbacher - economist cu experiență, iar Bogdan Blidar - președintele USR Tineret Maramureș

 

Beatrice WEISENBACHER este economist de meserie. Cu o experiență solidă de cinci ani în domeniile economic și juridic, acumulate într-un mediu multinațional, deține și o diplomă în drept și una în economie de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, dar și un master în Drepturile Omului de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Este determinată să facă o diferență reală în comunitate.

 

Bogdan-Ioan BLIDAR, președintele USR Tineret Maramureș, e cea mai tânără voce de pe lista USR pentru Consiliul Local Baia Mare. Absolvent al Facultății de Inginerie (Ingineria Protecției Mediului), Bogdan Blidar activează în piața muncii ca expert securitate și sănătate în muncă. Aportul său în echipa USR este unul consistent și e dat de experiența sa în lucrul cu oamenii, dobândită atât prin munca lui de zi cu zi, cât şi prin activitățile de voluntariat pe care le-a bifat ca lucrător de tineret în diverse asociații non-profit din Baia Mare.

Echipa USR pentru Primăria Baia Mare aduce în prim-plan profesioniști din diverse domenii esențiale de activitate. Oameni care au demonstrat, de-a lungul anilor, responsabilitate, implicare și competență. Experiența și dorința de a-și servi comunitatea îi recomandă, iar proiectul nostru comun vine cu soluții care să repornească orașul în care trăim”, a declarat Brian Cristian, candidatul USR pentru Primăria Baia Mare”.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.