• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Iunie , 2023

Trei seri de suflet cu părintele profesor Constantin Necula

 În aceste vremuri pline de crize și de provocări, parcă avem cu toții nevoie, mai mult decât oricând, de evenimente care să ne aducă împreună și să ne reamintească de lucrurile cu adevărat importante, de micile bucurii de zi cu zi și de faptul că cel mai important dar din viața noastră sunt oamenii.

Tocmai de aceea, Asociația Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare, condusă de pr. Bogdan Ciocotișan, a organizat vineri, 9 iunie, o conferință la Casa de Cultură Seini, în parteneriat cu Primăria Seini și primarul Gabriela Florica Tulbure și, în 10 și 11 iunie, la Tăuții-Măgherăuș, în parteneriat cu UAC Europe și Primăria Tăuții-Măgherăuș, primar Dumitru Marinescu, respectiv la Dumbrăvița, în parteneriat cu UAC Europe și Primăria Dumbrăvița, primar Felician Ciceu.

Cele două seri de conferințe au avut atmosfera destinsă a unei întâlniri între prieteni, datorită căldurii și modestiei părintelui Necula. Iar participanții, care au umplut la refuz cele trei săli, au experimentat când emoțiile, când râsul, când profunzimea, pentru ca, la final, să fie cu toții, zâmbitori și fericiți că au participat la aceste conferințe speciale.

Părintele Necula a vorbit pe înțelesul tuturor despre Duhul Sfânt și despre cum  putem înlocui în viața de zi cu zi „mârâielile” și ifosele cu mulțumirea și bucuria. La final, așa cum părintele ne-a obișnuit, a primit întrebări anonime din sală, la care a răspuns cu umor, dar și cu profunzime în același timp.

Temele abordate au fost extrem de variate și fiecare participant la conferințe a putut găsi în cuvântul părintelui Necula cel puțin un subiect care îl interesează sau îl „apasă”  în mod deosebit.

Nu întâmplător, ÎPS Justinian spunea că o discuție sinceră, din suflet, între prieteni poate avea același efect ca o rugăciune profundă: te ajută să-ți simți sufletul mai ușor și mai încărcat cu credință, nădejde și dragoste. Acesta a fost și efectul acestor conferințe asupra participanților. Pentru că, prin autenticitatea și totodată profunzimea gândirii, Pr. prof. Constantin Necula te ajută să înțelegi sau să-ți reamintești că Dumnezeu poate fi găsit în locul cel mai tainic cu putință: în sufletul nostru. Și că singura cale prin care putem să-l simțim aproape este iubirea.

Îndemnul părintelui poate fi sintetizat cam așa: bucurați-vă de tot ce vă înconjoară și de oamenii de lângă voi, nu fiți nemulțumitori și plini de ifose inutile, ci mulțumitori, luminoși și buni, pentru că așa sunt oamenii atinși de Harul Duhului Sfânt. 

 

   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.