• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Noiembrie , 2022

Tinerii cu dizabilități, personaje principale la șezătoarea de la Centrul de zi Griviței Baia Mare, din cadrul DGASPC Maramureș

Tinerii care frecventează Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități Griviței Baia Mare, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș, s-au reunit într-o inedită șezătoare, în care au inclus mai multe elemente tradiționale ale unui astfel de moment, inclusiv costumele populare. Activitatea a fost inclusă în calendarul evenimentelor dedicate aniversării a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Maramureș.

Impresionați de prestația artistică a tinerilor au fost și oas­peții care au trecut pragul Centrului de zi: vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Radu Trufan, conducerea DGASPC Maramureș, colegi din aparatul de specialitate al instituției. După o scurtă vizită a Centrului de zi recent renovat, oaspeții au asistat la șezătoarea pregătită de tineri, care a fost urmată de un colaj de dansuri tradiționale din Maramureș. Totodată, ei au apreciat lucrările realizate în cadrul activităților derulate zilnic în centru, sub coordonarea personalului de
specialitate.

Vicepreședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Radu Trufan, a declarat:
„Este important să fim alături de tinerii cu deficiențe. Ne-au demon­strat că se implică activ în acțiunile care sunt organizate în cadrul
centrelor aflate în subordinea DGASPC Maramureș. Inventivi, plini de veselie, m-au im­pre­sionat prin faptul că au prezentat un program artistic de dansuri populare, precum și prin obiectele pe care le-au confecționat chiar ei în cadrul atelierelor, din dorința de a fi alături de Consiliul Județean Mara­mureș la aniversarea celor 30 de ani de activitate. Felicitări tuturor!”

Directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste-Mădăras: „Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ma­ra­mureș a realizat pași importanți în ultimii ani în privința reformării sistemului de protecție specială și a îngrijirii persoanelor adulte cu dizabilități aflate în centrele rezi­dențiale din subordinea instituției. Acest lucru a fost posibil prin dezvoltarea parteneriatului dintre insti­­­tuția noastră și Consiliul Ju­dețean Maramureș, care a înțeles necesitățile sistemului și im­portanța de a oferi condiții optime de habitat atât pentru copiii pe care îi avem în grijă, cât și pentru persoanele adulte cu dizabilități.
Sper ca viitorul să consolideze relația de parteneriat dintre DGASPC și Consiliul Județean Maramureș, iar asistența socială să se regăsească printre prioritățile executivului, căruia îi doresc ac­tivități de succes în beneficiul maramureșenilor”.
La final, tinerii au oferit tuturor invitaților cadouri simbolice, realizate chiar de ei în cadrul atelierelor de lucru, acestea fiind per­so­na­lizate cu aniversarea a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Maramureș.

  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.