• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Aprilie , 2021

Think Outside the B@x – proiect eTwinning la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare

Prof. limba engleză Monika Bandi

Ideea de proiect a pornit de la activitățile desfășurate în cadrul cursului opțional „Lec­tura și abilitățile de viață” la clasele gimnaziale din școala băimăreană și din dorința elevilor de a participa și anul acesta la un proiect eTwinning, chiar dacă în această perioadă
cursurile se desfășoară exclusiv online. Legătura între cele două școli s-a realizat repede, părțile fiind parteneri în proiecte de tip eTwinning de mai mulți ani. Obiectivele proiectului se înscriu în trendurile actuale. Se urmărește dezvoltarea comunicării online în limba engleză pe teme relevante elevilor, dezvoltarea încrederii în sine, concentrarea asupra alfabe­ti­zării mediatice, dezvoltarea com­petențelor cheie în domeniul digital și al comunicării eficiente și în mediul virtual, integrarea
instrumentelor digitale de învățare online în activități extracurriculare și extra­școlare.

Activitățile proiectului se desfă­șoară online, pe platforma Zoom, din două în două săptămâni, atunci când elevi din ciclul gimnazial din școala noastră – pe bază de voluntariat, au ocazia să se „întâlnească” cu elevii letoni implicați în proiect. Temele de discuție sunt diverse, alese de elevi în acord cu cadrele didactice coordonatoare. Fiecare școală parteneră organizează ac­tivitățile pe rând, accentul pu­nându-se pe cele care au ca scop dezvoltarea gândirii critice, fie că este vorba de un text scurt spre analiză, sau de o imagine „trun­chiată” pe baza căreia se discută și se creează scurte povești. Elevii sunt încântați să rezolve jocuri lo­gice, jocuri de cuvinte, să-și exprime propriile păreri, să-și testeze cunoștințele prin aplicația Kahoot și să discute în limba engleză diverse scenarii.

De asemenea, este foarte apreciat lucrul pe grupe în Breakout Rooms, acolo unde elevii au oca­zia de a fi creativi în îndeplinirea sarcinilor de lucru și unde învață să-și organizeze echipa, să-și coordoneze acțiunile, să ia decizii, să fie cooperanți și flexibili și să-și asume responsabilități. Temele abordate până în prezent au fost: World Logic Day, World Read Aloud Day, World Radio Day, International Women,s Day, International Day of Happiness. Elevii au lucrat și la diverse modele de logouri pentru proiectul nostru, pe care apoi le-au explicat în detaliu. Participarea la activitățile proiectului este în regim de voluntariat,  prin urmare orice elev din ciclul gimnazial ni se poate alătura, în funcție de cât de interesat este de subiectul propus pentru săptămâna respectivă.

De la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare au participat elevi din clasele a VI-a B (Băban Dariu, Haidu Matteo), a VII-a B ( Variciuc Roberta, Pop Alexandra, Avram Daria) și a VIII-a B (Bunyi Ingrid, Bot Ariana, Lenghel Alessia, Petrovan Gabriel). Toate activitățile se regă­sesc pe pagina proiectului de pe site-ul eTwinning. La finalizarea proiectului, avem încredere că vom putea aplica și obține  Certificatul Național de Calitate și  Certificatul European de Calitate.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.