• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 August , 2015

Tabăra de vară „Tinereţe, Misiune şi Comuniune”, bucurie duhovnicească pentru tineri

Pr. Bogdan Ciocotişan, preşedinte al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi ai Protopopiatului Baia Mare

 
 

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Protopopiatului Baia Mare a organizat o tabără de vară în perioada 17-19 august, la Mănăstirea Rohiiţa-Boiereni. Tabăra s-a desfăşurat sub trei coordonate principale: Tinereţe, Misiune şi Comuniune. Toate aceste elemente trebuie să-l definească pe tânărul creştin de astăzi.

 

Tinereţea este vremea bucuriei, a căutării unor răspunsuri la diferite întrebări existenţiale, însă este şi vremea găsirii de sine atunci când tinereţea este trăită frumos, armonios şi moral. Misiunea reprezintă implicarea concretă în viaţa şi acţiunile bisericii în societate, prin jertfă şi milostenie faţă de aproapele. Iar comuniunea îi Aduce pe tineri împreună, pentru a comunica faţă către faţă, pentru a împărtăşi gânduri, idei şi trăiri în mod real şi nu doar pe internet.

Tabăra a adunat un număr de 50 de tineri, din mai multe parohii ale protopopiatului Baia Mare (20 de copii au fost din comuna Dumbrăviţa) şi a avut trei coordonatori principali: preot Ciocotişan Bogdan, preşedinte ATOP Baia Mare, preot Pop Claudiu din Parohia Groşi, preot Mihali Adrian din Parohia Tăuţii de Sus. Organizatorii au pus la dispoziţia participanţilor un program bine stabilit, care a cuprins activităţi diverse.

 

Plecarea spre mănăstire a avut loc luni, 17 august, de la Catedrala episcopală Sf. Treime din Baia Mare, unde tinerii s-au întâlnit cu PS Justin Sigheteanul, care le-a oferit câteva sfaturi şi a dat o binecuvântare pentru buna desfăşurare a taberei. Prezenţa Preasfinţiei sale a constituit un moment de aleasă bucurie atât pentru organizatori, cât şi pentru participanţi, care au apreciat foarte mult implicarea directă a Preasfinţiei sale în activităţile cu tinerii. La sosirea în mănăstire, grupul a fost întâmpinat cu multă căldură de preacuviosul părinte stareţ Vasile Filip, care a adresat un cuvânt de bun venit tuturor şi a prezentat complexul mănăstiresc. Cele trei zile de tabără au cuprins momente de rugăciune, cântare în comun, drumeţie, lectură din Biblie, momente de relaxare, jocuri etc.

Cele mai interesante momente au fost discuţiile din cadrul meselor rotunde, organizate în trapeza mănăstirii.

 

Aceste discuţii au avut diverse teme de actualitate, care au fost dezbătute în mod interactiv de preoţii organizatori şi de tinerii care au fost foarte activi cu întrebările şi răspunsurile. Ultima seară de tabără s-a încheiat într-un mod foarte distractiv, printr-un frumos foc de tabără, unde s-au cântat diferite cântece şi s-au jucat jocuri pe echipe.

 

Miercuri, 19 august, a avut loc plecarea spre casă, nu înainte ca tinerii să-şi exprime sentimentele de prietenie şi bucurie pe care le-au trăit în aceste zile minunate.

În drumul spre Baia Mare, grupul a poposit pentru câteva clipe la Mănăstirea Sf. Ana Rohia, unde au vizitat biblioteca mănăstirii, Casa Poetului şi alte obiective importante. Finalul de tabără s-a făcut tot la Catedrala Episcopală din Baia Mare, unde tinerii participanţi şi-au făcut promisiuni temeinice că astfel de momente se vor repeta. Organizatorii au tras concluzia că aceste ieşiri sudează foarte mult relaţiile dintre tineri, dar îi apropie foarte mult şi de Sfânta Biserică, deoarece tabăra a avut loc într-un spaţiu binecuvântat, aşa cum este Mănăstirea Rohiiţa.

 

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Protopopiatului Baia Mare îşi propune să continue activităţile cu tinerii din Protopopiatul Baia Mare, diversificând acţiunile. Tinerii participanţi în tabără mulţumesc din suflet PS Dr. Justin Hodea Sigheteanul, părintelui stareţ Vasile Filip de la Mănăstirea Rohiiţa şi preoţilor coordonatori: preot Ciocotişan Bogdan, preot Pop Claudiu şi preot Mihali Adrian, pentru toată implicarea şi dăruirea, şi UAC Europe, care a asigurat transportul.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.