• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Iulie , 2022

Tabără de vară organizată de Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sighetu Marmației „Vacanță în tinda bisericii”

 Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în perioada 18- 22 iulie, s-a desfășurat în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” o tabără de vară care a adunat 56 de copii din orașul nostru.

Parteneriatele cu instituțiile școlare din oraș, implicarea voluntarilor din Asociația „Dăruim și ne dăruim” de pe lângă Parohia noastră au făcut ca tabăra să fie un real succes și  cuvintele Mântuitorului „Bucurați-vă!” să fie mai relevante în inimile și în sufletele noastre.
Dacă prima zi a fost una care, prin jocuri de cunoaștere propuse de doamna profesor Lidia Codrea de la Școala „Mihaly de Apsa”, secondată de doamna profesor Ierima Laura, au dus la socializarea, cunoașterea și chiar descoperirea fiecăruia cu cel de lângă el, a doua zi a fost una de creație, unde doamna profesor Ierima Laura a propus o pictură pe piatră și pe hârtie, iar copiii și-au exersat și descoperit autentice veleități artistice.
A treia zi, fiind sărbătoare, acti­­vită­țile s-au mutat din curtea generoasă a bisericii în incinta Co­­le­giului Național Pedagogic „Re­­gele Ferdinand” din urbea noastră, unde doamnele Trus Lidia, Ileana Brenner, Maria Tamas, Grigor Dorina, Roman Tania, secondate de doamna profesor Andreea Biro, au desfășurat activități sportive, acti­vități de cunoaștere și ziua a culminat cu proiecția unui scurt metraj care a evidențiat însemnătatea sărbătorii Sfântului Ilie.
A patra zi a debutat cu descoperirea unor comori ascunse în toată curtea bisericii, cu educarea sinelui prin împărțirea bunurilor găsite, urmate de un flash mob susținut de Mara Biro, cu toți cei 56 de copii, amfitrion al zilei fiind doamna profesor Andreea Biro de la Liceul „Leowey Klara” din orașul nostru.
A cincea zi a fost dedicată vizitării Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, expozi­țiilor și concertului karaoke des­fă­șurat pe scena edificiului și punerii în practică a dansurilor învățate în această perioadă. Totul s-a încheiat cu tort diplome și poze din  timpul activităților acestei tabere.
Suntem încântați de parteneriatele pe care le avem, deoarece ne-am bucurat de activități de calitate și la cele mai înalte standarde pentru copii. Spațiul interior și exterior al bisericii a fost animat, comunitatea eclezială închegându-se datorită acestor momente și iată că aparenta acțiune de pionierat s-a transformat într-o activitate de succes.

Pe lângă bunurile materiale, spa­țiu, toate cele necesare, am oferit zilnic câte 60 de meniuri celor prezenți, toate acestea cu ajutorul doamnei preotese Sidău Ioan Raluca, doamnelor Norica Pop, Veronica Chin­driș, Ramona Pop, Alexandra Pop Garlea, Ionela Bumbar, Maria Ivașcu, a domnilor Pop Ioan Florin, Stelian Pop și a domnilor Ierima Ioan și Ivancuș, Dumitru care s-au îngrijit ca spațiu de joacă din curtea bisericii să fie ordonat, curățat și propice activităților des­fă­șurate în aceste zile.


Paroh
Pr. drd. Dan- Ioan Sidău

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.