• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Martie , 2023

„Sprijinirea dezvoltării parcurilor industriale”

 Eveniment cu tema „Sprijinirea dezvoltării parcurilor industriale”, organizat recent de Consiliul Județean Maramureș împreună cu ADR Nord-Vest și Maramureș Business Park.
Pentru dezvoltarea primelor parcuri industriale din Maramureș, Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș, Radu Mircea Zoicaș, director general Parcuri Industriale Maramureș SA, și ADR Nord-Vest au inițiat evenimentul, în cadrul căruia au fost prezenți și reprezentanți ai mediului de afaceri din Maramureș.

Discuțiile s-au axat pe dezvoltarea de zone industriale la nivelul județului Maramureș, în care atât investitori locali, naționali, cât și investitori străini să-și dezvolte afacerile.

În prezent, sunt în execuție trei astfel de parcuri: în Baia Sprie - 34 de hectare, Fărcașa – 20 hectare și Șomcuta Mare – 10 hectare.

Pentru parcul industrial din Baia Sprie, drumul de acces și utilitățile publice necesare au fost realizate din fonduri proprii ale județului Maramureș, iar infrastructura parcurilor industriale din Fărcașa și Șomcuta Mare va fi dezvoltată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Pentru a asigura și forța de muncă calificată necesară, administrația județului a pregătit proiectul privind realizarea celui mai modern Campus profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest - o investiție de 25 de milioane de euro, din care 21 de milioane vor veni din fonduri europene.

„Creăm un cadru atractiv pentru investiții și avem discuții cu investitori care să aducă dezvoltare și să creeze locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni.

Mulțumesc reprezentanților ADR Nord-Vest pentru implicarea și suportul pe care îl oferă proiectelor de dezvoltare județului Maramureș. Mulțumesc antreprenorilor maramureșeni care au fost prezenți azi la eveniment. Am convingerea că împreună, prin parteneriatul public-privat, vom dezvolta Maramureșul și vom crește calitatea vieții pentru cetățeni”, a transmis Ionel Bogdan.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.