• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 15 Februarie , 2024

Senatorul Sorin Vlașin: ” Administrația PSD din Sighet este performantă și orientată spre cetățean”

Dacă pentru cei mai mulți români, Sighetul este ”locul în care se agață harta-n cui”, pentru noi, maramureșenii de Peste Deal, Sighetu Marmației este mai degrabă un fel de ”centru al universului maramureșean”, care condensează istoria, identitatea și speranțele noastre.

 

Pentru cei rămași aici sau cei plecați peste hotare, Sighetul va rămâne întotdeauna ”capitala”, pentru că acasă, este acolo unde îți este sufletul.

 

Am urmărit cu toții dezvoltarea municipiului nostru în ultimii ani și, dincolo de discuții sau dispute, niciun sighetean bineintenționat nu poate nega evoluția. Avem, cu siguranță standarde înalte și așteptări, și așa trebuie să fie. Nu întâmplător Sighetul a avut primari etalon în istorie și aș aminti-o, dintre cei mai recenți, pe doamna Eugenia Godja, cea care a pus bazele modernizării și dezvoltării Sighetului.

Acestă moștenire încearcă să o ducă mai departe primarul Vasile Moldovan, iar performanțele administrației publice locale sunt confirmate de cifre: contracte de finanțare de 60 de milioane de Euro, care asigură dezvoltarea pe termen scurt, mediu și lung a Sighetului.

 

Săptămâna trecută a fost predat constructorului amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Vasile Alecsandri care va fi transformată într-o zonă pietonală, modernă și funcțională. Iar acesta este un prim pas în procesul amplu de modernizare a întregii zone, având în vedere pentru perioada următoare reabilitarea clădirilor istorice din centrul municipiului.

 

Luna viitoare vor începe lucrările de execuție la trei obiective importante:

-reabilitarea și dotarea Secțiilor UPU, Chirurgie și Ortopedie;

-construirea Bazei Sportive de Tip1 din zona Fuchs;

-construire creșă medie în zona Fuchs.

Datorită fondurilor atrase, bugetul Sighetului este mai mare cu 50% față de anul trecut, iar cea mai mare parte a fondurilor va merge către investițiile de la Spital și către infrastructură. Prin programul ”Anghel Saligny”, vor fi asfaltate şapte străzi, investiţie care se cifrează la peste 20 milioane de lei. Asta fără a pune la socoteală fondurile alocate din bugetul local pentru infrastructură.

 

Iar acestea sunt doar câteva exemple care demonstrează că administrația PSD din Sighet este performantă și orientată spre cetățean. Desigur că, atunci când îți iubești orașul, niciodată nu te poți declara mulțumit cu efortul și munca depusă și întotdeauna este loc de mai mult, dar orice analiză obiectivă trebuie să țină seama de fapte. De altfel, primarul Vasile Moldovan este un om al faptelor, nu a vorbelor: nu s-a lăudat cu munca sa și nici nu a căutat scuze în alte părți, deși o putea face. Nu s-a plâns de lungul drum birocratic al unui proiect, de la inițiere, la implementare sau de acuzele nedrepte care l-au vizat. A continuat să-și facă treaba onest și demn. Pentru că un sighetean adevărat ”tace și face”. Iar unui astfel de om, nu pot decât să-i strâng mâna, cu prietenie și încredere, asigurându-l de tot sprijinul meu.

        

P.S.Nu am scris aceste rânduri pentru că Vasile Moldovan ar avea nevoie de ”avocat” care să vorbească în numele lui. Ci pentru că, onoarea și dorința de a spune adevărul, te obligă să nu taci.

 

    

 

  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.