• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 August , 2019

Semnal de alarmă pentru siguranța salariilor personalului TESA din Sănătate

Uniunea Națională a Sin­di­catelor TESA din Să­nă­­­ta­te face un apel la gu­ver­nanți să nu adopte niciun fel de măsură directă sau indirectă, care ar putea diminua veniturile nete ale personalului TESA din Sănătate!
Ne exprimăm îngrijorarea în acest sens, după ce în mass-media a început să circule o știre potrivit că­re­ia Guvernul pregătește o Or­do- ­­nanță de Urgență în care sunt pre­vă­zute o serie de măsuri de au­s­te­ritate, cauzate de existența unui deficit financiar major la nivel na­țional. Una dintre aceste măsuri vizează direct personalul bugetar, care ar putea pierde sporul pentru condiții grele și vătămătoare, exceptate fiind persoanele care lu­crează în Sănătate, Învățământ, magistrații și polițiștii.
Întrucât în Legea Salarizării nr. 153/2017, PERSONALUL TESA DIN SĂNĂTATE NU A FOST ÎN­CADRAT în ANEXA 2 a SĂ­NĂ­­TĂȚII, așa cum era normal, alături de personalul medico-sanitar, ci în ANEXA 8, ADMINIS­TRAȚIE, exis­tă PERICOLUL ca, printr-o no­uă interpretare a LE­GISLAȚIEI, PERSONALUL TEH­NIC-ECO­NOMIC ȘI ADMINISTRATIV din SĂNĂTATE să fie din nou discriminat și să piardă sporuri de la 15 % până la procente foarte mari, de 50%, în cazul spitalelor de monospecialitate: Psihiatrie, Pneumofti­ziologie (TBC), Boli Infecțioase.
Prin urmare, cei mai grav afectați vor fi salariații din spitalele de mo­no­specialitate care lucrează în con­diții cu risc deosebit (TBC, BOLI INFECȚIOASE și PSIHIATRIE), unde valoarea sporurilor primite în prezent sub forma unor sume compensatorii are o greutate foarte mare în venitul net al salariaților.
La fel de afectați vor fi însă și salariații TESA din celelalte spitale, care ar putea pierde sporul de 15% (pentru condiții deosebite de mun­că, fost spor de calculator).
Respingem categoric orice astfel de încercare de a se cârpi bugetul de stat tot pe spatele personalului DISCRIMINAT din Sănătate!
Cu siguranță, o astfel de măsură drastică va genera în spitale o explozie de PROTESTE ale căror grave consecințe nu le putem estima! Atunci când angajații TE­SA din Sănătate vor risca să piar­­dă chiar și jumătate din veniturile încasate, credem că tensiunile în spitale vor atinge cote maxime!
Vă reamintim că personalul TE­SA din SĂNĂTATE nu a be­ne­ficiat nici de majorări salariale la nivelul anului 2022 în urma aplicării Legii Salarizării, ci doar i s-a garantat menținerea venitu­rilor existente pe parcursul anului 2018, iar în 2019 veniturile au putut fi menținute prin sume com­pensatorii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.