• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Octombrie , 2022

Seminar tematic și întâlnire experți în cadrul proiectului Mobi-Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune carpatică de succes

În 27 septembrie 2022, regiunea Kosice din Slovacia Ungaria, partener în proiectul MOBI, a organizat un seminar tematic cu tema „Mobilitatea utilizând surse regenerabile de energie” și o întâlnire a experților din proiect având ca temă discutarea stadiului actual al elaborării planului de mobilitate, dezvoltat în comun de partenerii din proiect din cele patru țări participante: Ungaria, Slovacia, România și Ucraina.

La această întâlnire directă, ce s-a organizat la Kosice, au participat din partea județului Maramureș reprezentanți ai echipei de proiect MOBI: Mihaela Lițe, manager proiect, Loana Rața, responsabil financiar proiect, și Călin Dragomir, manager tehnic, alături de parteneri din județul Satu Mare - România, regiunea Transcarpatia - Ucraina, județul Szabolcs Szatmar Bereg - Ungaria și regiunea Kosice - Slovacia.

Seminarul tematic a demarat cu luări de cuvânt introductive din partea tuturor partenerilor, urmate de o prezentare succintă a stadiului de implementare a proiectului MOBI susținută de Natalia Nosa, reprezentantul partenerului lider din regiunea Transcarpatia. În continuare, reprezentanți ai regiunii gazdă au expus Strategia pentru hidrogen a regiunii Kosice, prima regiune din Slovacia care a elaborat o astfel de strategie inovativă.

Reprezentanții județului Szabolcs Szatmar Bereg au făcut o prezentare privind transportul public sustenabil – Experiența societății Volanbusz privind testarea autobuzelor electrice în Nyregyhaza.
Reprezentanții județului Mara­mu­reș au pregătit o prezentare a proiectului depus spre finanțare în cadrul Administrației Fondului de Mediu de către Consiliul Județean Maramureș: „Instalarea de stații de reîncărcare a mașinilor electrice în județul Maramureș”, prin care se vor instala 17 stații având 34 puncte de reîncărcare cu energie electrică în 17 localități urbane și rurale de pe întreg teritoriul ju­dețului nostru.

În continuare, a avut loc o discuție între echipele de proiect și experții din regiunile partenere, pentru analizarea în detaliu a stadiului de elaborare a planului de mobilitate aferent fiecărei regiuni partenere și s-a evaluat posibilitatea ca planul comun CBC de mobilitate să fie finalizat până la sfârșitul anului 2022. Concluziile privind o eventuală solicitare de prelungire a
perioadei de implementare a pro­iectului MOBI, datorată situa­ției dificile prin care trec partenerii din Ucraina, se vor lua în cadrul viitoarei întâlniri directe care va avea loc în Maramureș, în cursul lunii octombrie 2022.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.