• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Septembrie , 2022

Secție modernă ATI la Spitalul de Boli Infecțioase

În cadrul proiectului „Extindere pe verticală tronson sudic și reparații capitale şarpantă, schimbare învelitoare tronson nordic clădire C1”, implementat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, a fost realizată o secție de Anestezie și Terapie Intensivă – ATI – care s-a inaugurat zilele trecute.

De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, au fost efectuate amenajări interioare pentru saloane, cabinete și recompartimentări de spații. În același timp, s-a realizat schimbarea destinației unor încăperi existente, cu intervenții la com­parti­mentare, pentru a corecta anumite fluxuri în unitatea spitalicească.
În ceea ce privește saloanele din compartimentul de terapie intensivă, acestea sunt dotate cu paturi speciale de terapie intensivă, dispun de monitoare de funcții vitale de înaltă performanță, conectate la stația de monitorizare centralizată, ventilatoare mecanice şi sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie şi 2 pompe de nutriţie.

Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane lei, TVA inclus. Finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Mara­mureș, în sumă de 6,7 milioane lei, 2,8 milioane lei au fost asigurați din fonduri proprii ale spitalului, urmând ca finanțarea din partea Consiliului Județean să fie suplimentată pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții.

Un alt proiect important pentru dezvoltarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare este construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu, proiect care va fi depus spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.