• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 6 Iunie , 2023

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII, semnată de Laurentiu Primo.

,,Poporul român, «partenerul strategic», ca orice popor vasal mai puțin instruit și civilizat, nu înțelege anumite chestiuni de geostrategie și politică internațională și și-ar dori să fie (i)luminat de înalta înțelepciune și cunoaștere a marelui popor american...

De aceea doresc, prin această scrisoare, să vă adresez în mod respectuos câteva întrebări care să ne ajute să înțelegem mai bine fericirea de a fi îndrumați și ocrotiți sub aripa voastră protectoare:

1. De ce invadarea Ucrainei de către Rusia e mai gravă decât invadarea Irakului de către SUA?

2. De ce ruperea Kosovo de Serbia și independența Kosovo sunt legitime, iar ruperea Donbas de Ucraina și independența Donbas sunt ilegitime?

3. De ce războiul vostru de 20 de ani pentru «detalibanizarea» Afganistanului a fost legitim, dar «denazificarea» Ucrainei e ilegitimă?

4. De ce moartea a peste 1 milion de civili în războiul din Irak nu a fost o dramă, dar moartea a câteva sute de civili în Ucraina e sfârșitul lumii?

5. De ce SUA nu a suportat niciun fel de sancțiuni pentru bombardarea Iugoslaviei și a Belgradului, dar Rusia suportă sancțiuni nemaivăzute pe pământ pentru bombardarea Ucrainei?

6. De ce bombardarea unor spitale de către americani e mult mai puțin gravă decât bombardarea unor spitale de către ruși?

7. De ce voi aveți voie să dețineți arme de distrugere în masă, dar alții nu au voie?

8. De ce SUA și prietenii ucraineni au voie să dețină laboratoare și fabrici de arme biologice și chimice, dar Siria (de exemplu) nu are voie?

9. De ce Israelul are voie să dețină bomba atomică, dar SUA susține că Iranul nu are voie?

10. De ce copiii palestinieni care mor sub bombe nu sunt o dramă, dar copiii ucraineni sunt?

11. De ce pentru ocuparea Crimeei impuneți sancțiuni, dar pentru ocuparea Cisiordaniei și a «teritoriilor ocupate» de Israel nu impuneți nicio sancțiune?

12. De ce emigranții sirieni, copii și femei, erau răi și indezirabili, dar cei ucraineni sunt minunați?

13. De ce oligarhii ruși sunt răi, iar oligarhii americani sunt buni?

14. De ce trebuie distruse amărâtele de străzi de țară românești sub roțile tancurilor și blindatelor americane și nu folosiți autostrada Bechtel pentru care statul român a plătit miliarde de dolari?

15. De ce trebuie să plătească România anual miliarde de dolari Statelor Unite pentru niște arme «virtuale», ca să ne apere împotriva extratereștrilor, dar nu găsește 0,5 miliarde pentru a salva viața a mii de copii bolnavi de cancer?

16. De ce pentru crimele de război comise de americani în Vietnam, Coreea, Iugoslavia, Irak, Afganistan, Libia, Siria, etc, nimeni nu a fost tras la răspundere, dar pentru crimele din Ucraina trebuie găsiți neapărat vinovați din rândul rușilor?

Sunt convins că veți aprecia aceste întrebări ca pe o formă de manifestare a celor mai înalte idealuri de libertate de exprimare și de cunoaștere a adevărului ce au animat mereu acțiunile SUA de promovare a drepturilor fundamentale ale omului în lume.

Poporul român așteaptă cu mare interes răspunsul domniilor voastre, pentru a avea motive de a vă iubi mereu mai mult și mai mult, așa cum e normal și cum am fost învățați de minunatele Fundații Soros să ne iubim stăpânii.”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.