• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Ianuarie , 2016

S.C. URBIS S.A. - pe drumul cel bun

Reporter: Se împlinesc, iată, 2 ani de când aţi preluat conducerea transportului în comun. La acest moment de bilanţ, care credeţi că sunt cele mai importante criterii de apreciere ale activităţii SC „Urbis” S.A. Baia Mare şi, implicit, ale dumneavoastră?

Dir. gen. Ion POP: Aprecierea activităţii se face, în mod firesc, analizând indicatorii de performanţă. Acest lucru s-a realizat  periodic de către Consiliul de Administraţie, dar şi în Consiliul Local Baia Mare. Fără a vă prezenta statistici, se poate spune, fără echivoc, faptul că societatea pe care o conduc şi-a îndeplinit în mod constant obiectivele stabilite. Nu este doar meritul meu, ci şi a întregului colectiv pe care îl conduc, al conducerii comunităţii, fie cea executivă, fie cea legislativă.

 

Rep: Câteva din dovezile ce atestă aprecierea  activităţii SC „Urbis” S.A., atât pe plan local,  cât şi naţional, se regăsesc în  diplomele şi premiile primite pentru locurile ocupate în topurile pentru anul 2014. Cum aţi reuşit aceste performanţe, la o societatea care era cunoscută, până nu demult, ca una cu  probleme şi care sunt perspectivele pe care le vizaţi?

Dir. gen. Ion POP: Într-adevăr, societatea era cunoscută ca una ce avea unele probleme, de organizare, depăşiri ale consumurilor de carburanţi (peste limite legale), ca să dau câteva exemple. De aceea, primele măsuri pe care le-am luat au vizat  reorganizarea întregii  activităţi de exploatare, prin montarea de GPS-uri pe toate mijloacele de transport. Pasul următor a fost reorganizarea selecţiei resursei umane. În urma unei analize temeinice, personalul a fost triat. Din păcate, în situaţiile în care lipsa de profesionalism, cea de răspundere, s-au dovedit a fi deficitare, s-a ajuns şi la unele disponibilizări. În paralel am reuşit să găsim personal competent şi cu experienţă, care s-a integrat rapid în parametrii de performanţă ce îi aveam de atins. Am avut şi avem o bună şi constantă legătură cu biserica ortodoxă. Plecând de la axioma potrivit căreia omul sfinţeşte locul, Preasfinţia Sa Episcop Vicar, al Maramureşului şi Sătmarului, dr. Justin Hodea Sigheteanul, a sfinţit la propriu locul de muncă şi am  pornit la un drum cu multe obstacole care au fost depăşite prin profesionalism şi tenacitate. Aşa cum aţi menţionat, rezultatele activităţii sunt dovedite şi cu diplomele şi premiile acordate în topul local, în cele naţionale. Este un început bun, pe care îl vom continua, „acompaniaţi” de tot mai puţini cârcotaşi şi contestatari.

 

Rep: Apropo, ştiu că au fost, nu puţine, momentele în care aţi fost contestat, acuzat de fel de fel de măsuri dictatoriale. Ce aţi făcut şi cum aţi trecut peste ele?

Dir. gen. Ion POP: Bătrânii spuneau că numai în copacul care dă roade se aruncă cu piatră. Am trecut peste răutăţi, peste calomnii şi acuzaţii nefondate şi mi-am văzut de drumul meu, cu încăpăţânarea moroşanului care ştie că are dreptate şi care mai ştie că, întotdeauna, adevărul iese la iveală. Nu pot spune că n-am mai greşit, pe ici pe colo, dar în problemele importante, am avut dreptate.

 

Rep: Cum apreciază salariaţii ceea ce aţi realizat şi ce aşteptări au pentru viitor?

Dir. gen. Ion POP: Marea majoritate a salariaţilor apreciază realist ceea ce am realizat împreună. Mai sunt „voci” care încearcă să intre în disonanţă cu marea majoritate. E adevărat, din ce în ce mai puţine, dar este normal. Unii se conving pe parcurs că este mai bine să lucrezi corect, să dormi fără griji şi să fii răsplătit pentru munca ta doar în cadrul normelor legale. Şi aici pot menţiona că majorările de salarii, stimulentele, recompensele şi drepturile pe care până acum nu le-au avut, sunt dovada clară că eforturile sunt răsplătite corespunzător. Viitorul sună bine, aşa că sunt optimist, nu numai că suntem pe drumul cel bun, dar şi că direcţia e bună.

 

Rep: Ce mesaj aveţi pentru salariaţi, pentru colaboratori, şi normal, pentru călători?

 

Dir. Gen. Ion POP: Să fie sănătoşi, mulţumiţi de ceea ce au obţinut în activitate, şi nu în ultimul rând, să aibă credinţă în Dumnezeu şi în viitor. Doresc să le transmit tuturor sănătate şi La mulţi ani!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.