• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Ianuarie , 2016

S.C. URBIS S.A. BAIA MARE - 2 ani de performanţă

În Municipiul Baia Mare, transportul local a început în anul 1953. Până în anul 1998 a avut mai multe denumiri, iar din 27 februarie al aceluiaşi an, numele societăţii devine S.C. URBIS S.A. Baia Mare, denumire sub care funcţionează şi în prezent.  

 

 

Începând cu data de 1 ianuarie 2014, S.C. URBIS S.A. Baia Mare face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Baia Mare (ADI), fiind  operator regional de transport persoane pentru Zona Metropolitană Baia Mare, astfel operând în Municipiul Baia Mare, oraşele Baia Sprie, Tăuţii Măgherăuş şi comunele Recea, Groşi, Săcălăşeni şi Dumbrăviţa.

 

În ultimii doi ani, S.C. URBIS S.A. Baia Mare s-a modernizat, schimbările în bine fiind evidente. Odată cu venirea noii conduceri, societatea a căpătat o nouă imagine. Echipa managerială formată din profesionişti şi condusă de director general General de brigadă (r) Ion Pop a reuşit să aducă societatea între primele firme de transport local şi metropolitan din ţară, acest lucru fiind dovedit de premiile şi diplomele care au fost acordate societăţii. În acestă perioadă s-a mărit parcul auto prin achiziţionarea de noi mijloace de transport, modernizarea staţiei I.T.P, Dispeceratele Urbis şi Gară, şi îmbunătăţirea considerabilă a condiţiilor de lucru pentru personalul societăţii, lucru care nu ar fi fost posibil fără sprijinul constant al Primarului Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, precum şi a Consiliului Local.

„Marea majoritate a salariaţilor apreciază ceea ce am realizat împreună. Nu voi prezenta statistici, dar pot spune, fără echivoc, că societatea pe care o conduc şi-a îndeplinit în mod constant obiectivele stabilite”, a menţionat directorul general Ion Pop.

 

În prezent,  parcul auto al societăţii este format din  94  de mijloace de transport, din care 61de autobuze (20   Solaris Urbino 12;  20  Mercedes Conecto; 8  Solaris SH; 11  Naw – uri; 2  Karosa), 18  troleibuze: (8  Solaris Trolino 12; 6  Saurer articulat; 4  Volvo articulat), 7  Microbuze transport persoane,  8 alte mijloace de transport.

 

S.C. URBIS S.A. a achiziţionat, în ultimii doi ani, un număr de  24  mijloace de transport, cu sprijinul financiar acordat de Primăria Municipiului Baia Mare şi Consiliul Local,  respectiv:

- 8  troleibuze marca Solaris Trolino 12;                           

- 3  autobuze articulate  marca NAW;        

- 1 autospecială de stins incendii de tip ATI;                    

- 8  autobuze marca Solaris SH;                

- 3  microbuze  transport persoane;

- 1  autoutilitară 3,5 tone.

  


 

 „Mi-aş dori foarte mult ca societatea Urbis să continue drumul spre modernizare şi să nu ne limităm doar la chestiuni care ţin de curăţenia autobuzelor sau de modul în care arată garajele sau vestiarele. Să ne uităm mai mult spre modul în care se eficientizează societatea în raport cu cetăţenii care circulă, să aibă cursele cât mai potrivite pentru nevoile băimărenilor şi ale celor din jurul municipiului nostru. Să continuăm modernizarea parcului auto, dar nu o modernizare necalculată şi negândită, ci adaptată la nevoile societăţii şi ale cetăţenilor. Nu vreau să avem autobuze noi în care să circule trei oameni pe câţiva kilometri, ci să calculăm cu specialiştii noştri modul în care facem tot sistemul de transport în comun în Zona Metropolitană şi să achiziţionăm autobuze de mici dimensiuni, dar şi autobuze din acelea duble, articulate, pentru zonele urbane aglomerate şi unde mult mai mulţi cetăţeni utilizează mijloace de transport. Mi-aş dori foarte mult să gândim într-un mod aparte modul în care şcolarii sunt avantajaţi, protejaţi, atunci când merg la şcoală, mai ales dimineaţă, când aglomeraţia este mai mare. Mi-aş dori să gândim un transport diferit, special, pentru şcolari în municipiul Baia Mare. Cred foarte mult că odată cu modul în care avansează tehnologia, va trebui să evoluăm şi noi şi să achiziţionăm autobuze electrice, de microbuze electrice, astfel încât să fim în dezvoltarea noastră şi prietenoşi cu mediul.”.

 

 „Am o satisfacţie când văd ce e astăzi societatea Urbis faţă de ce era acum 3 sau 4 ani. Este altceva, are altă faţă, dar drumul trebuie continuat prin modernizare, prin apropierea faţă de cetăţeni, printr-o satisfacere a celor care lucrează acolo, printr-un comportament emblematic al celor care lucrează acolo şi trebuie să înţeleagă că sunt în slujba cetăţenilor. Cred că acest lucru se poate realiza şi s-a dovedit că începutul este unul bun. Le doresc mult succes şi de acum încolo şi îi felicit pentru tot ce au realizat până acum. Orice fel de evoluţie nu trebuie să însemne majorarea preţurilor la bilete şi abonamente, ci doar servicii mai bune şi doar dotări mai înalte din punct de vedere tehnic”.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

 

 

***

 

În cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului de colinde „Deschide uşa, creştine”, desfăşurat la Fărcaşa în decembrie 2015, am avut plăcerea să fim colindaţi de Corul societăţii URBIS Baia Mare.

Salut iniţiativa directorului general Ion Pop de a crea o asemenea structură artistică în cadrul societăţii şi felicit pe cei implicaţi în acest demers.

Prin colindele prezentate la Fărcaşa, membrii corului au dovedit profesionalism şi în acest domeniu.

Îi aşteptăm, oricând, cu drag, la Fărcaşa.

 

Ioan STEGERAN, primar Fărcaşa

 

 

***

 

Staţie nouă de Inspecţie Tehnică Periodică la S.C. URBIS S.A

 

Staţia I.T.P. este situată în incinta Bazei de Troleibuze de pe strada 8 Martie nr.3 (vis-a-vis de Colegiul Tehnic „Transilvania”).

Aceasta este dotată cu echipamente noi, de ultimă generaţie, care respectă cele mai ridicate standarde de calitate în domeniu. La aceasta staţie se pot efectua inspecţii tehnice la toate categoriile de autovehicule, inclusiv la troleibuze, acesta fiind un element de noutate, dotarea cu reţeaua de contact în interiorul staţiei fiind unică în ţară.

 

 

PROGRAM:  

Luni - Vineri: 8.00 - 20.00

Sâmbătă: 8.00 - 14.00

Planificări se pot face la telefon 0722-987381, tel. / fax 0362-803099 sau prin e-mai la adresa: itpurbis@urbisbaiamare.ro.

 

 

PERSOANE DE CONTACT:

Ing. Pintea Rareş - 0741-071877;

Sing. Nemeş Mihai - 0751-513009;

Teh. Zoicaş Ioan - 0746-488172;

Teh. Tămaş Vasile - 0755-652363;

Ing. Bogdan Georgel, tel. 0740-253385, 0729-500560.

 

Notă. Toate categoriile de pensionari beneficiază de reducere 20% din tarifele menţionate.

 

Autoturisme   90 lei

Microbuze, autorulote, automobile, utilitare, mixte, specializate,

speciale cu masă totală maximă autorizată până la 3,5 t inclusiv           110 lei

Autovehicule cu masa totală autorizată peste 3,5 t           150 lei

Remorci şi rulote fără sistem de frânare    60 lei

Remorci, semiremorci şi rulote MTMA < 3,5 t       60 lei

Remorci, semiremorci şi rulote MTMA > 3,5 t       120 lei

Taxiuri, şcoli de şoferi autoturisme 55 lei

Taxiuri, şcoli de şoferi cu MTMA > 3,5 t     120 lei

Tractoare rutiere       55 lei

 

 

***

 

S.C. URBIS S.A în Topurile Naţionale

 

Având în vedere rezultatele obţinute în anul 2014, S.C. URBIS S.A. s-a clasat pe locuri fruntaşe în Topurile Naţionale respectiv:

 

Topul Naţional organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private din Romania locul II la productivitate şi locul VI la performanţă globală;

 

Topul Firmelor Maramureşene organizat de Camera de Comerţ şi Industriei Maramureş locul I - “Alte transporturi terestre de călători”;

 

Topul Naţional organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României locul III - “Alte transporturi terestre de călători”;

 

Topul Uniunii Române a Transportatorilor Publici locul I categoria Întreprinderi Mari - “Transporturi urbane, suburbane şi metropolitane de călători”.

Comentariile celorlalți

lazar angella pe 23.08.2016 la 15:54
La aceste date nu doresc sa comentez nimic.In schimb as dori sa stiu cat timp va mai fi pedepsit publicul calator de pe strada Victorieiei si celelalte strazi adiacente?Cat timp a circulat nr 4 a fost cumva acceptabil dar nu multumitor.Strada Oltului s-a reparat nr.4 tot nu circula!Candva puteai sa ajungi in cartierul Sasar din 20-20 minute,acuma ocoleste tot cartierul strazi Victor Babes sa ajungi pe str.ferenczi C.,carageale independentei si asa mai departe.este dureros.As dori sa stiu daca conducerea este multumita cu acest program ca noi de pe strazile acestea suntem indignati.
Lazar A

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.