• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 21 Mai , 2019

„România a avut cea mai rapidă creștere de productivitate a muncii din UE”

Productivitatea în România are cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană, relevă datele Eurostat. Acest fapt reprezintă un temei pu­ternic, care justifică deplin, din punct de vedere economic, măsurile de creștere a salariilor decise de guvernarea PSD, susține președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.

În clasamentul general al produc–tivității per angajat, România a ajuns pe locul 2 în Uniunea Europeană, în anul 2018, după Polonia. În anul 2017, România se situa pe locul 3, fiind devansată de Letonia și Lituania.

„Faptul că, în ultimii doi ani, România și-a consolidat poziția în clasamentul creșterii productivității orare și a trecut de pe locul 3 pe locul 2 în Uniunea Europeană, demonstrează clar oportunitatea și eficiența măsurilor guvernamentale și, în egală măsură ilustrează, fără dubii, cât de bun este mediul de afaceri din România. Dintr-o sumară analiză a acestor date sintetice, reiese că majorarea salariilor nu a fost o frână pentru afaceri, așa cum tot acuza Opoziția și diverși analiști/comentatori ostili PSD și programului său economic. Dimpotrivă! Au fost un stimul, a crescut productivitatea per salariat, după cum relevă clar analiza Eurostat. Creșterea salariului minim, dar și a celorlalte salarii, inclusiv din mediul privat, nu a determinat deloc concedieri, creșterea șomajului ori renunțări la investiții sau proiecte de dezvoltare. Dimpotrivă! Șomajul a ajuns la cel mai mic nivel istoric, iar investițiile sunt mai consistente și în creștere”, a precizat vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.

Șeful PSD Maramureș susține că aceste creșteri de salarii și pensii nu au produs inflația anunțată propagandistic. Majorările de prețuri sunt preponderent rezultatul modifi­cărilor de prețuri la energie, gaz, pe­trol, survenite ca urmare a in­fluențelor externe, devalorizării leului - responsabilitatea BNR - și li­beralizării tarifelor.
Trebuie precizat faptul că inflația a fost mult mai mică decât majorarea veniturilor, ceea ce înseamnă o reală creștere a puterii de cumpărare. Astfel, în doi ani de guvernare PSD, puterea de cumpărare a salariului mediu net este mai mare cu 20%, iar a pensiei medii nete cu 18%, a concluzionat președintele PSD Mara­mureș, Gabriel Zetea.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.