• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2020

Robocorns la UACE

În data de 14 ianuarie 2020, echipa de robotică Robocorns a Colegiului Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare a făcut o vizită la Universal Alloy Corporation Europe, unul dintre principalii sponsori ai echipei.

 

 

Robocorns face parte dintr-un proiect mai amplu numit First Tech Challenge, una dintre cele mai mari competiții de robotică din lume, adusă în România de Asociația Nație prin Educație. Cele peste 44.000 de echipe formate din elevi din cadrul FTC au de proiectat, de construit, de programat și de operat câte un robot care să îndeplinească anumite sarcini diferite de la an la an. Echipa e formată din elevi și voluntari plini de ambiţie și entuziasm, conduși de mentori profesori și părinți care asigură buna desfășurare a activităților acestor tineri pasionați de robotică. Echipa se află în al patrulea an de activitate și a participat atât la competiții organizate de FTC, cât și la alte concursuri de aceeași natură. În anul 2020, echipa își dorește să ajungă cât mai departe în cadrul competiției FTC, aceasta fiind structurată pe mai multe etape. La fiecare din aceste etape, roboții joacă în alianțe de câte două echipe, tocmai pentru a promova cel mai important principiu al FTC-ului: „Gracious professionalism”.

Tinerii se remarcă prin buna dispoziție ce îi însoțește peste tot, optimism și prin dorința lor de a participa activ la activitățile echipei. Aceștia au planuri mărețe pentru viitor și acum se pregătesc pentru importantul zbor ce urmează după terminarea liceului, iar astfel de experiențe îi ajută atât în alegerea carierei pe care o vor urma, cât și pentru o mai bună înțelegere a lumii înconjurătoare.

UAC a sprijinit inițiativa acestor elevi, ajutând echipa să achizițio­neze piesele necesare construirii robotului precum și suportul financiar pentru a se putea prezenta în cadrul concursurilor la un nivel înalt. Vizita la fabrica UACE din Dum­brăvița a oferit tinerilor ocazia de a afla mai multe despre procesele de fabricație prin care trece aluminiul ca materie primă, până în faza în care acesta devine un produs finit. Membrii echipei Robocorns au putut să vadă utilizarea roboților la scară industrială, lucru care cu siguranță, îi va ajuta în proiectarea viitorilor roboți și chiar să-și perfecționeze robotul participant la competiția din acest an.

Mulțumim UAC pentru deschiderea și încrederea acordate!

Echipa Robocorns a Colegiului Național „Vasile Lucaciu” 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.