• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Noiembrie , 2021

Rezultate remarcabile ale elevilor maramureșeni la Concursul internațional de istorie și geografie despre Europa Centrală

21 de participanți din județul Maramureș se află printre cei 30 de câștigători din România ai Concursului internațional de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări, organizat de Fundația Jagiellońska din Republica Polonă, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș.

Acest concurs pe teme de diplo­mație europeană s-a des­fășurat online, la finalul lunii octombrie, în cadrul Proiectului „Trimarium, Joc de simulare pentru susținerea cooperării în cadrul Inițiativei celor Trei Mări”. Proiectul este im­plementat de Fundația Jagiellońska, în cooperare cu parteneri din Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România, cu finanțare din partea Ministerului Polonez al Afacerilor Externe. Consiliul Județean Mara­mureș s-a implicat în promovarea pe plan local a acestei acțiuni de colaborare interregională, în baza relațiilor de înfrățire ale județului Maramureș cu Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă.
La concurs au participat 129 de români pasionați de istorie și geografie, dintre care 68 de participanți sunt elevi de la 10 unități școlare din județul Maramureș.
Acest interes major s-a datorat sprijinului acordat de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, iar implicarea profesorilor în pregătirea elevilor a contribuit esențial la reușita tinerilor noștri.

Câștigătorii maramureșeni sunt elevi de la 7 unități școlare: Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Baia Mare, Școala Gimnazială Remeți și Școala Gimnazială Strâmtura.
Cei mai buni treizeci de parti­ci­panți din fiecare țară vor fi re­compensați cu diplome și premii acordate de organizatori, iar trei câștigători și un coordonator din fiecare țară vor merge în finala internațională, care va avea loc în Polonia, în prima parte a lunii decembrie 2021.                 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.