• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Ianuarie , 2024

Republicanii maramureșeni cer sprijin pentru fermieri și transportatori

Protestul fermierilor și transportatorilor a arătat încă o dată slăbiciunile actualei conduceri a României. Partidul Republican – Alianța AUR a reacționat rapid la nemulțumirile românilor.

„Protestul fermierilor români, declanșat în urma crizei cerealelor din Ucraina, face parte dintr-un val mai larg de nemulțumiri la nivel european.

Guvernul trebuie să vină cu o strategie prin care să propună soluții alternative prin care veniturile agricultorilor să poată fi garantate în anii ce vin.

Nu este o problemă punctuală, este o problemă de fond, care va avea repercusiuni în anii care vin, motiv pentru care va trebui ca aceste măsuri să fie extrem de diverse.

În loc să iasă cu declarații politice, ministrul agriculturii Florin Barbu ar trebui să vină cu soluții!” au spus liderii Partidului Republican conduși de Marian Cucșa.  George Simion și alți lideri ai AUR au cerut întrunirea de urgență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a convoca o sesiune extraordinară în cadrul căreia să fie puse pe ordinea de zi a celor două camere proiectele de lege care îi privesc pe transportatori și agricultori.

„S-au făcut sesiuni extraordinare ale celor două camere ale Parlamentului pentru tot felul de prostii dorite de Iohannis, de Ciolacu, de diferite grupuri de interese. Este timpul ca parlamentarii să revină din vacanță și să pună pe ordinea de zi și doleanțele românilor”, a spus George Simion.

Nici în Maramureș situația nu este liniștită. În Baia Mare au avut loc proteste ale fermierilor și transportatorilor.

„Chiar dacă Maramureșul nu este o zonă agricolă puternică, avem aici dezvoltată zootehnia, iar fermierii au nevoie de sprijin pentru a putea face față nevoilor și concurenței neloaiale, mai ales dinspre Ucraina.

De aceea, Partidul Republican Maramureș a trecut la fapte. Discutăm cu maramureșenii nemulțumiți și facem demersurile necesare ca autoritățile să fie mai apropiate de nevoile românilor.  Ne-am săturat de micile afaceri ale liderilor de la putere și de lipsa de preocupare față de nevoile generale ale românilor. Ne vrem România înapoi!

Îi așteptăm pe maramureșeni alături de noi în acest an electoral complicat. Organizațiile noastre de seniori, de tineret și de femei sunt tot mai căutate de maramureșeni. Veniți alături de noi! Împreună vom învinge!”, a spus Liviu Bechiș, președintele Partidului Republican Maramureș.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.