• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Mai , 2022

Reprezentanți francezi din Departamentul Aude - întâlnire cu executivul Consiliului Județean Maramureș și vizită la Centrul Blue Dot din vama Sighet

Recent, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a primit vizita reprezentanților francezi din Departamentul Aude, Franța, care au trimis în ultima perioadă mai multe transporturi cu donații destinate refugiaților din Ucraina. Întâlnirea s-a desfășurat în format hibrid, din partea Biroului UNCJR de la Bruxelles participând on-line și Mădălina Trandafir, consilier comunicare.


Președintele Ionel Bogdan a prezentat principalele acti­vități privind gestionarea situației de criză și măsurile luate în beneficiul refugiaților la nivelul județului Maramureș, precum și destinația donațiilor primite din partea Departamentului Aude din Franța.

„Încă de la începutul crizei umanitare din Ucraina, ne-am mobilizat la nivelul județului Maramureș, astfel că împreună, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, primării, ONG-uri partenere, societatea civilă și mediul de afaceri, am reușit să organizăm campanii de sprijin atât pentru refugiații ucraineni, cât și pentru cei de dincolo de graniță, care au rămas să își apere țara.
Mă bucur că în această campanie de sprijin ni s-au alăturat mai multe țări din Europa, care au înțeles că numai împreună suntem mai puternici și putem să ajutăm poporul ucrainean să depășească această criză umanitară.
Mulțumesc Departamentului Aude din Franța pentru toate donațiile trimise până în prezent pentru Ucraina, care au ajuns la cei care au foarte mare nevoie de ele în prezent”, a declarat președintele ad­ministrației județene, Ionel Bogdan.

André Viola, delegat ales pentru Europa și internațional, președinte CEPLI și președinte al delegației franceze la CoR, Christine Cote, consilier pentru relații interna­ționale a Departamentului Aude, Stephane Brugneaux – responsabil pentru parteneriatele departamentale în domeniul social, inclusiv pentru situația refugiaților din Ucraina, s-au arătat mulțumiți de modul în care s-a reușit gestionarea situației din criza ucraineană și au menționat că vor continua să trimită donații destinate refugiaților.

Delegația franceză a vizitat și Centrul de Asistență și Suport Blue Dot de la Sighetu Marmației, unde a primit informații cu privire la sprijinul oferit refugiaților care tranzitează zona, dar și despre modul de funcționare a Centrului Blue Dot.

Departamentele Aude și Tarn au făcut donații către refugiați prin Consiliul Județean Maramureș și Protecția Civilă franceză, tri­mițând trei tiruri care au fost deja descărcate în depozitul de la Halmeu. Sprijinul va continua, în perioada imediat următoare, cu alte două tiruri.

Cei doi oficiali au stabilit că pe termen mediu vor deschide noi parteneriate în domeniul social, prin proiecte comune finanțate prin programele Interreg Europe sau Fondul Social European.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.