• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2019

Renate Weber, candidat ALDE la europarlamentare, vizită în Maramureș

Zilele trecute, ALDE Maramureş a avut o vizită importantă pentru organizaţia din nord: europarlamentarul Renate Weber, candidatul ALDE pentru Parlamentul European. Eurodeputatul a avut mai multe întâlniri cu membrii ALDE din judeţ. Prima a avut loc în comuna Giulești.

 

 

Au participat alături de Renate Weber, Cornelia Negruț, președintele ALDE Maramureș, primarul ALDE al comunei Giulești, Laurențiu Batin și reprezentanții organizațiilor ALDE din Giulești, Desești, Ocna Șugatag, Călinești, Budești, Sighetu Marmaţiei, Săpân­ța, Remeți și Bârsana. A doua întrevedere a avut loc la Vișeu de Sus. Aici au participat, alături de candidatul ALDE, Cornelia Negruț, primarul ALDE Bogdan Vodă, Anuța Bizău, președintele ALDE Vișeu de Jos, Ilie Pașcu și membrii ALDE Moisei, Vișeu de Jos, Vișeu de Sus, Borșa, Bogdan Voda, Dragomirești, Șieu, Leordina, Rozavlea, Săliștea de Sus, Rona de Sus, Rona de Jos, Bocicoiu Mare. Au fost întâlniri în care Renate Weber a vorbit despre politicile europene şi despre nevoia ca organizaţiile ALDE să conlucreze cât mai strâns pentru a putea răspun­de nevoilor cu care se confruntă românii.

Europarlamentarul ALDE candi­dea­ză pentru un nou mandat, ceea ce arată că are multă experienţă în ceea ce priveşte Parlamentul European.
Renate Weber a avut în Baia Mare o întâlnire cu conducerea organizaţie ALDE Maramureş, cu ONG-urile din Baia Mare. A urmat o conferinţă de presă.

Cornelia Negruţ, președintele ALDE Maramureș, a prezentat-o pe Renate Weber şi a spus câteva cuvinte de suflet.
„Este un europarlamentar care a reprezentat cu onoare şi cinste interesele României. Este un europarlamentar pe care îl îndrăgesc foarte mult, în primul rând pentru că este femeie, după cum se ştie întotdeauna am luptat pentru femeia om politic şi în al doilea rând pentru tot ceea ce a făcut în Parlamentul european”, a spus Negruţ.

Candidatul ALDE la europarlamentare, Renate Weber, a vorbit apoi despre importanța alegerilor din 26 mai.
„Dacă ne uităm la situaţia prin care trece Uniunea Europeană în această perioadă şi vedem că e confruntată cu Brexit-ul, cu un val de euroscepticism care se manifestă tot mai mult în diferite state membre, atunci este lesne de înţeles de ce aceste alegeri sunt cele mai importante din istoria Uniunii Europene de până acum. Este fundamental ca, în viitorul Parlament European, să meargă de­putaţi care ţin la acest proiect european, dar tocmai pentru că ţin la el, se exprimă şi critic şi au şi soluţii, idei cu privire la felul în care trebuie să evolueze Uniunea Europeană. Uniunea trebuie să se reîntoarcă, dacă pot spune aşa, la valorile pe care a fost construită solidaritatea, coeziunea, să nu mai folosească un dublu limbaj, un standard dublu, care din păcate s-a manifestat tot mai mult în ultimii ani de zile. Standarde duble care cumva separă ţările din Europa de vest şi din nord-vest, de ţările din estul şi centrul Europei. Noi, cei de la ALDE, ne-am propus să lucrăm pentru această Europă a unor standarde egale, o Europă nediscriminatorie, o Europă în care, de exemplu, fermierii români să primească acelaşi nivel al subven­ţiilor din agricultură cu fermierii francezi, cu fermierii suedezi… O Europă în care lucrătorii noştri, care aleg să muncească în Europa pentru o mai mare perioadă de timp sau pe o perioadă determinată de timp, şi o fac în mod corect, contribuie la bugetele acelor state, ne dorim să primească aceleaşi beneficii pe care le primesc şi cetăţenii din acele state”, a spus Renate Weber.

Europarlamentarul a mai spus că viitorii europarlamentari români vor trebui să se mobilizeze pentru reabilitarea imaginii ţării noastre la Bruxelles.
„Este inadmisibil amestecul politi–cului în justiţie şi, în egală măsură, este inadmisibil amestecul unor servicii secrete în acte de justiţie pentru că aşa ceva nu există nicăieri într-o ţară care se numeşte democratică”.
Renate Weber a vorbit şi despre intrarea României în spaţiul Schengen.
„Parlamentul European a susţinut întotdeauna intrarea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. Dacă este să vă spun corect, multă vreme nu am fost primiţi de frica valului de migranţi care ar fi trecut prin Bulgaria, pentru că nu avea graniţa securizată. Dar acum, ţara vecină are graniţele securizate. Între timp, au apărut alte interese, ale altor ţări şi jocul acesta s-a schimbat în per­ma­nenţă. Olanda este cea care se opu­ne. În realitate, e vorba de con­cu­renţa celor două porturi: Cons­tanţa şi Rotterdam”, a spus europarlamentarul român.
Cât priveşte aderarea la zona Euro, Renate Weber a atras atenţia asupra faptului că România trebuie să se pregătească bine pentru acest moment. „O aderare prematură, când nu avem convingerea că putem face faţă, ne poate duce într-o situaţie în care să clacăm, să plătim un preţ mai mare”, a mai spus oaspetele ALDE Maramureş.
 

 

 

„Este fundamental ca, în viitorul Parlament European, să meargă de­putaţi care ţin la acest proiect european, dar tocmai pentru că ţin la el, se exprimă şi critic şi au şi soluţii, idei cu privire la felul în care trebuie să evolueze Uniunea Europeană. Uniunea trebuie să se reîntoarcă, dacă pot spune aşa, la valorile pe care a fost construită solidaritatea, coeziunea, să nu mai folosească un dublu limbaj, un standard dublu, care din păcate s-a manifestat tot mai mult în ultimii ani de zile”.
Renate Weber, candidatul ALDE pentru Parlamentul European

 

 

Realizat la comanda ALDE de NEW MEDIA SRL, Cod mandatar financiar 41190002

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.