• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Februarie , 2021

Războiul ideologiilor cu Hristos

Toate ideologiile secolelor XX și XXI - nazismul, comunismul și globalismul ecologist și socialist - sunt izvodite de oameni, care au fost și sunt mânați de invidie față de Hristos, Dumnezeu-Omul, Cel ce a cucerit inimile a două miliarde trei sute de milioane de oameni pe Terra - creștinii.

 

 

Revoluțiile de emancipare pornite de ei au avut drept scop ruperea omului de Cer, de Dumnezeu, în special a tinerilor entuziaști și a copiilor nevinovați, îndepărtarea lor de închinarea la altarul Dumnezeului cel Veșnic, coborârea în materie și închinarea la altarul de piatră al unor idoli materiali și trecători.

Totul are drept punct de plecare și imbold invidia demonică și luciferică pe slava, închinarea, iubirea și fidelitatea creștinilor față de Dumnezeu și de Fiul Său Întrupat - Iisus Hristos, Mântuitorul lumii și Salvatorul umanității.

Toate ideologiile au un început și un sfârșit, pentru că sunt creații ale unor minți ce folosesc rațiunea drept tribună a înșelăciunii. După ce au cuprins în mrejele lor mințile oamenilor și ale tinerilor și le-au câștigat încrederea, îi aruncă în cea mai cumplită robie, unde omul este încarcerat în închisoare, fără să fie condamnat în vreun fel. El singur acceptă închisoarea și pe noul dumnezeu, idolul material de piatră și lut.

Numai Hristos a putut zice: „Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi”. Acest Adevăr este că Hristos, Fiul lui Dumnezeu, e singurul care eliberează și redă omului demnitatea umană și li­ber­tatea universală.

Că este așa o confirmă și marele Napoleon, care, aflat în exil pe insula Sfânta Elena și părăsit de toți, a cugetat acestea: „Alexandru cel Mare, Cezar, Carol cel Mare, eu am creat imperii, am avut glorie, am fost într-un fel unici și atotputernici, dar am sfârșit singuri, părăsiți și uitați. Despre noi se va scrie într-un colț de pagină a istoriei”.

Hristos a întemeiat o împărăție a inimilor și a iubirii, fără războaie și arme. Și iată, după 2000 de ani, miliarde de oameni Îl iubesc, Îi sunt fideli și I se închină.

Același lucru li se întâmplă tuturor ideologiilor și ideologilor care sfârșesc la bătrânețe, dacă nu suprimați, sigur izolați, părăsiți și condamnați pentru manipularea maselor și ducerea lor într-o robie întunecată, lip­sită de sens existențial, potriv­nică libertății și demnității umane.

Așa că: Nu vă temeți! Hristos - Dumnezeul nostru este viu în veci și cu noi în toate zilele, până la sfârșitul veacurilor, iar Biserica Lui nici porțile iadului nu o vor putea birui! Amin!


† IUSTIN
Episcopul Maramureşului şi Sătmarului

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.