• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Mai , 2023

Proiectul eTwinning „Learn Differently, through Projects!”

 În cadrul proiectului internațional de colaborare  eTwinning „Learn Differently, through Projects!”  20 de parteneri din 3 țări, împreună cu 205 elevi, au descoperit predarea prin proiecte, pe o perioadă de opt luni.

      Obiectivele proiectului sunt: facilitarea învățării bazate pe proiecte, motivarea participării elevilor în activitățile proiectului, conștientizarea importanței învățării unei limbi străine, îmbunătățirea încrederii de sine a elevilor, utilizarea unor instrumente TIC web 2.0, dezvoltarea colaborării și comunicării.  Proiectul s-a desfășurat online pe platforma nouă-ESEP, unde fondatorii proiectului au creat pagini cu diferite sarcini.

           Etapele de proiect au fost cele obișnuite. Ne-am prezentat: cadre didactice și copii, am prezentat  școlile de proveniență. Am cerut  acordul părinților, am creat și votat sigla și posterul proiectului, am localizat pe hartă școlile partenere.  

         Primul webinar dedicat proiectului a fost pentru împărțirea sarcinilor. S-au creat produse finale organizate pe platforma Book Creator, într-o bibliotecă a proiectului care cuprinde 14 cărți virtuale și o carte cu ISBN numită „Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli-exemple de bună practică”.

 https://read.bookcreator.com/library/-NFnu6O4mO2-LZSRE5w6

         În luna octombrie, clasa a II- a, a Voinicilor, de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare  au participat la activitatea ,,Înmulțirea toamna ” pe platforma CodeWeek și au fost recompensați cu diplome, care atestă că și-au dezvoltat abilitățile computaționale .

      Luna noiembrie este cea în care am sărbătorit Săptămâna Educației Globale, Ziua Drepturilor Copiilor și Ziua Internațională a Salutului. Săptămâna Globală a Educației este o inițiativă anuală de creștere a gradului de conștientizare la nivel mondial, care se desfășoară în perioada 14-20 noiembrie. Este un îndemn de a ne regândi lumea împreună, folosind Educația Globală ca instrument de solidaritate și schimbare și de a contribui la o dezvoltare mai durabilă, pașnică și o lume echitabilă.

        Sub sloganul ,,Împreună pentru pace”, am aflat care este simbolul păcii, am colorat, decupat, lipit și realizat un poster.

       Am dezbătut  drepturile copiilor în Ziua Drepturilor, prin realizarea unor desene, organizate pe Floarea drepturilor copiilor. Elevii  au fost împărțiți pe grupe de țară, fiecare având ca sarcină decorarea unei petale corespunzătoare dreptului  repartizat.

        De Ziua Internațională a Salutului, am învățat steagurile partenerilor noștri  și am făcut filmări cu salutul elevilor în diferite limbi.

         În luna decembrie, la arte au confecționat cele mai frumoase felicitări, iar  dascălii au creat jocuri pe diferite platforme educaționale online, coroborate într-un produs final pe platforma Genially, jocuri pe care copiii le-au parcurs cu plăcere și interes în diferite momente ale zilei.

https://view.genial.ly/639a14696e2d630019edaa18/interactive-content-learn-differently-through-projects

         În luna ianuarie, am sărbătorit Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, am înregistrat cu ISBN cartea cu exemple de bună practică.

         Luna februarie am dedicat-o Zilei Siguranței pe Internet. I-am învățat pe copii să utilizeze sigur, responsabil și pozitiv tehnologia, după ce am învățat câteva reguli.

În luna martie am confecționat  mărțișoare pentru parteneri. Am căutat informații despre originea lor. Activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii au fost diverse: acrostihul în limba proiectului, pornind de la cuvintele MOTHER, GRANDMA, SISTER, cititul poeziilor, recitatul lor.  Versurile create de copii  au încântat mamele de pretutindeni.

 Eu am fost responsabilă pentru  colaborarea partenerilor la această activitate prin editarea  cărții virtuale.

    În  22 martie, am învățat despre importanța apei și numeroasele-i întrebuințări, sărbătorind Ziua Mondială a Apei prin activități specifice: desene, lecturarea poveștii Pasărea colibri, editată în cartea virtuală a Apei. Am creat un poster cu îndemnul de a nu risipi apa, am exersat prețuirea fiecărei picături de  apă. Evaluarea activităților elevilor au fost făcută  cu diplome semnate de  școlile fondatorilor proiectului.

          În luna aprilie, de Ziua Pământului, am făcut flyere cu un slogan potrivit  și un proiect de reciclare.  Evaluarea produselor activității s-a făcut tot prin editarea unei diplome.

          În mai am sărbătorit Ziua Europei înregistrând mesaje de mulțumire si recunoștință către toți cei implicați în proiect, alături de urarea „Happy Europe Day”.

           Produsele finale ale proiectului sunt  în număr de patru: Jocurile create cu aplicații web cu cele două ocazii: Crăciunul și a Ziua Europei, cărțile create cu activitățile pe tematica proiectelor, așezate în biblioteca Book creator. Mulțumită fondatorilor și sârguinței partenerilor, proiectul „Learn differently, through projects!” a fost un proiect de real succes, atractiv și emoționant. Copiii din Baia Mare  de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, îndrumați de

învățătoarele ROTAR VOICHIȚA și MOȘ ILEANA, au participat la activitățile proiectului cu mult entuziasm.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.