• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Ianuarie , 2023

Proiectul Eparhial Cultural-Teologic „Mihai Eminescu - poet român al rugăciunii și meditației”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Sectorul Cultural și Comunicații Media, Departamentul Comunicații Media-Online, în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare și Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare lansează a doua ediție a Proiectului Eparhial Cultural-Teologic intitulat „Mihai Eminescu - poet român al rugăciunii și meditației”.

Activitatea este prilejuită de Ziua Culturii Naționale - 15 ianuarie 2023, la împlinirea a 173 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, cu scopul de a promova cultura și opera eminesciană în rândul elevilor și cadrelor didactice din eparhie care își desfășoară activitatea în în­vățământul preuniversitar, pro­­fesori de limba și literatura ro­mână, profesori de religie, etc.

La acest proiect eparhial artistic intitulat „Mihai Eminescu - poet român al rugăciunii și meditației” se pot înscrie elevi din clasele I-XII, înregistrând în format audio-video o poezie (sau câteva strofe) cu caracter religios din opera eminesciană de exemplu, „Rugăciune”), sau prin interpretarea unei cântări specifice în memoria marelui nostru poet național (de exemplu, „Eminescu”).

Înscrierea elevilor se poate face până la data de 20 ianuarie 2023, la adresa de email: sectormediaonline@gmail.com cu specificația „Înscriere Proiect ZCN 2023”, cu următoarele date: numele și prenumele elevului, școala de proveniență, parohia aparținătoare, profesorul îndrumător și titlul poeziei/ cântării.

În urma primirii materialelor pe adresa noastră de email, se va realiza o departajare a elevilor înscriși, după un anumit punctaj stabilit de o comisie de specialitate. Se vor avea în vedere mai multe aspecte: discursul liric, interpretarea, dicția, ș.a, unde elevii își pot dezvolta creativitatea artistică specifică genului literar.

Elevii care se vor remarca în mod deosebit vor fi evidențiați. De asemenea, toți cei înscriși vor primi diplome de participare, iar profesorii îndrumători vor primi la rândul lor diplome care vor putea fi folosite la dosarul personal, expediate în format electronic.
Rezultatele se vor comunica ulterior prin intermediul Paginii Oficiale de Facebook a Episcopiei Ortodoxe Române a Mara­mureșului și Sătmarului, după data de 25 ianuarie 2023.

Înscrierea elevilor se poate face până la data de 20 ianuarie 2023, la adresa de email: sectormediaonline@gmail.com
cu specificația „Înscriere Proiect ZCN 2023”.

Pr. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații
Media-Online
Episcopia Ortodoxă Română
a Maramureșului și Sătmarului

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.