• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 31 Octombrie , 2022

Proiectul Eparhial „Construiește o casă, zidește suflete!”

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, au fost prezenți joi, 20 octombrie 2022, în localitățile Rătești, Hurezu Mare și Socond, ale căror gospodării au fost afectate de inundațiile din anul 2021 și în urma cărora peste 100 de familii au fost evacuate.

În acest context, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Sectorul social-filantropic și misionar al Eparhiei a demarat o serie de acțiuni de binefacere în cadrul proiectului eparhial „Con­struiește o casă, zidește suflete!”.
La nivel eparhial, s-a organizat o colectă pentru cinci cazuri sociale, însemnând cinci familii care au rămas fără locuință în urma inundațiilor. Astfel, primăriile din localitățile enumerate mai sus, în parteneriat cu parohiile, și-au asumat amenajarea și curățarea terenurilor pentru noile construcții, autorizarea, precum și racordarea lor la utilități.

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului s-a îngrijit de construirea noilor lo­cuințe prin intermediul Aso­cia­ției „Filantropia Maramureșeană”, asociație ce funcționează cu binecuvântarea PS Iustin, pe lângă sectorul social-filantropic și misionar, coordonat pe atunci de preacuviosul părinte arhimandrit Casian Filip.

Trebuie menționat faptul că în acest demers s-au alăturat credincioși binefăcători, amintind aici pe domnii Paul Coziuc, Mircea Lețiu, Iulian Doroftei, Florin Bura și Dumitru Păcurar , dar și de Asociația „Dăruim și ne dăruim” din Sighetu Marmației, condusă de părintele Dan Sidău.

Joi, la evenimente au fost prezenți, pe lângă cei doi ierarhi, Preacuviosul Părinte Arhim. Casian Filip, vicar eparhial, Arhid. Teodosie Bud, consilier economic, Pr. Florian Mocanu, protopopul Careiului, Pr. Dan Sidău din Sighetu Marmației, Pr. Adrian Morar și Arhid. Dumitru Botiș, din cadrul sectorului social-filantropic și misionar, domnul subprefect al județului Satu Mare, Romeo Pop, preoții din localitățile afectate, primari și alți binefăcători.

În concluzie, cu ocazia binecuvântării și a dăruirii caselor în deplină funcționalitate, Sectorul social-filantropic și misionar al Episcopiei a donat fiecărei familii un stoc de alimente esențiale pentru mai multe luni și pentru sărbătorile sfinte de iarnă care se apropie, iar rezultatul acțiunii Sectorului social-filantropic al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului este următorul: ajutor oferit sinistraților în valoare de 270.000 de lei (55.000 euro) și 1000 de perechi de încălțăminte pentru comunitățile respective, în valoare de aproximativ 5500 de euro, Asociația „Dăruim și ne dăruim” a dăruit mobilierul pentru toate cele cinci case în valoare de 50.000 de lei (10.000 euro).

Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-Online

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.