• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Aprilie , 2023

Proiect catehetic la Chechiș

 În perioada 4 martie -  1aprilie 2023 în Parohia Ortodoxă Română Chechiș, grupul catehetic de copii al parohiei, sub coordonarea preotului paroh Marc Vasile, a implementat proiectul ,,Tinerii, fără de vârstnici nu ar exista ''. Proiect ce s-a desfășurat în cadrul Concursului național catehetic- ediția a XV-a, ,,Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului ''  datorită faptului că anul 2023 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române- ,,Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești''.

Proiectul a constat în 3 întâlniri cu tinerii cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani unde li s-a prezentat 3 cateheze cu teme în contextul temei mai sus amintite, redactarea de compuneri pe aceeași temă, ateliere în care au învățat cum se face prescura -materie folosită la slujbele bisericii ca dar și jertfă adus de creștini lui Dumnezeu și ca dar, binecuvântare și sfințire a creștinilor din partea Lui Dumnezeu. Această prescură făcută de ei a fost adusă spre slujire la Sfânta Liturghie, după ce mai întâi au participat la Taina Spovedaniei, iar apoi în cadrul Sfintei Liturghii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.

Proiectul s-a încheiat prin ultima întâlnire ce a constat în efectuarea a 4 vizite la 4 persoane vârstnice, două dintre ele ducând o viață singură, iar două fiind cele mai vârstnice persoane ale parohiei, respectiv 94 de ani și 98 de ani. Încercând prin aceste vizite să se aducă câteva clipe de alinare și bucurie în singurătate celor în cauză și totodată marcând longevitatea celor două persoane mai vârstnice.

,,Fericiți sunt tinerii, fiii și nepoții care poartă grije de bătrânii lor, de cei bolnavi, de văduvi, și de cei părăsiți în spitale și azile''.(- pr. Ioanichie Bălan.)

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.