• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Noiembrie , 2019

Programul „Împreună pentru România normală”, un program pentru o țară așa cum o dorim noi toți

Programul președintelui Klaus Iohannis, „Împreună pentru România normală”, lansat oficial de candidatul PNL la președinție în prezența a sute de liberali, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic și ai structurilor asociative, pune bazele construirii unei țări în care instituțiile statului funcționează în beneficiul cetățenilor.

 

 

„Timp de trei decenii, România a făcut eforturi considerabile pentru a se desprinde de trecutul comunist.(...) România a îndeplinit obiective naţionale esenţiale pentru dezvoltarea internă și consolidarea poziţiei pe plan extern: integrarea în NATO și Uniunea Europeană. Anul 2019 reprezintă momentul în care România trebuie să intre într-o nouă etapă, una de modernizare în spirit european. Noi, românii, credem în valorile fundamentale ale civilizaţiei europene, în democraţie și libertate. Am arătat în ultimii ani că respin­gem orice formă de abuz și dispreţ faţă de demnitatea umană. Nu ne imaginăm societatea românească de mâine fără dreptate, pluralism po­litic, stat de drept, integritate, egalitate în faţa legii”, a afirmat pre­ședintele Klaus Iohannis, în debutul prezentării programului său.

România normală este România legii, adică țara în care legea este egală pentru toți. Klaus Iohannis a precizat că a fost și rămâne un sus­ținător „ferm” al luptei împotriva corupției și a pledat pentru o legis­lație suplă, ușor de înțeles și aplicat.
România normală este România sustenabilă prin educație, sănătate și solidaritate, a menționat șeful statului. Klaus Iohannis doreşte conti­nua­rea proiectului „România edu­­­cată”, lansat în primul său mandat, proiect care înseamnă că fiecare copil va avea acces la învăţământ de calitate, şcolile sunt spaţii sigure pentru elevi şi profesori, iar şcoala formează cetăţeni activi şi implicaţi.
România normală este, de asemenea, țara în care se construiesc spitale moderne, în care cetățenii se bucură de servicii medicale de calitate și în care profesioniștii se simt prețuiți și încurajați. România normală este și România solidarității sociale, România tuturor vârstelor.
La lansarea programului său, Klaus Iohannis a acuzat guvernarea PSD că a neglijat investiţiile în infrastructura de transport, în şcoli şi spitale, slăbind perspectivele de dezvoltare. „Creşterea preţurilor erodează bu­năstarea românilor”, a susţinut şeful statului.

 

 

„Noi, românii, credem în valorile fundamentale ale civilizaţiei europene, în democraţie și libertate. Am arătat în ultimii ani că
respingem orice formă de abuz și dispreţ faţă de demnitatea umană. Nu ne imaginăm societatea românească de mâine fără dreptate, plura­lism politic, stat de drept, integritate, egalitate în faţa legii”.
Klaus Iohannis

 

Ce înseamnă „România normală”

„Împreună pentru România normală”, programul propus de Iohannis pentru al doilea său mandat de președinte, este centrat pe 8 principii:

 Statul în slujba cetățeanului - reconstruirea încrederii în instituții
 România legii - garantarea statului de drept
 România sustenabilă - promovarea educației, sănătății și a solidarităţii sociale
 România prosperă și predictibilă – consolidarea României antreprenoriale
 România competitivă - remedierea decalajelor prin strategii și politici inteligente
 România conectată - dezvoltarea infrastructurii și digitalizarea
 România europeană - sporirea beneficiilor integrării europene
 România puternică - promovarea parteneriatelor durabile.

 

Ludovic Orban: „E important să refacem credibilitatea și capacitatea administrativă a instituţiilor publice”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, cu ocazia lansării programului candidatului PNL la președinție, că primul şi cel mai important lucru este refacerea credibilităţii, autorităţii şi capacităţii administrative a instituţiilor publice. El a acuzat modul în care au fost gestionate sistemul de educaţie, cel de sănătate sau repartizarea greșită a investiţiilor în infrastructură care, în loc să se facă în zona de conectare, au început cu drumurile comunale.

 

IONEL BOGDAN: „Avem nevoie de o schimbare reală, avem nevoie de o Românie Normală”

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, crede că programul președintelui Klaus Iohannis poate aduce România în rândul țărilor europene puternice și respectate. „Avem nevoie de o schimbare reală, avem nevoie de o Românie Normală, iar programul președintelui Klaus Iohannis este garanția construirii unei țări funcționale, în care oamenii sunt respectați și în care instituțiile statului funcționează în beneficiul lor”, susține președintele liberalilor maramureșeni.

 

Comandat de PNL, executat de New Media SRL la Tipografia Garamond, cod mandatar financiar 31190005.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.