• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Mai , 2023

Produsele tradiționale, promovate în cadrul Târgului „Bun de Maramureș”, de Sfinții Constantin și Elena

 În weekendul care a trecut, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, în curtea Palatului Administrativ din Baia Mare, s-a desfășurat a X-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș”.

Producători locali și meșteri populari au expus cele mai bune produse naturale și cele mai frumoase obiecte vestimentare sau de decor realizate de ei, cu multă dragoste și răbdare, iar atât maramureșenii, cât și turiștii care au vizitat standurile pline cu produse tradiționale, au rămas impresionați de frumoasele momente artistice oferite de elevii claselor de canto și instrumente de la Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, precum și de ansamblurile folclorice din județ, „Vasile Lucaciu” din Șișești și „Măgura” din Cernești.

Această ediție a Târgului a venit și cu un element inedit, anume Tombola „Bun de Maramureș”, care a avut trei premii constând în produse oferite de meșterii populari și producătorii tradiționali participanți la târg. Urna, reprezentată de o oală de lut tradițională, s-a umplut repede cu bilete din partea participanților, care au achiziționat produse de la târg și au fost dornici să câștige coșurile cu produse tradiționale. Mesaroș Mara, Simionca Cătălin și Șofrac Maria sunt cei trei câștigători ai tombolei din cadrul acestei ediții, care a fost un real succes și va fi repetată cu siguranță la următoarele ediții ale târgului.

A X-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș” a fost organizată de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

 

   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.